Vladajuća vrhuška donijela je pljačkaška pravila i najnepravedniji OVRŠNI zakon, jasno zašto ih Jutarnji brani Vladajuća vrhuška donijela je pljačkaška pravila i najnepravedniji OVRŠNI zakon, jasno zašto ih Jutarnji brani
TweetEmailPrint ”Hrvatska se vlast može nazvati drugom imenicom za nepravdu, jer kad ne platite parkirnu kaznu bit ćete izloženi sustavnom progonu i naplatit će... Vladajuća vrhuška donijela je pljačkaška pravila i najnepravedniji OVRŠNI zakon, jasno zašto ih Jutarnji brani


”Hrvatska se vlast može nazvati drugom imenicom za nepravdu, jer kad ne platite parkirnu kaznu bit ćete izloženi sustavnom progonu i naplatit će vam se i kazna i zatezna kamata i redovna kamata. Kad pripadate dubokoj komunističkoj državi, onda možete imati stotine milijuna kuna duga prema toj istoj državi, ali će vam po zakonu o predstečajnoj nagodbi vlasti taj dug lijepo oprostiti. Ili ako ne platite jednu ratu bankovnog kredita ili sličnih obveza, vladajuća vrhuška u Hrvatskoj donijela je najnepravedniji ovršni zakon u Europi, pa će vam, recimo, za glavnicu, od 150kn država zaračunati trošak od 550kn. Inače, jedan od glavnih organizatora tih epskih, pljačkaških pravila je pokojni vlasnik Jutarnjeg lista, s tim da njegovi nasljednici i njegov odvjetnički ured i dalje zarađuju na tim nepravednim ovrhama. U Hrvatskoj postoji društveni kartel sačinjen od političara, medija i pravosuđa, koji se međusobno hrane i štite, a sve to financiraju osiromašeni hrvatski građani”, istaknula je Karolina Vidović Krišto u svojoj objavi

Saborska zastupnica i dojučerašnja televizijska novinarka, Karolina Vidović Krišto, reagirala je na pisanje Jutarnjeg lista o njenoj obitelji, odnosno o imovini njezina supruga (tekst Jutarnjeg ne donosi ništa posebno te je teško dokučiti zašto je dobio toliko prostora – moguće da mu je cilj bio pokušati diskreditirati novinarku i zastupnicu koja vrlo otvoreno, jasno i argumentirano progovara o korumpiranim političkiim i pravosudnim ‘hrvatskim elitama’ – a o čemu bi trebali pisati upravo mediji poput Jutarnjeg…).

Ovdje prenosimo post Karoline Vidović Krišto s njezinog Facebook profila:

”Jutarnji list kao bilten vladajuće vrhuške u Hrvatskoj konstruira i kleveće svakoga tko razotkriva korupciju i bezvlašće u Hrvatskoj.

Jutarnji list posljednjih dana sistematično i lažno prikazuje mene, ali i članove moje obitelji.

Naime, vladajuće strukture u Hrvatskoj, čiji sastavni dio su main-stream-mediji, represivno reagiraju na svakoga tko svojim djelovanjem razotkriva njihove protupravne radnje.

Opisala kako su povezani s glavnim medijima

U naravi stvari to izgleda ovako: Vlada i velik dio oporbe čine političku elitu, te su među ostalim nadležni za ubiranje poreza od hrvatskih građana.

Ta se sredstva raspoređuju svima koji sudjeluju u obnašanju vlasti. Tako na primjer Vlada, ministarstva i državne tvrtke kroz različite oblike financiraju glavne medije u Hrvatskoj, a ti glavni mediji imaju obvezu braniti vladajuću strukturu i pseudo-oporbu.

Tu moramo dodati i njihove odabrane društvene čimbenike, kao što su državni tajkuni (slučaj Tedeschi) ili režimski tzv. analitičari.

Od konstituiranja Sabora nastupam sukladno mandatu koji su mi dali hrvatski birači, te mi je glavni motiv borba protiv korupcije i društvene nepravde: zalaganje za društvo u kojoj će vladati načela pravne države.

Vladavina prava mora se primjenjivati u svim segmentima društvenog života – počevši od procesuiranja ratnih zločina, do procesuiranja divljačke korupcije koja vlada u hrvatskom društvu.

Hrvatska se vlast može nazvati drugom imenicom za nepravdu, jer kad ne platite parkirnu kaznu bit ćete izloženi sustavnom progonu i naplatit će vam se i kazna i zatezna kamata i redovna kamata.

Obični smrtnici plaćaju i milijune otpisanog duga pripadnika duboke države

Kad pripadate dubokoj komunističkoj državi, onda možete imati stotine milijuna kuna duga prema toj istoj državi, ali će vam po zakonu o predstečajnoj nagodbi vlasti taj dug lijepo oprostiti.

Ili ako ne platite jednu ratu bankovnog kredita ili sličnih obveza, vladajuća vrhuška u Hrvatskoj donijela je najnepravedniji ovršni zakon u Europi, pa će vam, recimo, za glavnicu, od 150kn država zaračunati trošak od 550kn.

Inače, jedan od glavnih organizatora tih epskih, pljačkaških pravila je pokojni vlasnik Jutarnjeg lista, s tim da njegovi nasljednici i njegov odvjetnički ured i dalje zarađuju na tim nepravednim ovrhama.

‘Logično je da me napada Jutarnji list’

Ovo sve nabrajam kako bih prikazala da postoji društveni kartel sačinjen od političara, medija i pravosuđa, koji se međusobno hrane i štite, a sve to financiraju osiromašeni hrvatski građani. I sada se netko poput mene pojavljuje, te otvara pitanja i naziva probleme pravim imenom, nije ucjenjiva, i zalaže se za elementarnu društvenu pravdu.

Logično je da me napada Jutarnji list, a očekujem i druge da me počnu napadati, s tim da ih na njihovu nesreću moram razočarati, jer za mene pravo i pravda nemaju alternativu. Nastavit ću se boriti, jer je Hrvatska prelijepa država, predobrih i prepoštenih ljudi, i jednostavno smo dužni boriti se za bolje sutra.

U boljoj sutrašnjoj Hrvatskoj ne će biti mjesta za korumpirane medije, korumpirane političke i korumpirane pravosudne strukture”, napisala je Vidović Krišto na svom FB profilu.

FOTO: Screenshot videosnimke YouTube-a; preslika FB profila Karolina Vidović Krišto

Komentari