“Ako Vlada ne plati trošak za struju ljudima koji nakon potresa žive u kontejnerima, učinit će to Grad” “Ako Vlada ne plati trošak za struju ljudima koji nakon potresa žive u kontejnerima, učinit će to Grad”
TweetEmailPrint ”Zašto ste zaboravili ljude i mislite li da im ne treba pomoći i staviti ih u isti položaj s onima iz Sisačko-moslavačke županije?”,... “Ako Vlada ne plati trošak za struju ljudima koji nakon potresa žive u kontejnerima, učinit će to Grad”


”Zašto ste zaboravili ljude i mislite li da im ne treba pomoći i staviti ih u isti položaj s onima iz Sisačko-moslavačke županije?”, upitao je Mišić. Bandić je rekao da čekaju odgovor na inicijativu koju je Gradska uprava uputila prema Vladi, a koji ide u smjeru da se ne diskriminiraju Zagrepčani i Zagrebačka županija. ”Čekamo odgovor i na tom tragu ćemo postupiti”, rekao je gradonačelnik

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je u utorak na aktualnom satu sjednice Gradske Skupštine da će Grad pokriti troškove struje građanima koji nakon potresa žive u kontejnerima, ako to ne učini Vlada.

SDP-ov Matej Mišić predbacio je gradonačelniku što se nije očitovao o prijedlogu njegove stranke oko otpisa računa za električnu energiju za one koji nakon potresa žive u kontejnerima te što ih nitko nije posjetio nakon potresa u prosincu, potresa koji je dodatno oštetio već oštećene objekte građana.

-Zašto ste zaboravili ljude i mislite li da im ne treba pomoći i staviti ih u isti položaj s onima iz Sisačko-moslavačke županije?”, upitao je Mišić.

Bandić je rekao da čekaju odgovor na inicijativu koju je gradska uprava uputila prema Vladi, a koji ide u smjeru da se ne diskriminiraju Zagrepčani i Zagrebačka županija te dodao da ako Vlada neće platiti troškove, to će učiniti Grad. -Čekamo odgovor i na tom tragu ćemo postupiti-, rekao je.

Gradski zastupnik Renato Petek prozvao je Bandića da je za preglede nakon potresa angažirao “USKOK-ovu ‘mušteriju’ Mladena Siketića, osumnjičenog u ‘aferi nadstrešnice'”, na što mu je Bandić uzvratio da uoči izbora obmanjuje javnost, insinuira i izmišlja. Petek je naveo primjer OŠ Suvag koja je nakon potresa brzim pregledom dobila žutu oznaku, a potom mjesec dana kasnije zelenu naljepnicu.

Gradska zastupnica Tamara Čubretović (Bandić Milan 365) pitala je Bandića o Imunološkom zavodu, a on je odgovor prepustio pročelnici Mirki Jozić koja je, među ostalim, rekla kako je to stalo s obzirom na epidemiju i da ne znaju trenutno što se radi u vezi s tim pitanjem.

Nakon izlaganje zastupnice Jozić, Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) i Matej Mišić (SDP) žalili su se na povredu poslovnika jer, tvrde, ne može na pitanje zastupnika gradonačelniku odgovarati drugi zastupnik. Smatraju i da su pitanja dogovorena.

David Bilić (Radnička fronta) osvrnuo se na situaciju u Gradskoj ljekarni Zagreb gdje se, kaže, ljekarnice žale na loše uvjete rada – ne daje im se adekvatno vrijeme za pauzu te ne dobivaju stimulanse i poticaje.

-Vaši privatni razgovori s magistrama nisu gradonačelnikov problem, ja se na taj nivo ne spuštam. Što ću odgovarati na vaše bedastoće, to nema veze s vrijednim ljudima koji rade u nepovoljno vrijeme, nemojte ih zlorabiti-, poručio mu je Bandić.