Rade li paniku slučajno ili namjerno? 24sata POGREŠNO objavio da SVAKO PETO DIJETE umire od virusa?! Rade li paniku slučajno ili namjerno? 24sata POGREŠNO objavio da SVAKO PETO DIJETE umire od virusa?!
TweetEmailPrint Dok naslov teksta treba navodno smiriti ljude da ne podliježu panici: ‘Prije će Dinamo osvojiti Ligu prvaka, nego vi dobiti koronu!’, dotle je... Rade li paniku slučajno ili namjerno? 24sata POGREŠNO objavio da SVAKO PETO DIJETE umire od virusa?!


Dok naslov teksta treba navodno smiriti ljude da ne podliježu panici: ‘Prije će Dinamo osvojiti Ligu prvaka, nego vi dobiti koronu!’, dotle je u tekstu objavljen pogrešan i uznemirujući podatak. Novinarka je napisala, a urednici i lektori odobrili sljedeću glupost: ”Nešto veća smrtnost (0,2 posto) kod djece je od 10 do 15 godina i mladih (16-39 godina). To znači kako će od pet oboljelih od korona virusa samo jedan umrijeti (?!), a ostalih četvorica će ozdraviti.” Novinarka i urednici misle, valjda, da o,2 posto znači jedna petina!

U kolikoj mjeri hrvatski mediji glavne struje (slučajno ili namjerno?) stvaraju paniku oko nekolicine oboljelih u Hrvatskoj od virusa za kojeg poznati imunolog dr. sc. Srećko Sladoljev tvrdi da je neopasna bolest slična gripi, pokazuje i nevjerojatno velika pogreška u tekstu na glavnoj naslovnici 24sata.

I dok naslov teksta treba tobože smiriti ljude da ne podliježu panici  ‘Prije će Dinamo osvojiti Ligu prvaka, nego vi dobiti koronu!‘, dotle je u tekstu objavljen pogrešan i uznemirujući podatak. Novinarka je napisala, a urednici i lektori odobrili sljedeću glupost: ”Nešto veća smrtnost (0,2 posto) kod djece je od 10 do 15 godina i mladih (16-39 godina). To znači kako će od pet oboljelih od korona virusa samo jedan umrijeti (?!), a ostalih četvorica će ozdraviti.”

Novinarka i urednici misle, valjda, da o,2 posto znači jedna petina!

Riječ je dakako o velikoj pogrešci koja itekako doprinosi nepotrebnoj panici.

Urednicima, lektorima i novinarima trebalo je duže od sat i pol da isprave pogrešku u tekstu, iako su ih brojni čitatelji u komentarima ispod teksta već od same objave upozoravali na netočnost koju su napisali.

Naknadno je pogreška ipak ispravljena.

FOTO: Screenshot videosnimke s YouTube-a; preslika 24sata.hr