Slavni Martin Sheen u ‘Jednoj priči iz Vukovara’ premijerno u petak u Hrvatskom klubu u Sydneyju Slavni Martin Sheen u ‘Jednoj priči iz Vukovara’ premijerno u petak u Hrvatskom klubu u Sydneyju
TweetEmailPrint Nakon premijere u Hrvatskom klubu u Sydney-u, film će biti prikazan i u hrvatskim klubovima u drugima gradovima u Australiji, gdje se jedino... Slavni Martin Sheen u ‘Jednoj priči iz Vukovara’ premijerno u petak u Hrvatskom klubu u Sydneyju


Nakon premijere u Hrvatskom klubu u Sydney-u, film će biti prikazan i u hrvatskim klubovima u drugima gradovima u Australiji, gdje se jedino u ovom trenutku i mogu održavati velike filmske projekcije i gdje trenutno nije na snazi lockdown zbog koronavirusa. Kada bude moguće, film će biti prikazan i u drugim gradovima, doznajemo od distributera filma – udruge The Croatian Project

Svjetska premijera igranog filma ‘Milost mora – jedna priča iz Vukovara’, u kojem glumi svjetski poznati holivudski glumac Martin Sheen te njegova kćer Renee Estevez, a redateljski dvojac su Jakov Sedlar i njegov sin Dominik, premijerno će biti prikazan u petak 16. travnja u Hrvatskom klubu u Sydney-u (Croatian Club Sydney, 921 Punchbowl RD).

‘MIlost mora – jedna priča iz Vukovara’ potresan je  film o vukovarskoj tragediji, odnosno o potrazi majke za sinom otetim iz vukovarske kolone. Zanimljivo je da su Sedlar i Martin Sheen te ostali članovi ekipe rad na filmu započeli još prije desetak godina, no film do sada još nigdje nije u cijelosti prikazan (mogle su se vidjeti samo najave), jer ga je Sedlar dovršio tek nedavno.

“Nije bilo financijske pomoći ni od koga, pa se realizacija razvukla”, objasnio je nedavno, za Dnevno.hr, redatelj Jakov Sedlar uz kojeg je na filmu radio i njegov sin Dominik.

Na pitanje kako je na suradnju nagovorio svjetski poznatog američkog glumca Martina Sheen-a, redatelj je odgovorio da je presudno bilo prijateljstvo.

“Sheen je moj dugogodišnji prijatelj, a zanimljivo je da glavnu ulogu u filmu igra njegova iznimno talentirana kći”, kazao je.

Nakon premijere u Hrvatskom klubu u Sydney-u, film će biti prikazan i u hrvatskim klubovima u drugima gradovima u Australiji, gdje se jedino u ovom trenutku i mogu održavati filmske kino premijere i gdje trenutno nije na snazi lockdown zbog koronavirusa.

Svjetsku promociju i distribuciju filma ogranizira hrvatsko – australska udruga ‘The Croatian Project’. Od kratkih najava filma, koje smo uspjeli vidjeti, gledateljima bi posebno zanimljiva mogla biti scena o zaluđenosti, odnosno o velikoj ljubavi prema nogometu i jednom hrvatskom nogometnom klubu. U odličnoj sceni nogomet nije prikazan samo kao sportska igra – već kao personifikacija života uopće…

FOTO: plakat filma i screenshot videosnimke najave filma