ZAGREBAČKA ŠKOLA ‘UPALILA ALARM’: Naši učenici liježu na cestu ispred jurećih automobila! ZAGREBAČKA ŠKOLA ‘UPALILA ALARM’: Naši učenici liježu na cestu ispred jurećih automobila!
TweetEmailPrint ”Poštovani roditelji, u razgovoru s učenicima došlo je do saznanja kako postoji nova igra koja se sastoji od izazova da učenik legne posred... ZAGREBAČKA ŠKOLA ‘UPALILA ALARM’: Naši učenici liježu na cestu ispred jurećih automobila!


”Poštovani roditelji, u razgovoru s učenicima došlo je do saznanja kako postoji nova igra koja se sastoji od izazova da učenik legne posred ceste sve dok se automobil ne primakne blizu, a onda se brzo moraju izmaknuti. Učenici su potvrdili da među njima postoje oni koji se tako igraju! Molimo Vas da obratite pažnju na sadržaj koji je dostupan djeci, pogotovo kada su u pitanju opasne aktivnosti poput navedene”, napisali su učitelji zagrebačke osnovne škole Kajzerica, na web stranicama te škole

Djelatnici Stručne službe Osnovne škole Kajzerica u Zagrebu u četvrtak 25. veljače su na web stranici škole ‘upalili  alarm’, odnosno upozorili roditelje na nevjerojatno opasnu ‘igru’, u kojoj sudjeluju i učenici te škole.

U razgovoru s učenicima doznali su, naime, da se među djecom širi potencijalno pogibeljna ‘igra’ koju su navodno vidjeli na Tik Tok-u, a koja se sastoji od lijeganja na kolnik i čekanja da vozilo dođe vrlo blizu?!

Ovdje prenosimo alarmantnu objavu na službenim stranicama te zagrebačke osnovne škole:

”Poštovani roditelji,

u razgovoru s učenicima došlo je do saznanja kako postoji nova igra koja se širi među učenicima.

Ona se sastoji od izazova da učenik legne posred ceste sve dok se automobil ne primakne blizu, a onda se brzo moraju izmaknuti. Učenici su potvrdili da među njima postoje oni koji se tako igraju!

Čini se kako je opisani izazov potekao s društvene mreže Tik Tok koju pojedini učenici koriste i aktivni su na njoj.

Molimo Vas da obratite pažnju na sadržaj koji je dostupan djeci, pogotovo kada su u pitanju opasne aktivnosti poput navedene.

Također, svakako bi trebalo ograničiti pristup društvenim mrežama i nadzirati njihove aktivnosti”, stoji u obavijesti roditeljima koja je potpisana sa: ‘Stručna služba škole’.

Naknadno smo doznali da je ista vrlo opasna pojava zabilježena i u drugim zagrebačkim kvartovima, ispred pojedinih osnovnih škola u zapadnom dijelu Zagreba…

FOTO: Ilustracija Pixabay; preslika s web stranice OŠ Kajzerica

Komentari