Nabujala SAVA NOSI TRIBINU zaostalu od festivala; plovit će sve do Siska?! Hrvatske vode: Što mi tu možemo? Nabujala SAVA NOSI TRIBINU zaostalu od festivala; plovit će sve do Siska?! Hrvatske vode: Što mi tu možemo?
TweetEmailPrint ”Stvar je pomalo smiješna, ali zapravo iznova svjedoči da nas od Save čuva samo nasip, a institucije odgovorne za održavanje i čuvanje sigurnosti... Nabujala SAVA NOSI TRIBINU zaostalu od festivala; plovit će sve do Siska?! Hrvatske vode: Što mi tu možemo?


”Stvar je pomalo smiješna, ali zapravo iznova svjedoči da nas od Save čuva samo nasip, a institucije odgovorne za održavanje i čuvanje sigurnosti od nabujale Save –  sigurno ne”, komentirala je gospođa koja je djelatnicima Hrvatskih voda javila da tribina plovi ojačalom Savom. No, oni baš i nisu pokazali pretjerano zanimanje za tu vijest. Na koncu je žena fotografiju ploveće tribine poslala portalu Metropolitan, koji je prvi objavio priču

U noći na ponedjeljak Sava se u Zagrebu izlila iz svog korita. Zbog toga je, kako javlja Metropolitan.hr, rijekom zaplovila i tribina postavljena za potrebe Green river festivala.

”Žena koja je fotografirala tribinu koja plovi Savom rekla je kako je o svemu obavijestila Hrvatske vode. Dodaje kako su joj se oni zahvalili na dojavi i utvrdili budući da je tribina daleko od obale, da je oni vjerojatno ne mogu izvaditi. Kaže kako je to dojavila u 9 sati u ponedjeljak do kada su u Hrvatskim vodama već morali znati da se Sava izlila kako bi pratili stanje same rijeke.

– Pretpostavljam da će odgovornost za ovo pasti na gluhe uši, između Grada, festivala i Hrvatskih voda. Stvar je pomalo smiješna, ali zapravo iznova svjedoči da nas od Save čuva samo nasip, a institucije odgovorne za održavanje i čuvanje sigurnosti od Save sigurno ne – kaže gospođa koja je snimila ploveću tribinu.

Zagrepčani koji su vidjeli fotografiju kažu “možda je trebala javiti Lučkoj kapetaniji u Sisku”, a drugi dodaju: “Ljeto na Savi, jesen u Savi”, piše Ante Ferara za Metropolitan.

Na Facebook stranici Green River Fest moderatori su 21. rujna objavili da ‘produljuju zelenu pustolovinu na obali Save do 11. listopada.

”Bendovi, radionice, babinjaci, klopa, druškanje i još puno toga čeka vas na Green River Festivalu”, stoji je u postu uz kojega su objavili fotografija koje je snimio Dinko Pasini.

No, u posljednjoj objavi od 26. rujna moderatori Green River Fest FB sttranice su napisali sljedeće: ”Zbog opasnosti od izlijevanja rijeke Save, morali smo ukloniti sve s lokacije. Pratite nas, uskoro javljamo novosti”.

Kako se dogodilo da tribina ipak zapliva, nije poznato.

FOTO: Screenshot videosnimke; preslika Metropolitan.hr