Mediji PREŠUTJELI PRIJETNJE SMRĆU dekanu te ISIL-ovca s nožem, ‘revolucija’ ipak jenjava Mediji PREŠUTJELI PRIJETNJE SMRĆU dekanu te ISIL-ovca s nožem, ‘revolucija’ ipak jenjava
OTKRIVAMO: SOROSEVI PLAĆENICI U POZADINI PUČA NA FILOZOFSKOM

Mediji PREŠUTJELI PRIJETNJE SMRĆU dekanu te ISIL-ovca s nožem, ‘revolucija’ ipak jenjava

Poveznica 22. rujna 2016. Damir Kramarić

TweetEmailPrint Javna hajka, koja se već nekoliko tjedana provodi preko web stranica ‘Plenum Filozofskog fakulteta’, ‘Mreža emancipacije E-net’, ‘Slobodni Filozofski’, ‘CroL.hr’ i drugih ‘revolucionarnih... Mediji PREŠUTJELI PRIJETNJE SMRĆU dekanu te ISIL-ovca s nožem, ‘revolucija’ ipak jenjava


Javna hajka, koja se već nekoliko tjedana provodi preko web stranica ‘Plenum Filozofskog fakulteta’, ‘Mreža emancipacije E-net’, ‘Slobodni Filozofski’, ‘CroL.hr’ i drugih ‘revolucionarnih ćelija’ koje se uglavnom poklapaju s mrežom udruga koje je financirao Soros, kulminirala je jezivom prijetnjom smrću dekanu Previšiću i rektoru Borasu

rezali-bi-glaveNakon što se u srijedu, unatoč medijskoj blokadi, proširila vijest da su organizatori puča na Filozofskom prijetili smrću dekanu Previšiću i rektoru Borasu jezivom ilustracijom na kojoj maskirani ISIL-ovac kani odsjeći njihove glave!, ‘Plenum Filozofskog fakulteta’ u srijedu navečer okupio je znatno manje studenata i građana od broja kojega su organizatori priželjkivali.

Ispred zrade Filozofskog okupilo se par stotina ljudi, a ne nekoliko tisuća, kako je ranije najavljeno.

No, pokušaj puča na fakultetu, u čijoj pozadini – prema svemu sudeći – stoje Sorosevi plaćenici te radikalni ljevičari koji se zalažu za ‘Jedan svijet i jednu borbu’, a koji facebook stranice ukrašavaju zvijezdama petokrakim te srpom i čekićem, nastavljen je i danas (u četvrtak 22. rujna).

Profesori članovi Fakultetskog vijeća koji su pokrenuli proceduru razrješenja dekana odbili su, naime, sudjelovati u sjednici Vijeća jer tamo nije bilo studenata (Senat Sveučilišta u Zagrebu je poništio izbore za Studentski zbor Filozofskoga fakulteta i izbore studentskih predstavnika u Fakultetskome vijeću, pa studenata zato nije bilo).

Tako je srušen kvorum Vijeća, a u auli pred više od stotinu studenata pročitana je izjava pojedinih profesora ‘revolucionara’.

Profesor Nenad Ivić pročitao je da traže nastavak rada Vijeća i povratak studenata maknutih iz njega. Ukoliko bi se ta odluka provodila dosljedno, upozorili su, proizveo bi se pravni kaos. Nastavkom normalnog rada Vijeća, nastavila bi se i procedura razrješenja dekana, poručili su profesori.

Dodali su da očekuju potez rektora Borasa.

Rektor Damir Boras kasnije se oglasio izjavom da je situacija na Filozofskom fakultetu ozbiljna.

”Svi elementi sustava moraju funkcionirati legalno. Moramo uzeti malo vremena i razmotriti kako se postaviti u novonastaloj situaciji” – kazao je Boras.

No, malo tko danas spominje kako je cijela priča započela.

