KUPI MASKU I UMRI OD GLADI! I beskućnici za jednokratnu masku moraju dati čak 4 kune (bile po 50 lipa) KUPI MASKU I UMRI OD GLADI! I beskućnici za jednokratnu masku moraju dati čak 4 kune (bile po 50 lipa)
zašto država ne spriječi enormne profite na račun sirotinje?

KUPI MASKU I UMRI OD GLADI! I beskućnici za jednokratnu masku moraju dati čak 4 kune (bile po 50 lipa)

IzdvojenoZagreb 16. srpnja 2020. Promise.hr

TweetEmailPrint ”Pučke kuhinje rade, ali kako doći do njih ako si star i bolestan beskućnik, ako ne možeš u javni prijevoz jer nemaš masku? Dobili... KUPI MASKU I UMRI OD GLADI! I beskućnici za jednokratnu masku moraju dati čak 4 kune (bile po 50 lipa)


”Pučke kuhinje rade, ali kako doći do njih ako si star i bolestan beskućnik, ako ne možeš u javni prijevoz jer nemaš masku? Dobili smo donaciju i otišli u ljekarnu kupiti maske. Šok! Četiri kune za jednokratnu masku! Naši trgovci su opasniji od COVIDA-19, trebaju samo istaći reklamu: “Kupite maske da ne umrete od korone, umrite od gladi”. Zar država ne može nešto učiniti i spriječiti visoke profite na račun hrvatske sirotinje ili je ona švercer? Nabavljaju li i javne ustanove te institucije maske po toj ili približno toj cijeni? Ako imate saznanja o pristojnijim cijenama maski, molimo da nas obavijestite”, apelirali su volonteri Hrvatske mreže za beskućnike u objavi na svojoj FB stranici

Volonteri Hrvatske mreže za beskućnike sa zgražanjem su upozorili na skandal sa sramotno visokim cijenama (obaveznih) jednokratnih zaštitnih maski, koje sada moraju nositi i beskućnici. Oni koji često nemaju ni kune u džepu, za jednu jednokratnu masku (trebali bi ih svakodnevno mijenjati!) moraju platiti čak četiri kune!

Valja podsjetiti da su prije početka epidemije maske u ljekarnama i dućanima u Hrvatskoj stajale oko 50 lipa, što znači da sada netko na njima ubire enormne profite. Nameće se pitanje: jesu li zato odjednom u Hrvatskoj maske postale obavezne, premda su Capak i drugi istaknuti članovi Nacionalnog stožera prije samo nekoliko mjeseci javno govorili da maske ne štite od koronavirusa te da ih građani ne trebaju nositi?! Čini se da se odgovor na ovo pitanje sam nameće.

Ovdje prenosimo ogorčenu objavu volontera Hrvatske mreže za beskućnike:

”KUPI MASKE I UMRI OD GLADI
Bez maske se ne može u autobus i tramvaj, bez maske se ne može niti na jedan šalter itd. Opet je krenulo pa smo i mi krenuli pomoći najnezaštićenijim, ljudima koji borave na javnim mjestima i napuštenim objektima, ljudima koji ne primaju socijalu ili im je ona jedini prihod (800,00 kn mjesečno), ljudima kojima je jedini objed ručak u pučkoj kuhinji, ljudima koji se nemaju gdje tuširati…

Pučke kuhinje rade, ali kako doći do njih ako si star i bolestan beskućnik, ako ne možeš u javni prijevoz jer nemaš masku. Dobili smo donaciju i otišli smo u ljekarnu kupiti maske. Šok!!!!! 4,00 kn/komad. Naši trgovci su opasniji od COVIDA-19, trebaju samo istaći reklamu: “Kupite maske da ne umrete od korone, umrite od gladi”. Zar država ne može nešto učiniti i spriječiti visoke profite na račun hrvatske sirotinje ili je ona švercer.
Nabavljaju li javne ustanove i institucije maske po toj ili približno toj cijeni? Ako imate saznanja o pristojnijim cijenama maski, molimo da nas obavijestite”, napisali su administratori FB stranice Hrvatske mreže za beskućnike u današnjoj objavi (četvrtak 16. srpnja).

”Zbog korone, krenuo VELIKI VAL BESKUĆNIŠTVA, a državu baš briga što ćemo ostati bez mladih!”

FOTO: FB stranica Hrvatska mreža za beskućnike; screenshot videosnimke YouTube-a

Komentari