Bandić umiruje RODITELJE ODGOJITELJE: Ni jedna mjera koja je na snazi neće biti ukinuta Bandić umiruje RODITELJE ODGOJITELJE: Ni jedna mjera koja je na snazi neće biti ukinuta
TweetEmailPrint ”Tražit ćemo od Vlade da nas oslobodi 24 posto poreza na dohodak. Dajemo na 450 milijuna kuna, koliko sad izdvajamo za populacijske mjere,... Bandić umiruje RODITELJE ODGOJITELJE: Ni jedna mjera koja je na snazi neće biti ukinuta


”Tražit ćemo od Vlade da nas oslobodi 24 posto poreza na dohodak. Dajemo na 450 milijuna kuna, koliko sad izdvajamo za populacijske mjere, 100 milijuna kuna poreza. A svi se kunu, pa i Vlada, da su za demografsku politiku, da nas se više rodi i da nas više ima. To ćemo testirati”, kaže zagrebački gradonačelnik

Nakon što je Jutarnji list u ponedjeljak uznemirio i uzbunio zagrebačke roditelje odgojitelje objavom prema kojem će Grad Zagreb, navodno, drastično rezati prava roditelja odgojitelja (ukinuti sedam godina prava na naknadu za one kojima najmlađe dijete navrši 8 godina – umjesto 15 godina, kako je bilo do sada), jučer se oglasio zagrebački gradonačelnik te kazao da ni jedna mjera koja je na snazi neće biti ukinuta dok je on gradonačelnik.

Objasnio je da je riječ o javnom savjetovanju te da će 23. siječnja vidjeti što majke i građani žele i nakon toga će donijeti odluku.

Poručio je roditeljima da se ne trebaju bojati istaknuvši da je on “rodonačelnik ideje roditelja-odgojitelja te pomoći za prvo, drugo i treće dijete”.

Najavio je da će Klub zastupnika njegove stranke u saborsku proceduru uputiti prijedlog da se “sramotni porez na dohodak za populacijske mjere demografske politike ukine”.

”Tražit ćemo od Vlade da nas oslobodi 24 posto poreza na dohodak. Dajemo 450 milijuna kuna, koliko sad izdvajamo za populacijske mjere, 100 milijuna kuna poreza. A kunu se svi pa i Vlada da su za demografsku politiku, da nas se više rodi i da nas više ima. To ćemo testirati”, kaže Milan Bandić.