Profesor dr. Vlatko Previšić, dekan Filozofskog fakulteta, prije petnaestak dana podnio je kaznenu prijavu protiv dviju profesorica, koje su, prema njegovim tvrdnjama, predvodile pokušaj puča na Filozofskom.nadezda-cacinovic-je-protiv

Kaznenu prijavu podnio je tada protiv profesorice Branke Galić i profesorice Nadežde Čačinović, nekadašnje članice Upravnog odbora Sorosova Instituta Otvoreno društvo ‘zbog uspostavljanja paralelnog sustava upravljanja Fakultetom te ometanja rada i narušavanja ugleda institucije’.

”U pozadini svega je pokušaj radikalističke skupine da od fakulteta naprave poligon neposredne demokracije. Pri tom im legalna tijela i institucije samo smetaju. Sve je počelo ugovorom Filozofskog fakulteta s Katoličkim bogoslovnim fakultetom. To nije prošlo i cijela priča je nakon tajnog glasanja, na kojem je suradnja odbijena, trebala biti završena. No, oni nisu htjeli stati, već i nakon toga pokušavaju srušiti dekana fakulteta bez ikakvih argumenata’, pojasnio je tada dekan Previšić.

Dodao  je da grupa okupljena oko neformalne skupine ‘Plenum fakulteta’ želi nametati svoje stavove svima na Fakultetu, a kada netko želi uspostaviti akademski red, onda ‘njega krenu ljuljati kroz politiku’, naglasio je profesor Previšić te pojasnio da je sve krenulo u vrijeme kada je bivši premijer Milanović najavio da će stvoriti pakao onima koji su Vladu pokušali sastaviti bez njega i Partije. Milanovićev ‘pakao’ je tada, očito, stigao i na Filozofski fakultet, a ‘vatra i šgrgut zuba’ kulminirali su prijetnjom odsjecanja glava čelnim ljudima Fakulteta i Sveučilišta, te kaznenom prijavom dekana i rektora protiv nepoznatog počinitelja.

Javna hajka, koja se već nekoliko tjedana sve jačim intenzitetom provodi preko web stranica i Facebook stranica ‘Plenum Filozofskog fakulteta u Zagrebu’, ‘Mreža emancipacije E-net’, ‘Slobodni Filozofski‘, ‘CroL.hr‘ i drugih ‘revolucionarnih ćelija’ koje se poklapaju s mrežom udruga koje je financirao Soros, kulminirala je, da podsjetimo, u ovaj utorak jezivom prijetnjom smrću dekanu Previšiću i rektoru Borasu.jedan-svijet-jedna-borba

S mail adrese zaslobodnifilozofski@gmail.com pučisti su poslali fotografiju ISIL-ovca s maskom na glavi, kako se priprema odsjeći glavu dekanu Previšiću i rektoru Borasu, uz poruke ‘Oba će pasti’, ‘Jedan svijet, jedna borba!!!’…

Zabrinjavajuća je činjenica da hrvatski mediji uopće nisu prenijeli u potpunosti vijest o prijetnji smrću te o kaznenoj prijavi koju je tim povodom podnio dekan Previšić! Nitko, naime, osim ovog portala te portala Dnevno.hr  nije objavio morbidnu ilustraciju odsjecanja dekanove i rektorove glave, već su gotovo svi zanemarili tu prijetnju te ponovno stali na stranu buntovnih studenata i pučista!

Takav odnos medija prema pobuni na fakultetu je, prema svemu sudeći, i doveo do eskalacije te do atmosfere linča na Filozofskom.

Organizatori puča osjećaju se, čini se, posve zaštićeno, pa su fotomontažu odsijecanja glava dekana Previšića i rektora Borasa poslali i na Previšićevu i Borasovu adresu!

Zbog zabrinjavajuće medijske jednostranosti i neobjektivnosti, te opsanosti da napetost eksalira u ozbiljno nasilje, podsjećamo ovdje na neosporne činjenice koje rasvjetljuju, prema svemu sudeći, pozadinu ove nimalo bezazlene priče, suštinu koja je raskrinkana kada su u medije prije par tjedana procurili detalji s hakiranih Sorosevih stranica.

