”Jer zakon jednako vrijedi za sve, tražimo HITNU samoizolaciju za Plenkovića i one s kojima je bio u kontaktu!” ”Jer zakon jednako vrijedi za sve, tražimo HITNU samoizolaciju za Plenkovića i one s kojima je bio u kontaktu!”
zekanović podsjetio na izjave o teroristima, galović se poziva na slogan 'sigurna hrvatska':

”Jer zakon jednako vrijedi za sve, tražimo HITNU samoizolaciju za Plenkovića i one s kojima je bio u kontaktu!”

HrvatskaIzdvojeno 23. lipnja 2020. Promise.hr

TweetEmailPrint ”Upravo radi kampanje “Sigurna Hrvatska” na koju predsjednik Vlade i njegova klika troši milijune kuna, tražimo da  donesete odluku o samoizolaciji za premijera... ”Jer zakon jednako vrijedi za sve, tražimo HITNU samoizolaciju za Plenkovića i one s kojima je bio u kontaktu!”


”Upravo radi kampanje “Sigurna Hrvatska” na koju predsjednik Vlade i njegova klika troši milijune kuna, tražimo da  donesete odluku o samoizolaciji za premijera Plenkovića’, stoji u priopćenju kojega je potpisao Danijel Galović. ”Zašto svojim ponašanjem nakon turnira u Zadru premijer Plenković ugrožava građane? Donedavno je krizni stožer takve nazivao teroristima!”, primijetio je pak Hrvoje Zekanović, nositelj liste Domovinskog pokreta u 9. izbornoj jedinici, u Zadru. ”Očito u Hrvatskoj ne vrijede ista pravila za Plenkovića i HDZ-ovce te obične ljude”, rekao je Davor Bernardić na Krku

Danijel Galović, supredsjednik stranke Slobodna Hrvatska, uputio je Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske zahtjev (priopćenje) u kojem traži da pod hitno donesu odluku da se premijer Plenković povuče u samoizolaciju, baš kao što su to morale učiniti i na tisuće drugih građana koji su se ranije našle u sličnoj situaciji kao sada predsjednik Hrvatske vlade. U uvodu priopćenja, Tajništvo Slobodne Hrvatske navodi da je premijer ‘već dugo ugroza’ te mole da se tom ponašanju stane na kraj:

”Poštovani članovi Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske,

obraćam vam se kao supredsjednik Slobodne Hrvatske koja kao i većina građana Hrvatske smatra da Zakon mora biti jednak za sve bez obzira na spol vjeru ili nacionalnost.

Upravo radi kampanje “Sigurna Hrvatska” na koju predsjednik Vlade i njegova klika troši milijune kuna u ovoj izbornoj kampanji, tražimo da odmah i to bez odgode donesete odluku o samoizolaciji kako za premijera Plenkovića tako i za stotine njegovih stranačkih poslušnika sa kojima je u proteklih 48 sati bio u kontaktu’, stoji u kratkom priopćenju za medije kojega je potpisao Danijel Galović, supredsjednik Slobodne Hrvatske.

O neprincipijelnosti i nedosljednosti Stožera govorili su i kandidati Domovinskog pokreta na press konferenciji u Zadru.

”Ono što nas brine u ovoj situaciji su dvostruka mjerila. Nakon otkazivanja teniskog turnira u Zadru u samoizolaciju su poslani gradonačelnik Dukić i župan Longin, te ljudi koji su sudjelovali u organizaciji turnira. Jedna osoba koja je s njima boravila i družila se nije u samoizolaciji, pa bi postavio pitanje gospodinu Plenkoviću i kriznom stožeru kako se postavljaju kriteriji za samoizolaciju.

Zašto svojim ponašanjem nakon turnira u Zadru ugrožava građane. Donedavno je krizni stožer takve nazivao teroristima. Nadalje, smatram da bi ministri Božinović i Beroš koji su čelne osobe stožera, a trenutno sudjeluju u kampanji za predstojeće izbore, trebali prepustiti svoje pozicije u stožeru nekom drugom. To bi bilo jedino prihvatljivo ponašanje, kazao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Hrvoje Zekanović, nositelj liste Domovinskog pokreta za 9. izbornu jedinicu.

I Davor Bernardić na Krku je prokomentirao novonastalu situaciju:

”Sučeljavanja će svakako biti, možemo i putem videlinka! Ali ovdje je problem što je njima sve dopušteno, a ostalima ništa. U cijeloj priči uloga stožera je ključna. Beroš i Božinović moraju otići i prepustiti mjesto stručnim ljudima. Prislili su nas da idemo na izbore, željeli su profirtati na koronakrizi, a sada se zbog njih zaraza razbuktala”, naglasio je.

FOTO: Hrvatski teniski savez; Domovinski pokret; screenshot videosnimke

 

Komentari