GROZNIČAVA POTRAGA za zviždačicom Anom Mariom Braim, Bunjac tvrdi: ZATVORENA je u Remetincu! GROZNIČAVA POTRAGA za zviždačicom Anom Mariom Braim, Bunjac tvrdi: ZATVORENA je u Remetincu!
TweetEmailPrint ”Ana Maria Braim bila je zaposlena u MUP-u na poslovima analitike. Pratila je krijumčarske lance u više država. Otkrila je vrlo zanimljive detalje, između... GROZNIČAVA POTRAGA za zviždačicom Anom Mariom Braim, Bunjac tvrdi: ZATVORENA je u Remetincu!


”Ana Maria Braim bila je zaposlena u MUP-u na poslovima analitike. Pratila je krijumčarske lance u više država. Otkrila je vrlo zanimljive detalje, između ostaloga, spregu kriminala sa politikom. Ubrzo nakon toga proglašena je “ludom” i protiv svoje volje bila je zatvorena u psihijatrijskoj ustanovi”, napisao je saborski zastupnik Bunjac

Na društvenim mrežama već nekoliko dana traje grozničava potraga za Anom Mariom Braim, aktivisticom i ‘zviždačicom’ koja se 2. veljače zadnji puta oglasila objavama na svom facebook profilu: ‘U pomoć, vode me’, a ubrzo potom: ‘Uhitili me!‘, napisala je dvadestak minuta nakon 11 sati.

Nakon toga, mnogi su njeni prijatelji na društvenim mrežama izražavali zabrinutost, te pitali: ‘Zna li itko što se dogodilo s Marijom?’ Otvorena je i Facebook grupa ‘Ana-Maria Braim – grupa podrške zviždačici

Otkrivala korupciju dok je radila u policiji

”Ana – Maria Braim je zvizdačica u policiji koja je u jutarnjim satima 2. veljače 2018. završila u pritovoru. Inače ovo nije njeno prvo privođenje. Ovu grupu smo osnovali kao podršku ovoj ženi koja je progonjena kao divlja zvijer zbog informacije koju je iznijela, a za koju tvrdi da je istina. Admini ove grupe vas mole da ovu grupu ne koristite za blatiti policiju koja je došla po nju jer su oni samo izvršitelji naredbi odozgo. Svaki komentar koji se tiče govora mržnje prema policiji će biti uklonjen kao i član grupe koji ga bude širio. Mi kao građani tražimo istinu o ovom slučaju. Želimo znati zašto se ona progoni i je su li ispitani njeni navodi je su li istiniti ili ne”, napisali su administratori te grupe prije nekoliko dana.

Branimir Bunjac, saborski zastupnik Živog zida, na svom je facebook profilu jučer o istoj temi objavio vrlo dramatičan apel:

”Ana Maria Braim bila je zaposlena u MUP-u na poslovima analitike.
Između ostaloga pratila je krijumčarske lance u više država. Otkrila je neke vrlo zanimljive detalje, između ostaloga, spregu kriminala sa politikom.
Ubrzo nakon toga proglašena je “ludom” i protiv svoje volje bila je zatvorena u psihijatrijskoj ustanovi gdje su je trovali izrazito jakim sedativima.
Kasnije su je pustili, umirovili i oduzeli joj skrbništvo nad djecom.
Primio sam gospođu Braim u Saboru i razgovarao s njom dva sata. Nisam primijetio nikakve tragove “ludila” na njoj, već je, štoviše, govorila vrlo smisleno i inteligentno.

Uhitili ju baš kada se trebala naći s djecom!

Brine me vijest da je ponovno uhićena i učinit ću sve da saznam detalje o ovom slučaju”, izvijestio je Bunjac u nedjelju 4. veljača, da bi večeras, oko 18 sati, objavio novu informaciju:

Ana Maria Braim zatvorena je u Remetincu jer se nije odazvala na sud, već je samo poslala pismeno očitovanje.
Sude joj zbog toga jer je navodno prijetila socijalnoj radnici ako joj oduzmu djecu (što se na kraju i dogodilo).
Uhitili su je u trenutku kada je imala dogovoren susret sa djecom i namjeravaju je držati “do početka suđenja”.
Očito, zato što gospođa Braim nema novaca za odvjetnika, sustav je i dalje nemilosrdno “gazi“.
U suradnji s dobrim ljudima pokušati ćemo angažirati odvjetnika koji bi preuzeo obranu.
Obzirom da gospođa Braim ima vrlo malu mirovinu, bila bi dobrodošla financijska pomoć da si u zatvorskoj trgovini može kupiti ono najnužnije od higijene, kavu i možda neki dodatak prehrani.
Podaci za uplatu: Zatvor u Zagrebu, broj računa: HR 4223900011300000099, opis plaćanja: za Anu Mariu Braim. Uplatnicu faksirati na broj: 01/6520283. Obavezno navesti ime uplatitelja.
Ana se trenutno dobro drži i poručuje djeci da ih voli.
Ako bude postojala mogućnost za posjetu, svakako ćemo je iskoristiti.”, napisao je Bunjac i već za nekoliko minuta zaradio stotine lajkova te na desetine dijeljenja ove informacije.

Komentari