BEZAKONJE I NEPRAVDA JOŠ TRAJU: Osam godina od propasti Kamenskog, radnice još traže pravdu BEZAKONJE I NEPRAVDA JOŠ TRAJU: Osam godina od propasti Kamenskog, radnice još traže pravdu
Na istom mjestu gdje je 400-injak radnica prije osam godina ostalo na ulici i gdje su štrajkale glađu te tako pokušavale dobiti zarađene plaće koje do danas nisu... BEZAKONJE I NEPRAVDA JOŠ TRAJU: Osam godina od propasti Kamenskog, radnice još traže pravdu

Na istom mjestu gdje je 400-injak radnica prije osam godina ostalo na ulici i gdje su štrajkale glađu te tako pokušavale dobiti zarađene plaće koje do danas nisu dobile, najupornije radnice okupile su se i jučer. Prisjetile su se s gorčinom tih dana

Na jučerašnji dan prije osam godina propalo je poduzeće Kamensko Zagreb. Tim povodom okupile su se radnice bivšeg poduzeća na Trgu Franje Tuđmana te poručile da će i dalje dolaziti na to mjesto da se ne zaboravi skandal koji sve do danas svjedoči o bezakonju i nepravdi u Republici Hrvatskoj.

Na mjestu gdje je 400-injak radnica prije osam godina ostalo na ulici i gdje su štrajkale glađu te tako pokušavale dobiti zarađene plaće koje do danas nisu dobile, najupornije radnice okupile su se i jučer. Prisjetile su se s gorčinom tih dana.

”A što da kažem…ostala sam na ulici bez ičega”, prisjeća se jedna od radnica svojih nesretnih dana. Dobila sam neku mizeriju od 2 tisuće kuna, a duguju mi još 30 tisuća. Nisam dobila otpremninu, 35 godina sam radila, ni nagradu nisam dobila, sve su mi ostali dužni. Na kraju se isposlovalo to da dobijem 1800 kuna od 20-ak tisuća kojih mi još duguju, dodala je druga.

Iako je ove godine bilo nekih isplata, predsjednica udruge Kamensko Đurđa Grozaj, rekla je kako još uvijek ne znaju kojom računicom su isplaćivali dugove. Ovu, osmu godinu, smo nešto dobile. Netko je dobio 5 posto, a netko 15 posto od tražbine. Nismo dobili papirnato obrazloženje, čak ni odgovor kako su došli do te cifre za isplatu. Kad sam tražila očitovanje stečajnog upravitelja, rekao mi je da sam glupa, da što ja mislim zašto bi on meni davao bilo kakve odgovore! Protiv takvih se odgovora i ljudi moramo boriti i ne smijemo šutjeti!”, kazala je te dodala da je prvotni cilj okupljanja bio da se organizirano bore za svoje pravo.

Uz to, idemo u javnost da se ne zaboravimo i ne želimo nikome dozvoliti da od nas rade prosjake jer mi znamo i možemo puno, napomenula je Grozaj.

Radnice su najavile da će i dogodine biti na istom mjestu, a ako ni tada ne dobiju zasluženu pravdu, bit će tamo i u godinama koje slijede, objavljuje Radio Sljeme.

Komentari