KOLAKUŠIĆ i GRABAR KITAROVIĆ daleko NAJPOPULARNIJI, konkurencija im nije ni do koljena KOLAKUŠIĆ i GRABAR KITAROVIĆ daleko NAJPOPULARNIJI, konkurencija im nije ni do koljena
Kolakušićeve objave na Facebooku u prosjeku razmjenjuje 804 osobe, Kolindine dijeli 129, a Bože Petrova 102 osobe… I kad je riječ o angažmanu ‘pratitelja’... KOLAKUŠIĆ i GRABAR KITAROVIĆ daleko NAJPOPULARNIJI, konkurencija im nije ni do koljena

Kolakušićeve objave na Facebooku u prosjeku razmjenjuje 804 osobe, Kolindine dijeli 129, a Bože Petrova 102 osobe… I kad je riječ o angažmanu ‘pratitelja’ i njihovu komentiranju i tu je Mislav Kolakušić superioran. Kvalitetnu reakciju ‘prijatelja’ izaziva kod njih 193, prosječno po objavi, daleko više od svih ostalih

Kolinda Grabar Kitarović skinula je s trona najomiljenijeg ‘društveno angažiranog radnika’ Mislava Kolakušića u redovitom mjerenju popularnosti na društvenim mrežama STARTmetar Demoskop. Predsjednica i sudac zamijenili su mjesta na tronu, nakon ljetnog istraživanja u kojem je treći bio Andrej Plenković, sad im se na podiju pridružio Božo Petrov.

Usprkos evidentnog rasta čelnika Mosta i nadalje je razlika između dvoje prvoplasiranih i ostalih poput prave provalije. Kolinda Grabar Kitarović dodatni uzlet zahvaljuje pomalo neočekivanoj promociji koju je spretno iskoristila na u Rusiji.

U samo mjesec dana udvostručila je broj onih koji je prate na Facebooku. Sad ih ima 750.239. No nije broj «pratitelja» na društvenoj mreži za STARTmetar presudan. Ovo mjerenje uključuje i one koji «lajkaju», koji komentiraju i koji «šeraju» objave.

Ove dvije kategorije nagrađuju se i s dvostruko više bodova. Tu je sudac istinski car! Njegove objave u prosjeku razmjenjuje njih 804, Kolindine dijeli 129, a Bože Petrova 102… I kad je riječ o angažmanu «pratitelja» i njihovu komentiranju i tu je Mislav Kolakušić superioran. Kvalitetnu reakciju «prijatelja» izaziva kod njih 193, prosječno po objavi. Za vratom u kategoriji koja donosi za prvo mjesto 25 bodova, ili pet manje od one koju čine dijeljenja, puše mu Kolinda Grabar Kitarović, s kojom u prosjeku po postu želi «razgovarati» njih 150. Dobar «response» još imaju Petrov (123) Sinčić (91) i Ivan Pernar i Andrej Plenković (70/71).

Rezultati istraživanja gotovo da su se poklopili s istraživanjem CRODemoskopa.

Utoliko je različit što na našoj političkoj tablici sudac Kolakušić mijenja «no name» političara. Razlika prvoplasiranih od ostatka u Startmetru je bitno izraženije nego po CRO-Demoskopu i Ipsosu, gdje su razlike svega pet, odnosno 10 posto. To što su u vrhu popularnosti do jučer nepoznati političari govori u prilog moći koju generiraju društvene mreže i koje usprkos brojnim ograničenjima lansiraju u orbitu i one mojima mainstream mediji zatvaraju vrata.

Prvoplasiranom duetu konkurencije nije ni do koljena, Kolinda je najkomentiranija i to ponajprije kad objavi post s mamom i tatom, Kolakušića u prosjeku po postu razmjenjuje njih 804, Predsjednicu 129, Petrova 123, Sinčića 100, a Pernara 71 osoba’, ističe voditelj projekta CRO START – Demoskop, Igor Stažić, koji je zainteresiranim medijima poslao i tablice te informacije o načinu mjerenja i bodovanja popularnosti političara na društvenim mrežama.

Komentari