HEP plaća milijune NAORUŽANIM zaštitarima, da mogu SIROTINJI ISKLJUČIVATI STRUJU! HEP plaća milijune NAORUŽANIM zaštitarima, da mogu SIROTINJI ISKLJUČIVATI STRUJU!
Dok iz Vlade RH stižu vijesti da ne planiraju, unatoč najavama, tijekom 2018. donijeti pravedniji Ovršni zakon i dok nitko u institucijama RH ne... HEP plaća milijune NAORUŽANIM zaštitarima, da mogu SIROTINJI ISKLJUČIVATI STRUJU!

Dok iz Vlade RH stižu vijesti da ne planiraju, unatoč najavama, tijekom 2018. donijeti pravedniji Ovršni zakon i dok nitko u institucijama RH ne pokazuje ni najmanju namjeru da najugroženijoj sirotinji pomogne, dotle će velike državne tvrtke plaćati milijune kuna naoružanim zaštitarima koji će valjda, zatreba li, i pucati u one koji se pobune jer im iskapčaju struju! Države pravde i jednakosti, nema što!

Dok u medijima ovih dana izlaze razočaravajuće vijesti da Vlada RH ne planira, unatoč najavama, tijekom 2018. donijeti novi, pravedniji Ovršni zakon i dok nitko u institucijama RH ne pokazuje suosjećanje za preko 320.000 blokiranih i ovršenih građana, niti namjeru da im na bilo koji način pomogne, dotle velike državne tvrke planiraju potrošiti milijune kuna na unajmljivanje naoružanih zaštitara – koji će ih štititi od siromašnih hrvatskih građana! Odnosno od onih koji nemaju čime platiti račune!

Tako HEP-Operator distribucijskog sustava Elektre Zagreb traži zaštitare koji bi njihovim zaposlenicima bili pratnja pri iskapčanjima struje korisnicima koji ne podmiruju račune!

Ta usluga po njihovim procjenama vrijedna je 4,14 milijuna kuna bez PDV-a, a okvirni sporazum sa zaštitarskom agencijom sklopili bi na rok od 12 mjeseci. Naoružana pratnja za njihove zaposlenike na terenu, kako ističu u HEP-u, nije neuobičajena. Spomenuti natječaj, navode u odgovoru na upit Poslovnog dnevnika, redovno se provodi zbog potrebe za uobičajenim, stalnim zaštitarskim uslugama u poslovnim zgradama i postrojenjima HEP-Operatora distribucijskog sustava Elektre Zagreb, koja je po broju korisnika i najveća u Hrvatskoj.

U natječaj je, dodaju, unesena mogućnost da se u slučaju potrebe ista zaštitarska kuća može koristiti i za zaštitu djelatnika Elektre Zagreb u slučajevima potencijalno incidentnih situacija kod iskapčanja dužnika.

Konkretnije informacije o broju iskapčanja i iznosima neplaćenih računa u HEP-u, pak, nisu htjeli dati jer se, prema njihovu pojašnjenju, u najvećem broju slučajeva iskapčanje provodi na zahtjev opskrbljivača, kako iz grupe HEP, tako i onih izvan njihove grupacije, piše portal Poslovni dnevnik.

Komentari