VLADINE MJERE ZA BLOKIRANE POTPUNI PROMAŠAJ: Interesni LOBIJI JAČI OD milijun životno ugroženih GRAĐANA! VLADINE MJERE ZA BLOKIRANE POTPUNI PROMAŠAJ: Interesni LOBIJI JAČI OD milijun životno ugroženih GRAĐANA!
Jasno je sada kao dan: Lobiji koji vladaju Hrvatskom ne žele ispustiti mogućnost da se na račun siromašnih i potlačenih i dalje ubrzano bogate.... VLADINE MJERE ZA BLOKIRANE POTPUNI PROMAŠAJ: Interesni LOBIJI JAČI OD milijun životno ugroženih GRAĐANA!

Jasno je sada kao dan: Lobiji koji vladaju Hrvatskom ne žele ispustiti mogućnost da se na račun siromašnih i potlačenih i dalje ubrzano bogate. I zato Vlada neće pomoći blokiranima: ”Ove mjere će biti još jedan potpuni fijasko, isto kao i s Milanovićevim i Opačićkinim otpisom, komentiraju u udruzi Blokirani

Nakon što je premijer Plenković otkrio u četvrtak kakve to mjere Vlada planira učiniti kako bi, tobože, pomogli blokiranim građanima, odnosno nakon što je izjavio da ‘država kani otpisati dugove najugroženijima te poticati privatne vjerovnike da otpuste određena potraživanja…’, uslijedile su, posve očekivano, ogorčene reakcije blokiranih, ali i objektivnih analitičara.

”Od Bošnjakovića i Plenkovića ništa drugo se, do novog mazanja očiju javnosti, nije moglo ni očekivati”, zaključak je većine iole upućenih poznavatelja hrvatske političke stvarnosti.

”Mjere će biti lošije od Murganićkinih za demografiju, tko se hoće kladiti? Razumiju da je breme teško, ali ih nije briga jer su interesni lobiji jači (odvjetnici, javni bilježnici). Slijedi lakirovka, olakšice koje nitko neće osjetiti.”, napisao je Dražen Rajković, novinar i publicist, autor knjige: Kako je Sanader ukrao Hrvatsku, te bivši, ali najaktivniji član Nadzornog odbora HRT-a, na svom Facebook profilu, ispod teksta ‘Plenković najavio mjere za pomoć blokiranima

Složio se s Rajkovićem i Mario Strinavić, glavni tajnik udruge Blokirani, koji zna što je mazanje očiju javnosti, a što su potezi koji mogu istinski pomoći ovršenima i blokiranima.

”Nikakve jednokratne mjere za rješavanje problema blokiranih građana neće riješiti problem. Zaćuđuje neznanje vladajućih i njihova upućenost uopće u ovu problematiku. Marić kaže: treba voditi brige o dužnicima i vjerovnicima. O tome je trebalo voditi računa prije sedam godina. Ove mjere će biti još jedan potpuni fijasko isto kao i s Milanovićevim i Opačićkinim otpisom kad su nam se svi vodeći svjetski mediji smijali i ismijavali.

“Oprost” kao kategorija nije i ne može biti akt prisile što znači da je potpuno neobvezujući za vjerovnike. I ovaj Vladin model oprosta duga je neustavan, jer postoji mogućnost da se dugovi jedne grupe ljudi, koju će odabrati Vlada, preliti na račune svih poreznih obveznika. Plenković je svojim pokazao da je trećerazredni političar iz političkog podsaveza bez imalo državničkog stava: O tome kakav je i kakva mu je politika rekla je EK u svom izvješću, a on po staroj dobroj navadi prebacuje odgovornost na svoje ministre zaboravljući da se on faraonski imenovao na čelo svega!”, napisao je duboko razočarani glavni tajnik udruge Blokirani, Mario Strinavić.

Kervatin: Vlada podržava etničko čišćenje!

Još oštrija bila je Miriam Kervatin, predsjednica udruge Blokirani.

”Blokadama Vlada podržava suptilniji model etničkog čišćenja, čišćenja od imovine, svih koji su se bavili poduzetništvom ili poljoprivrednom kroz OPG-ove. Ne možemo postići veći gospodarski rast dok je petina građana u blokadi i ne troše. Ovo je Plenkoviću bila prilika da se pokaže kao državnik, a ne da interesnim skupinama omogući da opelješe kućanstva i građane’, ogorčena je Kervatin te zaključuje:

Osam godina se sustavno kamatari i lihvari. Od toga profitira oko 300 javnih bilježnika i 20 uprava banaka. Imali ste na čelu Hrvatske udruge banaka Zorana Bohačeka koji je rekao da su zatezne kamate u Hrvatskoj najviše u svijetu zbog pogreške prevoditelja. Deset godina smo imali najveće zatezne kamate u svijetu zbog pogreške prevoditelja! Svi su u žestokom sukobu interesa, ali baš ih briga dok im netko u vrećicama stalno donosi svježi keš. I narod me užasava svojim nereagiranjem”, istaknula je Miriam Kervatin.

Ne pokušavaju doći do suštine, sustav će i dalje širiti siromaštvo i smrt

‘Valja podsjetiti da je i portal Promise.hr – koji se već godinama bavi upravo problemom neviđene brutalnosti i krvoločnosti ovršnog zakona i golemih nepravdi koje taj zakon čini – najavio točno ovakav rasplet.

U tekstu: ‘BLOKIRANI KOD KOLINDE: Bošnjaković će pomoći? Ma naravno, on je poznati humanist i vrlo suosjećajan čovjek!‘, najavili smo da, unatoč bučnim najavama, opet možemo očekivati tek sitne kozmetičke promjene. To se i dogodilo. Jer opet niti ne pokušavaju dotaknuti suštinu problema: nakaradno postavljeni sustav koji neminovno proizvodi sve više blokiranih i sve veće dugove, već se nanovo bave samo površinom. Duboko nepravedni sustav će ostaviti, a ublažiti će, tobože, za mrvicu posljedice!

Jasno je sada kao dan: interesni lobiji puno su jači od milijun životno ugroženih građana Republike Hrvatski! Lobiji koji vladaju Hrvatskom ne žele iz ruku ispustiti mogućnost da se na račun siromašnih i potlačenih i dalje ubrzano bogate. I zato Vlada opet neće pomoći blokiranima!

Komentari