Hrvatski grad SLUNJ drugo NAJGOSTOLJUBIVIJE MJESTO NA SVIJETU, kaže Booking.com! Hrvatski grad SLUNJ drugo NAJGOSTOLJUBIVIJE MJESTO NA SVIJETU, kaže Booking.com!
VELIKO PRIZNANJE poznate svjetske turističke tvrtke:

Hrvatski grad SLUNJ drugo NAJGOSTOLJUBIVIJE MJESTO NA SVIJETU, kaže Booking.com!

Iseljeništvo i svijetHrvatska 15. siječnja 2019. D.K.

TweetEmailPrint Slunj je poznat po prekrasnim slapovima i očuvanim mlinicama u naselju na vodi – Rastokama – koje se nalazi točno na predjelu na... Hrvatski grad SLUNJ drugo NAJGOSTOLJUBIVIJE MJESTO NA SVIJETU, kaže Booking.com!


Slunj je poznat po prekrasnim slapovima i očuvanim mlinicama u naselju na vodi – Rastokama – koje se nalazi točno na predjelu na kojem rijeka Slunjčica brojnim razbacanim rukavcima, vodenim stepenicama i bučnim vodopadima na više različitih mjesta uskače u rijeku Koranu. Zbog brojnih slapova i čiste vode Rastoke zovu i ‘Malim Plitvicama’

Booking.com, jedna od vodećih svjetskih digitalnih putničkih platformi, nagradila je svoje partnere koji u najvećoj mjeri ispunjavaju očekivanja njihovih klijenata – putnika i turista.

U izboru između 759.845 turističkih destinacija, odnosno domaćinstava, u čak 219 zemalja u svijetu nagrađene su najgostoljubivije turističke destinacije, odnosno domaćini u 2018. godini.

Zemlja s najviše gostuljubivih domaćina, prema ocjenama putnika – klijenata Booking.com-a, u prošloj godini bila je Italija, slijede Španjolska, Francuska, Njemačka, SAD, pa Hrvatska, koja je lani imala više nagrađenih turističkih destinacija od Velike Britanije, Ruske federacije, Poljske i Brazila.

Platforma Booking.com po prvi je puta početkom ove godine proglasila i najgostoljubivija mjesta na Zemlji, prema ocjenama svojih klijenata.

Najgostoljubivijim mjestom na svijetu u 2018. godini Booking.com je proglasio turski grad Goreme, a drugo najgostoljubivije mjesto na Zamlji lani je bio hrvatski gradić Slunj!

Slunj je poznat po prekrasnim slapovima i očuvanim mlinicama u naselju na vodi – Rastokama – koje se nalazi točno na mjestu na kojem rijeka Slunjčica brojnim rukavcima, vodenim stepenicama i bučnim vodopadima na više različitih mjesta uskače u rijeku Koranu. Zbog brojnih slapova i čiste vode Rastoke zovu i ‘Malim Plitvicama‘. Nekadašnje poznato mlinarsko naselje – Rastoke – nalaze se uz državnu cestu koja iz Karlovca kroz Slunj vodi prema obližnjim Plitvičkim jezerima.

Najgostoljubljivija odredišta u Hrvatskoj su, uz Slunj, Korenica, Plitvička jezera, Otočac, Rakovica, Skradin, Osijek, Zagreb, Split, Rovinj. Čak 72 posto turista, klijenati Booking.com-a koji su posjetili Hrvatsku istaknuli su da su im susretljivi i zanimljivi lokalni stanovnici jedan od najvažnijih faktora prilikom odabira odredišta za sljedeće putovanje.

Ovdje je redoslijed najgostoljubivijih gradova na svijetu prema ocjenama klijenata Booking.com-a:

Goreme (Turkey)

Slunj (Croatia)

Eluanbi (Taiwan)

Niagara on the Lake (Canada)

Lake Tekapo (New Zealand)

Bendigo (Australia)

Newport (United States)

Nozawa Onsen (Japan)

Fernando de Noronha (Brazil)

El Chalten (Argentina)

Booking.com je utemeljen 1996. u Amsterdamu. Počeo je kao mali start up projekt i razvio se u jednu od najvećih putničkih internet kompanija u svijetu.

Booking.com danas zapošljava više od 17.000 ljudi u više od 200 poslovnica u 70 zemalja u svijetu, piše (na engleskom) portal Croatiaweek.

FOTO: Turistička zajednica Grada Slunja, screenshot stranice Croatiaweek-a