U informacijama do kojih su došli hakeri su i vrlo zanimljivi detalji koji se tiču hrvatskih ‘nevladinih udruga’, za koje se sada pouzdano zna da su financirane Sorosevim novcem.srp-i-cekic-karlo-jurak

GONG, platforma 112, i Teršelićkin “Centar za mirovne studije” se izrijekom spominju u papirima koji su hakirani iz Sorosevih arhiva, a uz njih se spominju, kao “dokazani saveznici” Soroseve fundacije, Biljana Borzan, Tonino Picula, Jozo Radoš, Ivan Jakovčić, i Davor Škrlec.

”Hakeri su, među 25 tisuća dokumenata, pronašli i mailove koji dokazuju kako je Soros utjecao na moćne lidere u kreiranju svjetske politike. Na stranici soros.dcleaks objavljeni su dokumenti koji otkrivaju sve Soroseve planove od 2008. godine. Među dokumentima je i mail u kojem je Soroš 2011. tražio od Hillary Clinton da hitno riješi stanje u Albaniji te joj u tome dao precizne instrukcije. Za hrvatsku javnost najzanimljivija je informacij da je upravo Soros financirao spotove udruge GONG. I to su, naime, pronašli hakeri

Politolot Instituta za europske i globalizacijske studije upozorava da svi koji nekoga financiraju, traže nešto zauzvrat.

tomislav-pletenac-sa-zvijezdom-petokrakom“GONG i druge udruge civilnog društva jesu u funkciji razvoja civilnog društva, ali su i u funkciji održavanja lijevo liberalno orijentiranog poretka”, tvrdi dr. Anđelko Milardović s Instituta za europske i globalizacijske studije u Splitu.

Valja podsjetiti da je Soros devedesetih financirao puno više projekata i medija u Hrvatskoj, pogotovo onih koji su se suprotstavljali Franji Tuđmanu i HDZ-u.

”Od 750 eurparlamentaraca, 226 je na tom popisu ljudi koje Soros očito smatra lojalnima sebi, a ne svojim nacionalnim državama i biračima. Dakle, praktički je jedna zavjerenička organizacija, koja zagovara “transparentnost” u politici, ali sama djeluje vrlo netransparentno i služi se zavjereničkim i zaplotnjačkim metodama da bi na vlast dovela svoje ljude posvuda, blizu preuzimanja vlasti u EU, na koju ima ogroman utjecaj”, napisao je nedavno, na osnovu podataka koji su procurili u javnost, kolega Marcel Holjevac, kolumnist i novinar tjednika 7dnevno.

U papirima je procurilo i izvješće GONG-a koje su nakon izbora za europarlament 2014. poslali krovnoj organizaciji “Otvoreno društvo”, gdje oni pišu da su zadovoljni, i otvoreno navode koje kandidate podržavaju, a koje ne, te daju kratak pregled životopisa svih koji su ušli, i daju procjene. Naročito su se obrušili na Marijanu Petir i Ružu Tomašić.

Sorosevi papiri pokazuju da ono što su do nedavno brojni analitičari nazivali “teorijama zavjera” nisu nikakve teorije zavjera, već jednostavno – realna politika”, zakjučio je kolega Marcel Holjevac u tekstu na Dnevno.hr, a s tim zaključkom, uz hrpu argumenata koji povrđuju tu tezu, teško je ne složiti se.

Inicijatori REVOLUCIJE na Filozofskom POZIVAJU NA KLANJE dekana i rektora!
ISPLIVALI DOKAZI: NISU NEUTRALNI: DALJE OD BIRALIŠTA! Sada je jasno: GONG PLAĆEN da radi ZA LIJEVU OPCIJU!
Inicijatori REVOLUCIJE na Filozofskom POZIVAJU NA KLANJE dekana i rektora!

Komentari