NAKON POTRESA: Zaprimljeno je oko 5000 prijava za brzu procjenu šteta, jučer odrađeno više od 500 procjena na terenu NAKON POTRESA: Zaprimljeno je oko 5000 prijava za brzu procjenu šteta, jučer odrađeno više od 500 procjena na terenu
TweetEmailPrint GDi je za Ured za upravljanje u hitnim situacijama izradio aplikaciju “Prijava za pregled građevina nakon potresa”. Na poveznici https://arcg.is/1vafny0 građani trebaju popuniti... NAKON POTRESA: Zaprimljeno je oko 5000 prijava za brzu procjenu šteta, jučer odrađeno više od 500 procjena na terenu


GDi je za Ured za upravljanje u hitnim situacijama izradio aplikaciju “Prijava za pregled građevina nakon potresa”. Na poveznici https://arcg.is/1vafny0 građani trebaju popuniti aplikaciju. Na taj način će ubrzati procjenu štete.

Ured, kao i sve službe i volonteri Civilne zaštite, su radili cijelu noć. Zaprimljeno je oko 5000 prijava za brzu procjenu šteta, jučer je odrađeno više od 500 brzih procjena na terenu. To je velik posao koji je Ured za upravljanje u hitnim situacijama mogao odraditi samo uz nesebičnu podršku volontera svih inženjerskih struka.

Također, jučer je podignuto šatorsko naselje na Trgu Franje Tuđmana, u Cvjetnom naselju je prenoćilo 59 osoba, podijeljeni su obroci po Donjem gradu, građevinske tvrtke su raščišćavale koridore, komunalno – prometno redarstvo je odradilo označavanje zgrada u suradnji s PU zagrebačkom. Postrojbe opće namjene civilne zaštite su pomogle u evakuaciji i raščišćavanju bolnica. U suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Zagreb radio se transport nepokretnih osoba iz zgrada kojima je bitno narušena statika.
“Još jednom, molimo građane za strpljenje, timovi građevinara će obići građevine prema prioritetima”, poručuju iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Komentari