Čitatelji ljuti zbog teksta Jutarnjeg: Što ne napišete tko vam je vlasnik i tko gubi izmjenom OVRŠNOG zakona Čitatelji ljuti zbog teksta Jutarnjeg: Što ne napišete tko vam je vlasnik i tko gubi izmjenom OVRŠNOG zakona
TweetEmailPrint ‘Super članak za naslovnu stranu, ima li što protuzakonito u ovome sto ste objavili, vi jake snage jutarnjeg lista?! Ajmo još jače po... Čitatelji ljuti zbog teksta Jutarnjeg: Što ne napišete tko vam je vlasnik i tko gubi izmjenom OVRŠNOG zakona


‘Super članak za naslovnu stranu, ima li što protuzakonito u ovome sto ste objavili, vi jake snage jutarnjeg lista?! Ajmo još jače po Kolakušiću… Besplatna reklama uvijek je najbolja reklama”, napisala je C. Č. (potpisala se punim imenom i prezimenom). ”Očekujem sutra PRIJELOMNU VIJEST sa slikama: Kolakušić uhvaćen da prelazi cestu 3,5 m daleko od zebre. Jutarnji IDE DALJE”, komentirao je D. K. (stavio puno ime i prezime)… ‘I to se zove novinarstvo?! Sramite se!”, navodi S. M. (stavila puno ime i prezime)…

Ono što su mnogi primijetili odmah nakon izbora i na što smo skrenuli pozornost u tekstu ‘LOVRINOVIĆ: Ne pamtim da se oni KOJI SU UNIŠTAVALI Hrvatsku TOLIKO NEKOGA BOJE kao Kolakušića, danas je, čini se, još izraženije: neukusni medijski napadi na čovjeka kojega su proglasili najvećim iznenađenjem izbora nastavljaju se još većom žestinom i još apsurdnijim tekstovima.

Opet se najviše ‘proslavio’ Jutarnji list tekstom ‘OVO JE KOLAKUŠIĆEV IZBORNI STOŽER?! Posjetili smo adresu koju je prijavio DIP-u i nemalo se iznenadili: ‘Tu su vam sobica i zahod, u derutnom stanju‘, u kojem ne postoji ništa posebno zanimljivo, ni skandalozno, no koji ‘vrišti’ s pola naslovnice njihovog web izdanja, kao da je riječ o dosad nezabilježenom, prvorazrednom skandalu.

No, pojedini čitatelji pokušali su u komentarima razotkriti pozadinu ovakve uređivačke politike:

”Zašto članak ne završite s informacijom tko je vlasnik Jutarnjeg lista i što bi taj vlasnik izgubio promjenom Ovršnog zakona tj. koliko milijuna bi izgubio kad bi se taj zakon promijenio – što ovaj čovjek predlaže?
Evo vam i odgovor, što piše u sudskom registru za tvrtku Hanza Press koja je vlasnik Jutarnjeg lista – vlasnici te tvrtke su A. i D. H. i imaju itekakve veze s pokojnim odvjetnikom čiji ured još na ovrhama zgrće milijune od napaćenih hrvatskih građana
S promjenom Ovršnog zakona kesanje na ovrhama bi bilo gotovo”, napisala je N. M. (u komentaru je navela svoje puno ime i prezime). Podijelila je i link na impressum Jutarnjeg lista.

”Super članak za naslovnu stranu, ima li što protuzakonito u ovome sto ste objavili, vi jake snage jutarnjeg lista?!…. Ajmo još jače po Kolakušiću. Besplatna reklama uvijek je najbolja reklama….”, nadovezala se C. Č. (također je objavila svoje puno ime i prezime u komentaru)

‘I to se zove novinarstvo!’

”Svatko normalan vidi kamo idu članci o Kolakušiću. Neću bojkotirati Jl samo zbog toga da mogu pratiti medijsku hajku na njega. Očito ste režimski medij. Glasači polako otvaraju oči. Pišete non stop o lošem stanju u državi! Jel za to kriv Kolakusic ili…”, napisao je J.  A. (naveo je puno ime i prezime u komentaru ispod članka)…

”To su naši novinari koji se žale na uvjete rada. Da kojim slučajem je stožer u centru Zagreba onda bi bio lopov i kriminalac a kad već nije onda je nesposobni muljator. Ali propaganda kao propaganda, niste u stanju sebe reklamirati pozitivnim stanjem u državi pa udarite po onome tko možda i nosi svjetliju budućnost. Imbecili novinarski”, napisao je J. T. (također naveo puno ime i prezime)

”I to se zove novinarstvo?!!!! Sramite se!”, navodi S. M. koja se također nije ustručavala uz komentar navesti puno ime i prezime.

”Očekujem sutra PRIJELOMNU VIJEST sa slikama: Kolakušić uhvaćen da prelazi cestu 3,5 m daleko od zebre. Jutarnji IDE DALJE.”, komentirao je D. K. (stavio puno ime i prezime)

‘Ako to jest izborni stožer, tim je veća njegova pobjeda’

”Kako vas nije sramota! Gdje u kom zakonu piše da pravna osoba /udruga, trgovačko društvo, obrt/ mora obavljati svoju djelatnost na adresi koja je prijavljena u nadležnom registru. Ured može biti na bilo kojoj adresi. Sjedište je grad, selo. A adresa je adresa i može se i mijenjati. Koliko je poduzetnika svoju osobnu adresu prijavilo kao adresu trgovačkog društva, a uredske se prostorije koriste negdje drugdje. To samo treba biti popraćeno ugovorom. Kakve veze ima što je derutno, kakvo su nam dobro donijele vrhunski uređene prostorije drugih stranaka, posebno vladajućih? Sve što se napisali VRIŠTI kao naručeno blaćenje”, napisala je Lj. M. (stavila puno ime i prezime).
”Ako i je izborni stožer, tim je veća njegova pobjeda”, napisao je M. B. (ispod teksta stoji puno ime i prezime)

”hahaha, jutarnji list , iskopat ćete i jel dotični ima parazite u stolici…  KOLIKO STE ČLANAKA PISALI O HANŽEKOVIĆEVIM OVRHAMA…, pametnom dosta..”, stoji u jednom od komentara koji je potpisan pseudonimom…

Sve komentare ispod teksta Jutarnjeg možete pogledati OVDJE.

FOTO: Screenshot naslovnice web izdanja Jutarnjeg lista, screenshot Antikorupcija.hr