Zaštita koja odbija vodu Zaštita koja odbija vodu
Sikagard - sigurna zaštita, za sva vremena

Zaštita koja odbija vodu

Dom i gradnjaZagreb 27. rujna 2017. S.P.K

Više od 50 posto problema na zgradama i građevinskim strukturama uzrokovano je vodom i vlagom. Kako bi ih zaštitili, upotrijebite Sikagard hidrofobne impregnacije Hidrofobne... Zaštita koja odbija vodu

Više od 50 posto problema na zgradama i građevinskim strukturama uzrokovano je vodom i vlagom. Kako bi ih zaštitili, upotrijebite Sikagard hidrofobne impregnacije

Hidrofobne impregnacije predstavljaju način zaštite određenog materijala od vode i vlage – sprječavaju prodor vode u njegovu površinu, a moguće ih je koristiti i u novogradnji i u obnovi postojećih konstrukcija. Sikagard hidrofobne impregnacije namijenjene su zaštiti fasada, prirodnog i umjetnog kamena, betona, žbuke i opeke, a dolaze u čak nekoliko varijanti, prilagođenih različitim zahtjevima i karakteristikama površine.

Ovisno o tipu proizvoda, Sikagard impregnacije štite od prodora vode, primjerice Sikagard-700 S, -703 S, -704 W i -907 W te od algi, mahovine i plijesni, npr. Sikagard -715 W i -905 W. Radi se o vodoodbojnim i paropropusnim premazima koji su u potpunosti prozirni i nemaju nikakav utjecaj na vanjski izgled objekta koji štite. K tomu, ekološki su prihvatljivi i nemaju nikakav štetan utjecaj na okoliš.

Iako ih je moguće koristiti na različitim podlogama, nanošenje je uvijek vrlo jednostavno – četkom, valjkom ili prskanjem, ovisno o veličini površine. Prije nanošenja, podloga mora biti čvrsta, čista, bez prašine, prljavštine te tragova ulja, masti i starih premaza. Sikagard impregnacije moguće je nanositi na temperaturama od 5° do 35°C, jednokomponentne su i spremne za upotrebu.

 

Komentari