Zbog ukidanja Eurosporta i drugih kanala, možete RASKINUTI UGOVOR s B.net-om BEZ NAKNADE! Zbog ukidanja Eurosporta i drugih kanala, možete RASKINUTI UGOVOR s B.net-om BEZ NAKNADE!
TweetEmailPrint Kao da na blagajni samoposluge platite sve što ste stavili u košaru, a nakon što platite, blagajnica vam otme kruh, kilogram mesa, bocu... Zbog ukidanja Eurosporta i drugih kanala, možete RASKINUTI UGOVOR s B.net-om BEZ NAKNADE!


Kao da na blagajni samoposluge platite sve što ste stavili u košaru, a nakon što platite, blagajnica vam otme kruh, kilogram mesa, bocu Coca cole, tri piva, dvije čokolade i toalet papir. I umjeto toga, stavi žvakaće gume! Upravo to su svojim klijentima učinili VIPnet i B.net, oduzevši korisnicima programe koji su unaprijed plaćeni!!!

Mnogi hrvatski građani, koji redovito plaćaju naknadu B.netu, ili VIPnetu za gledanje televizijskih kanala u njihovom osnovnom paketu, vrlo neugodno su se iznenadili kada im se nakon Nove godine nisu više otvarali neki omiljeni kanali, poput Animal Planeta ili Eurosporta. Ono za što uredno plaćaju, odjednom im je, bez ikakvog obrazloženja ili najave, ukinuto!

Kao da na blagajni samoposluge platite sve što ste stavili u košaru, a nakon što platite, blagajnica vam otme kruh, kilogram mesa, bocu Coca-cole, tri piva, dvije čokolade i toalet papir. I umjesto toga, stavi paketić žvakaćih guma! Upravo to su svojim klijentima učinili VIP net i B.net, oduzevši korisnicima programe koji su potpisanim ugovorom zajamčeni.

Zbog svega navedenog, reagirala je i regulatorna agencija HAKOM, te zakinute potrošače upozorila na činjenicu da mogu raskinuti ugovore s pružateljima usluga koji su ih zakinuli, te da zbog toga neće snositi nikakve posljedice.

”Od 2. siječnja 2018. godine operator VIPnet d.o.o. je ukinuo programe iz Discovery portfelja koji se nalaze u osnovnom paketu IPTV usluge (Discovery, Animal Planet, TLC, Eurosport 1 i 2). Sukladno članku 41. stavku 7. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN br. 73/08, 90/11, 133/12, 80/13, 71/14 i 72/17), ako su izmjene općih uvjeta poslovanja za krajnjeg korisnika nepovoljnije u odnosu na ugovorene, krajnji korisnik ima pravo raskinuti pretplatnički ugovor bez naknade.

Nadalje, u Uvjetima korištenja VIP TV usluge je propisano da Vipnet može mijenjati listu sadržaja, što će pravovremeno objavljivati na svojim internetskim stranicama i/ili TV korisničkom sučelju. Vipnet može mijenjati Raspored programa, između ostalog, i tako da dodaje ili izuzima pojedine programe iz paketa ili da pojedine programe iz paketa zamjenjuje novima. Pretplatnik će imati pravo na raskid ugovora bez obzira na razdoblje obveznog trajanja ugovora, odnosno bez naplate naknade zbog prijevremenog raskida, u slučaju za pojedinog pretplatnika značajnije izmjene pojedinog paketa programa koji se distribuira pretplatniku.
S obzirom na navedeno, svaki korisnik koji, imajući u vidu svoje korisničke navike korištenja IPTV usluge, smatra da je ukidanjem programa ugovor izmijenjen na njegovu štetu, može podnijeti prigovor VIPnet-u i zatražiti raskid pretplatničkog ugovora bez plaćanja naknade. U slučaju dobivanja negativnog odgovora, korisnici se mogu obratiti Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti za mrežne djelatnosti (HAKOM-u) te će se u postupku pred HAKOM-om utvrditi je li s obzirom na ugovorenu uslugu korisnik ima pravo na raskid bez plaćanja naknade. Imajući u vidu specifičnost i tržišnu pozadinu ovog slučaja, HAKOM u ovom trenutku, ne može prejudicirati konačni stav koji će zauzeti vezano za zahtjev svakog pojedinog korisnika – piše u priopćenju Hakom.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati:
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70