KRAH BOLNICE: Otkad su ”šutnuli” Nogala, desetak liječnika otišlo, ukinuti odjeli, osoblje trpi MOBBING KRAH BOLNICE: Otkad su ”šutnuli” Nogala, desetak liječnika otišlo, ukinuti odjeli, osoblje trpi MOBBING
preostali liječnici upozoravaju da najbolju dječju bolnicu vode u propast:

KRAH BOLNICE: Otkad su ”šutnuli” Nogala, desetak liječnika otišlo, ukinuti odjeli, osoblje trpi MOBBING

IzdvojenoZagreb 17. srpnja 2020. Promise.hr

TweetEmailPrint ”Nisu raspisani natječaji za specijalizacije i subspecijalizacije, nedostaju nutricionisti, a zapošljava se nemedicinsko osoblje! Povećane su i liste čekanja, a ugrožene su i... KRAH BOLNICE: Otkad su ”šutnuli” Nogala, desetak liječnika otišlo, ukinuti odjeli, osoblje trpi MOBBING


”Nisu raspisani natječaji za specijalizacije i subspecijalizacije, nedostaju nutricionisti, a zapošljava se nemedicinsko osoblje! Povećane su i liste čekanja, a ugrožene su i kvaliteta te sigurnost pružanja zdravstvene zaštite djeci tijekom noćnih sati jer dežura samo jedan liječnik, koji “pokriva”, hitnu ambulantu, trijažu za Covid-19, odjel intenzivnog liječenja’, navode liječnici. Zaposleni upozoravaju i na povećanje dugova bolnice, za što je, smatraju, kriva loša organizacija. Sve u svemu, drže da je opasno zaljuljana opstojnost bolnice prijatelja djece, a reakcija niotkud, iako su još prije mjesec dana o svemu pisali ministru Berošu?!

Premda su zaposlenici Dječje bolnice Srebrnjak još prije mjesec dana na adresu Ministarstva zdravstva i Ureda pravobraniteljice za djecu uputili prijavu protiv tadašnje v. d. ravnateljice Ivane Đerek Dubravčić, odgovora zasad nema. Dapače, u međuvremenu je izabran i novi ravnatelj, specijalizant dr. Ivo Dumić Čule, ali su problemi u radu bolnice, tada navedeni, i dalje prisutni, piše danas (17. srpnja) Jutarnji list.

U toj se prijavi, među ostalim, ističe da Uprava i Upravno vijeće, koje je izabralo i novog ravnatelja, rade na štetu bolnice i ugrožavaju njezin opstanak te realizaciju europskog projekta za translacijsku medicinu.

Zatvoreni prema primarnoj zdravstvenoj zaštiti

Primjerice, kažu zaposlenici da je bolnica “zatvorena” prema primarnoj zdravstvenoj zaštiti jer se pacijenti ne mogu naručiti zbog elektronske blokade sustava naručivanja unutar bolnice, unatoč napucima Ministarstva zdravstva da se pojača služba i rješavaju zaostaci nastali tijekom pandemije.

Značajno je smanjen i pansionski smještaj za roditelje u bolnici s 15 na tri jer je dio prostora prenamijenjen u urede ili garderobu, a dio nije saniran nakon potresa, premda su sanirani svi ostali dijelovi bolnice.

Problem je i činjenica što je prošlih mjeseci, otkako je krenula afera Srebrnjak, otišlo desetak liječnika, ukinuti su i pojedini odjeli i ambulante, a nedostaju i nutricionisti bez kojih je nemoguće provođenje dvostruko slijepih placebo kontroliranih provokacijskih testova hranom te provođenje oralne imunoterapije.

Zlostavljaju mnoge djelatnike, prijete im otkazom

Dakako, povećane su i liste čekanja, a ugrožene su i kvaliteta te sigurnost pružanja zdravstvene zaštite djeci tijekom noćnih sati jer dežura samo jedan liječnik, koji “pokriva”, hitnu ambulantu, trijažu za Covid-19, odjel intenzivnog liječenja…

Posebno su nezadovoljni odnosom prema njima i tvrde da se mobingira (zlostavlja) veći broj djelatnika, a nekima se prijeti i otkazom, kao što je to slučaj s prof. dr. Davorom Plavecom, prof. dr. Mirjanom Turkalj i doc. dr. Borom Nogalom. Zanimljivo je da se bilježi značajno povećanje prekovremenih sati, poglavito članovima nove uprave.

Nisu raspisani natječaji za specijalizacije i subspecijalizacije, a zapošljava se nemedicinsko osoblje. Na kraju zaposleni upozoravaju na povećanje dugova bolnice, za što je, smatraju, kriva loša organizacija. Sve u svemu, drže da je opasno zaljuljana opstojnost bolnice prijatelja djece, a reakcija niotkud”, prenosi Jutarnji u tekstu Goranke Jureško.

FOTO: Screenshot videosnimki YouTube-a

Komentari