‘Jakovčić je 1998. presudio Uljaniku, pravosuđe u RH su tek ZAŠTITARI koji štite krupni kapital s MAFIJAŠKIM predznakom!’ ‘Jakovčić je 1998. presudio Uljaniku, pravosuđe u RH su tek ZAŠTITARI koji štite krupni kapital s MAFIJAŠKIM predznakom!’
TweetEmailPrint ”Predlagač promjena urbanističkog plana Grada Pule je gradonačelnik Miletić. Uljanik je tu izbrisan kao proizvodna djelatnost. Na mjestu Uljanika, planira se tisuću suhih... ‘Jakovčić je 1998. presudio Uljaniku, pravosuđe u RH su tek ZAŠTITARI koji štite krupni kapital s MAFIJAŠKIM predznakom!’


”Predlagač promjena urbanističkog plana Grada Pule je gradonačelnik Miletić. Uljanik je tu izbrisan kao proizvodna djelatnost. Na mjestu Uljanika, planira se tisuću suhih i mokrih vezova, u sklopu onoga što Končar već ima. Hrvatska je oaza za banditizam, pljačku i lopovluk. Pravosuđe ne služi da bi hvatalo lopove, nego neke male miševe okolo po samoposlugama”, istaknuo je Langer te svoje tvrdnje obrazložio

Bruno Langer, poznati pulski glazbenik i jedan od najdosljednijih hrvatskih građanskih aktivista i prijavitelja korupcije, gostovao je jučer na Z1 televiziji, u emisiji ZIP govoreći o pravim uzrocima i krivcima za propast Uljanika. Langer je u svega nekoliko minuta jednostavno razotkrio svu hrvatsku farsu i licemjerje te stvari nazvao pravim imenom. Još jednom je pri tom pokazao da je daleko kvalitetniji sugovornik na temu: ‘Razlozi propasti hrvatskih tvrtki i siromašenja Hrvatske’ od svih tobožnjih analitičara, poput Žarka Puhovskoga i sličnih, koje glavni mediji svakodnevno , a često i nekoliko puta dnevno, zovu u emisije ili za komentare u novinama.

Jakovčić već dugo želi Uljanik preseliti iz grada

”Problemi Uljanika sežu u prošlost. To je brodogradilište u Puli, gdje ja živim, pa znam da ti problemi počinju još davne 1998. godine, a ne 2010., jer je još tada istarski župan Ivan Jakovčić rekao da Uljanik treba preseliti! Rekao je to 1998. godine, u jednoj istarskoj konobi u kojoj je bio s prvacima svoje stranke i gdje je doveo i neke austrijske investitore. Zanimljivo, zar ne? Tada je počeo problem Uljanika. Međutim, u nas se sve krije. Gledam ovaj igrokaz oko Uljanika, koji je identičan onom igrokazu oko Agrokora, jer prave istine su iza zavjese”, kazao je Langer u uvodu.

Na pitanje voditeljice, slaže li se s tvrdnjom radnika da bi DORH mogao tamo imati puno posla, Langer je odgovorio: ‘A gdje to DORH ne bi morao imati pune ruke posla?!’

”Moram sebe plagirati, jer još prije deset godina rekao sam da hrvatsku mafijašku obitelj čine političke elite, pravosuđe, tajkuni, te regularne zločinačke postrojbe., Tu bih dodao i sindikate. Ili dio sindikata, jer ima i poštenih. Dakle, strahoviti je igrokaz koji se prikazuje. Izluđuje se ovaj narod. Da skratim, Uljanik nema budućnost, uz ovakav prikaz, jer nema nigdje istine. Uljanikovi radnici, s kojima jako puno suosjećam jer sam iz radničke obitelji, nisu svjesni da su ih njihovi prvaci – i to ne samo ova Uprava, već i one prije – očerupali kao mlade piliće. Jer su novcem Uljanika došli do brodarske kompanije koja se zove, ni manje ni više, Uljanik plovidba. Ali, tu radnici nisu unutra. Tragično je da su radnici Uljanika, koji su 47 posto vlasnici Uljanika, pred Vladom, i da nisu bili u stanju to prepoznati, što je posao sindikata. Sindikat ima svog člana u Nadzornom odboru tvrtke. No, ti sindikati ne predstavljaju radnike, oni samo od njih ubiru novac. Nažalost. I oni nemaju čak ni udrugu malih dioničara! Možete li to zamisliti? A ide se u Zagreb na Markov trg! Mislim da je njima svima mjesto na pulskom Forumu. Jer je upravo prošle godine predlagač promjena GUP-a, generalnog urbanističkog plana Grada Pule, bio gradonačelnik Pule, Boris Miletić.

