”Drug Jandroković priznao da je netko u HDZ-u priglup; posebno se istaknuli drugarica Šuica te drug Šeks” ”Drug Jandroković priznao da je netko u HDZ-u priglup; posebno se istaknuli drugarica Šuica te drug Šeks”
TweetEmailPrint ”Drug Šeks je istaknuo kako se kriminalizacijom poslijeratne obnove pokušava kriminalizirati i partizanski pokret i lik i djelo vrhovnog komandanta general-majora Franje Tuđmana…. Posebno... ”Drug Jandroković priznao da je netko u HDZ-u priglup; posebno se istaknuli drugarica Šuica te drug Šeks”


”Drug Šeks je istaknuo kako se kriminalizacijom poslijeratne obnove pokušava kriminalizirati i partizanski pokret i lik i djelo vrhovnog komandanta general-majora Franje Tuđmana…. Posebno se u svom izlaganju istaknula drugarica Dubravka Šuica koja je u Narodnooslobodilačkom ratu oslobodila vilu u Dubrovniku, kuću u Cavtatu, kuću na Pelješcu, stan na Lapadu, stan u Zagrebu, vikendicu na Blidinjskom jezeru, te jednu jahtu i tri automobila. Time je stekla veliko poštovanje i ugled među članovima Saveza komunista. Tako je bilo i sinoć kad je govorila o problemima na potresom pogođenom području. Drugarica Šuica je naime uočila da tamošnje stanovništvo već dvjesto godina podriva društveno-politički poredak Narodne republike Hrvatske  nazivajući svoj kraj Banijom a ne Banovinom kako je utvrđeno na 13. sjednici Okružnog komiteta za Liku, Banovinu i Kordun”, kazao je ironično Šprajc, osvrćući se na skandalozne istupe HDZ-ovaca na sjednici Predsjedništva te stranke

Da nekadašnji suradnik UDBA-e, Vladimir Šeks, ali i drugi vodeći ljudi HDZ-a baštine, prema svemu sudeći, nedemokratske i  totalitarne metode iz bivšeg komunističkog sustava, a što su potvrdili, kako se čini, svojim istupima na posljednjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a,  zamijetio je i Zoran Šprajc, koji im se narugao u sinoćnjoj emisiji RTL direkt.

Šprajcov komentar ovdje prenosimo u cijelosti:

”Sinoć je na Internetu održana sjednica Predsjedništva Centralnog komiteta Saveza komunista s glavnom temom “politička i ideološka skretanja na područjima pogođenima potresom”. Raspravu je otvorio generalni sekretar SK-a Andrej Plenković koji je rekao da dio medija u suradnji s reakcionarnim društvenim snagama pokušava umanjiti ulogu Saveza komunista i Vlade Narodne Republike Hrvatske u pomoći ugroženim područjima.

Drugarica Šuica uočila da se podriva društveno-politički poredak

Generalnog sekretara Predsjednika Plenkovića u njegovu izlaganju podržao je i politički sekretar Saveza komunista drug Gordan Jandroković a zapažen nastup imao je i drug Vladimir Šeks koji je utvrdio kako mediji i reakcionarne snage pokušavaju promijeniti rezultat izbora za Narodni Sabor. Pri tome je drug Šeks istaknuo i kako se kriminalizacijom poslijeratne obnove pokušava kriminalizirati i partizanski pokret i lik i djelo vrhovnog komandanta general-majora Franje Tuđmana….

Posebno se u svom izlaganju istaknula drugarica Dubravka Šuica koja je u Narodnooslobodilačkom ratu oslobodila vilu u Dubrovniku, kuću u Cavtatu, kuću na Pelješcu, stan na Lapadu, stan u Zagrebu, vikendicu na Blidinjskom jezeru, te jednu jahtu i tri automobila. Time je stekla veliko poštovanje i ugled među članovima Saveza komunista te su njezinu riječ uvijek pozorno slušali i partijski sekretari Ivić Pašalić i Ivo Sanader. Tako je bilo i sinoć kad je govorila o problemima na potresom pogođenom području.

Drugarica Šuica je naime uočila da tamošnje stanovništvo već dvjesto godina podriva društveno-politički poredak Narodne republike Hrvatske  nazivajući svoj kraj Banijom a ne Banovinom kako je utvrđeno na 13. sjednici Okružnog komiteta za Liku, Banovinu i Kordun. To su sada iskoristile kontrarevolucionarne snage u hrvatskim medijima te su i one počeli taj kraj nazivati Banijom, istaknula je drugarica Šuica i zatražila da Glasnik Saveza komunista bude više čitan od ostalih medija, kako bi se onemogućilo daljnje podrivanje države koje je i dovelo do nedavnih potresa u državi.

Rječnik partijskih sekretara i političkih komesara još nije iščezao

To je naišlo na odobravanje ostalih članova Predsjedništva a uvijek dobro raspoloženi drug Šeks u svom šeretskom stilu je dometnuo: Šuica, drugarica- Banska kraljica! Na to su se članovi Predsjedništva grohotom nasmijali i u dobrom raspoloženju napustili Internet.
Ali netko iz Predsjedništva je sve ove navode sa sjednice dostavio u medije te se tim povodom medijima obratio drug Jandroković koji je priznao ono o čemu već neko vrijeme svi šapuću ali se nitko nije usudio reći: – da je netko u Predsjedništvu priglup”, kazao je Šprajc ironizirajući ono što su vodeći HDZ-ovci izjavili, sudeći prema izvješću N1, u maniru nekadašnjih partijskih sekretara i političkih komesara.

Vladimir Šeks tvrdio je, podsjetimo, kako mediji udruženi s ljevicom pokušavaju promijeniti ishod rezultata parlamentarnih izbora. Tumačio je i kako se kriminalizacijom poslijeratne obnove Banovine pokušava kriminalizirati i pokojnog predsjednika Franju Tuđmana, odnosno uopće hrvatsku državnost i HDZ kao stranku. Posebno se izgleda u svojim tvrdnjama istaknula Dubravka Šuica jer je, kako je prenio N1, ustvrdila da je evidentno da mediji pokušavaju srušiti HDZ, a da se to vidi i iz toga što “Banovinu zovu Banijom”?!

FOTO: Screenshot videosnimke RTL televizije

Komentari