Projektima organizacija hrvatske manjine Središnji državni ured dodijelio približno 1,4 milijuna eura Projektima organizacija hrvatske manjine Središnji državni ured dodijelio približno 1,4 milijuna eura
TweetEmailPrint ”Program potpore hrvatskoj nacionalnoj manjini u europskim državama ima za cilj jačanje položaja hrvatskih manjinskih zajednica u političkom i društvenom životu država u... Projektima organizacija hrvatske manjine Središnji državni ured dodijelio približno 1,4 milijuna eura


”Program potpore hrvatskoj nacionalnoj manjini u europskim državama ima za cilj jačanje položaja hrvatskih manjinskih zajednica u političkom i društvenom životu država u kojima žive te pridonosi očuvanju hrvatske kulture, baštine i jezika, kao i jačanju hrvatskog zajedništva, a provodi se u suradnji s nadležnim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske”, stoji u Odluci o dodjeli sredstava Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je na svojim službenim stranicama Odluku o dodjeli financijskih sredstava programima/projektima organizacija hrvatske nacionalne manjine za 2023. godinu.

”Temeljem provedenog Javnog natječaja za prijavu programa/projekata organizacija hrvatske nacionalne manjine u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2023. godinu i prijedloga Povjerenstva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske za dodjelu financijske potpore programima i projektima Hrvata izvan Republike Hrvatske, donesena je Odluka o dodjeli financijskih sredstava programima/projektima organizacija hrvatske nacionalne manjine za 2023. godinu.

Program potpore hrvatskoj nacionalnoj manjini u europskim državama ima za cilj jačanje položaja hrvatskih manjinskih zajednica u političkom i društvenom životu država u kojima žive te pridonosi očuvanju hrvatske kulture, baštine i jezika, kao i jačanju hrvatskog zajedništva, a provodi se u suradnji s nadležnim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske”, stoji u Odluci o dodjeli sredstava objavljenoj na stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Temeljem objavljenog Javnog natječaja za prijavu programa/projekata organizacija hrvatske nacionalne manjine u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2023. godinu, dodijeljeno je ukupno 1.392.524,56 eura (10.491.976,30 kuna) za 154 programa, odnosno projekta organizacija hrvatske nacionalne manjine u deset europskih zemalja.

Sve pojedinosti Odluke o dodjeli financijskih sredstava programima/projektima organizacija hrvatske nacionalne manjine za 2023. godinu možete pronaći u sljedećem privitku.

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan RH; preslika Odluke o dodjeli financijskih sredstava