Grad Pula je sada ‘Končarevo’

I ako gledate te dokumente, vidjet ćete da je Uljanik izbrisan kao gospodarska proizvodna djelatnost. I na mjestu povijesnog Uljanika, planira se tisuću suhih i mokrih vezova, u sklopu onoga što Končar već ima. Svojedobno sam rekao, kada je Ivan Jakovčić htio dovesti Todorića ovdje, da će se ovaj grad zvati Todorićevo. Sada mijenjam iskaz i tvrdim da se ovo sada zove Končarevo. Ovaj moj grad, ponosni grad Pula”, naglasio je Langer.

Voditeljica emisije primijetila je da je Jakovčić prije nekoliko dana govorio protiv Marka Perkovića Thompsona te Langera upitala što bi Jakovčić mogao reći o cijeloj situaciji.

”Već sam rekao da je Jakovčić začetnik ideje preseljenja Uljanika, a taj plan je skovan još 1998. godine. On je čovjek pun vizija. Ja ne znam je li uzeo samo bijelu malvaziju, ili nešto drugo, ali mi nismo mogli vjerovati. Mislili smo da halucinira. Dakle, ne samo 2010. kada je javno nastupio. Već je ranije rekao HDZ-ovom ministru Polančecu: ‘Pogledaj ovaj zaljev Damire, pa ovaj Uljanik je šaka u oko ovom gradu’. To je Ivan Jakovčić.

On je tvorac svega, svih afera. Miletić neće nikada biti Ivan Jakovčić. On je njegov mali od palube i njegov mali miš iz kuhinje, koji gricka mrvice koje padaju dolje, no i te mrvice su poprilično velike.

‘Kakvo višestranačje, u Istri živimo u totalitarizmu!’

Ne treba gledati samo Uljanik. Pogledajte Arena turist, koji je imao 2000 zaposlenih kada je pao u šape Ivanu Jakovčiću. On je opet imao viziju da dođe onaj, koji je posudio ime iz Udina, kao neki poduzetnik. I onda je to plaćeno sitnišem. Milijardu puta sam rekao da ne može deset hotela i dvanaest kampova koštati pišljivih dva milijuna i dvjesto eura, jer toliko košta na Jadranu najobičnija picerija! Za toliko je prodan Uljanik. I nakon toga se to prodaje američkom svjetskom fondu za 136 milijuna eura. Gdje je išla ta razlika, kome je išla? Nema višestranačja u Hrvatskoj. To sam rekao i američkom ambasadoru koji je bio ovdje u prošlom sazivu. Rekao sam mu da su iznevjerili sve one moje ideje i ljubav prema američkoj demokraciji, jer su dozvolili ovdje jednoumlje gore nego što je bilo. Keneth Morton se zvao taj ambasador. Njemu sam to rekao u lice. Pa to je užas. Kakvo višestranačje u Hrvatskoj. Pa mi ovdje u Istri živimo u totalitarizmu! Zadnja demokracija je bila za vrijeme Austro-ugarske. Od tada nema demokracije. Imamo jednoumlje, banditizam, lopovluk neviđeni.

Hrvatska je oaza za banditizam, pljačku i lopovluk. Zato što je hrvatska mafijaška obitelj tu. Pravosuđe ne služi da bi hvatalo lopove, nego neke male miševe okolo po samoposlugama. Dakle, oni su zaštitarska tvrtka. Vi imate DORH, policiju… To je zaštitarska tvrka koja štiti krupni kapital s mafijaškim predznakom. I to je problem Hrvatske. I prema tome, moram ispraviti onu gospođu što histerizira. Jedno od rješenje za Uljanik je stečaj, a to ne znači propast, jer Pevec je spašen kroz stečaj. Promijenite sve te ljude u stečaju i iz uljuđenog europskog svijeta dovedite menadžere koji će upravljati ovim, jer mi to, izgleda, nismo sposobni. Ja sam na rubu jecaja i jada, zbog toga što su učinili od zemlje naše!”, zaključio je vrlo emotivno, najpoznatiji pulski aktivist te britki analitičar hrvatske stvarnosti koji, za razliku od onih koje mediji citiraju, u pravilu zadire u srž problema i ne boji se izreći istinu.