APOKALIPSA U ŠUMAMA: Snimili devastaciju koju HŠ ne mogu negirati: nekad GUSTE ŠUME sliče na PUSTINJU! APOKALIPSA U ŠUMAMA: Snimili devastaciju koju HŠ ne mogu negirati: nekad GUSTE ŠUME sliče na PUSTINJU!
TweetEmailPrint ”Na Zrinskoj gori smo snimili lokaciju na kojoj se priprema teren za odlagalište nuklearnog otpada, a dijelovi nekad prekrasne, guste šume podsjećaju na... APOKALIPSA U ŠUMAMA: Snimili devastaciju koju HŠ ne mogu negirati: nekad GUSTE ŠUME sliče na PUSTINJU!


”Na Zrinskoj gori smo snimili lokaciju na kojoj se priprema teren za odlagalište nuklearnog otpada, a dijelovi nekad prekrasne, guste šume podsjećaju na pustinju. Na najveći golosjek nismo mogli jer su “šumski putevi” toliko razrovani strojevima, da je teško doći do lokacije (8 km dubokog blata). Na Žumberku se sječe  bez reda i struke. Prizori podsjećaju na Apokalipsu, a područja koja su pod strogom zaštitom EU, opustošena su strojem financiranim iz fonda EU!”, upozoravaju pripadnici Zelenog odreda

Kao što su i najavili, aktivisti i simpatizeri Zelenog odreda braniteljske udruge Vidra u subotu su organizirali veliki prosvjed protiv nekontrolirane sječe, devastacije te pljačke hrvatskih šuma. Učinili su to odlaskom na brojne šumske lokacije širom Hrvatske te snimanjem  sasječene, ružno prorijeđene, devastirane, opljačkane i opustošene šume.

Fotografije i video snimke koje su aktivisti Zelenog odreda objavili na svojoj Facebook stranici, tijekom subotnjeg prosjveda: ‘Skrivena kamera zelenog odreda‘ doista su uznemirujuće.

Na kojim su sve lokacijama aktivisti i simpatizeri Zelenog odreda braniteljske udruge Vidra bili tijekom subotnjeg prosvjeda, opisali su na FB stranici Zelenog odreda:

”Jučer su članovi Zelenog odreda učinili veliki korak dalje. Posjetili su Žumberak, Zrinsku goru (Mačkovac, Šumarica, Hraščinska gora, Mačkovo selo), Kalnik, veliki dio Like (od Donjeg Lapca do Bjelopolja), Medvednicu.
Na žalost, većina lokacija nema signala, pa smo snimke dodavali naknadno.
Svjedočili smo devastaciji koju Hrvatske šume ne mogu više negirati.
Na Zrinskoj gori smo snimili lokaciju na kojoj se priprema teren za odlagalište nuklearnog otpada, a pojedini dijelovi nekad prekrasne, guste šume podsjećaju na pustinju. Na žalost, na najveći golosjek nismo mogli jer su “šumski putevi” toliko razrovani strojevima, da je teško doći do lokacije (8 km dubokog blata) što ne znači da nećemo ići ponovo.
Na Žumberku se sječe također bez reda i struke. Prizori podsjećaju na Apokalipsu, a područja koja su pod strogom zaštitom EU opustošena su strojem financiranim iz fonda EU!!
Od domicilnog stanovništva smo saznali puno stvari koje ne idu u prilog Šumarijama te smo prikupili i nešto kompromitirajućeg materijala koji svjedoči kriminalu i razgranatosti šumarske mafije.
Isto tako saznajemo od stanovnika na Baniji (koji su zbog totalne neimaštine prisiljeni prodavati šume) , kako im Hrvatske šume za m2 šume nude 40 lipa!
Naša sugovornica je do prije par dana bila vlasnica 17.000 m2 šumskog zemljišta na kojem su imali 1.100 kubika pilanskih i furnirskih trupaca.
HŠ ne samo da su im ponudili spomenutu cijenu za 0.40 kn/m2, već su s obzirom da im šuma graniči sa državnom “malo” zahvatili i ostavili ih BEZ 1000 kubika spomenutih i pilanskih i furnirskih trupaca!
Imali su “sreću” pa se pojavio kupac koji im je za šumsko zemljište umjesto 8.000 kn koje bi dobili od države ponudio 23.000 kuna.
Žalosno, ali istinito.
Na filmićima iz Ličkog kraja vidjeti ćete gomile trupaca uz cestu i očišćene dijelove Šumarija za koje se tvrdi da nisu taknuti, a nekim fotografijama smo uspjeli dokazati poslovanje ličkih domoljubnih “tajkuna” koji ne samo da na veliko trguju našim (državnim) vlasništvom već na crno zapošljavaju djelatnike iz susjedne BiH koji nisu nigdje prijavljeni.
Molimo sve koji su nam slali materijal da maknu postavke sa “samo prijatelji” na JAVNO, jer nismo inače u mogućnosti objaviti materijal.
Hvala svima koji su sudjelovali – šumarima, vodičima, članovima, izletnicima.
Akcija je rezultirala sa 420 fotografija i 21 filmićem, od kojih neki idu kao prilog (dokazni materijal) uz postojeću tužbu”, stoji u objavi koju potpisuje Zeleni odred.

Foto: Zeleni odred -forum

Udruga Vidra: IMAMO DOKUMENTE da kriminalne skupine organizirano izvlače milijarde kroz sječu naših šuma