Nakon tragedije na Pagu, DRŽAVA RODITELJIMA OTIMA DJECU bez provjere i bez pravog razloga! Nakon tragedije na Pagu, DRŽAVA RODITELJIMA OTIMA DJECU bez provjere i bez pravog razloga!
”Ovo je ono što znam i takve postupke imam. Država je sve agresivnija, bestijalnija, represivnija… Ako niste znali da živite u vrlom novom svijetu... Nakon tragedije na Pagu, DRŽAVA RODITELJIMA OTIMA DJECU bez provjere i bez pravog razloga!

”Ovo je ono što znam i takve postupke imam. Država je sve agresivnija, bestijalnija, represivnija… Ako niste znali da živite u vrlom novom svijetu i da vam socijalni radnici mogu banuti u vaš dom i jednostavno vam oteti djecu sada znate”, upozorio je odvjetnik Knezović u dramatičnoj objavi

Poznati zagrebački odvjetnik Mate Knezović opisao je na svom Facebook profilu iskustva nekoliko svojih klijenata kojima je država, bez potrebe i bez temeljite provjere, oduzela djecu! Sve učestalije oduzimanje djece od roditelja krenulo je, kaže, nakon tragedije na Pagu, o kojoj su mediji danima detaljno izvještavali.

Ovdje prenosimo njegovu objavu:

”DRŽAVA KIDNAPIRA DJECU

Mediji s radošću javljaju da je nakon tragičnog paškog slučaja broj djece izdvojene iz obitelji tzv. žurnom mjerom tri i pol puta veći nego prije tog slučaja.

A sada ću vam objasniti kako to izgleda u praksi:
1. Centar za socijalnu skrb dobije dojavu o ugroženosti ili navodnoj ugroženosti djece.
2. Nema nikakvog postupka utvrđivanja svih činjenica, nego djelatnik CZSS od oka ocijeni je li djetetu ugroženo zdravlje, život ili dobrobit.
3. Budući da je taj djelatnik toliko pametan da on sve zna, pozove policiju koja mora tom prilikom biti nazočna.
4. Tada tako svestran radnik CZSS kaže roditelju (usmeno) da mu je dijete toliko ugroženo da ga moraju hitno izdvojiti.
5. Šokirani roditelj/roditelji ne vjeruju, nego misle da je to šala i da je s djecom sve u redu, da su zdrava, da nema nasilja, da…
6. CZSS i policija su neumoljivi te roditelji moraju spremiti osobne stvari djece i djece biva doslovno oteto od roditelja.
7. Za nekoliko dana roditeljima stiže rješenje u kojem se navodi da nisu imali dovoljno hrane, da su djeci bile prljave noge, da je zrak u stanu bio ustajao i smrdio, da se ono dijete od godine dana uopće ne druži s drugom djecom.
8. Nakon idućih nekoliko dana stiže i sudski poziv radi oduzimanja prava na roditeljsku skrb.
9. Vodi se izvanparnični postupak koji je također hitan te roditelji i ne mogu iznositi efikasno svoju obranu, a u zbunjenosti niti znaju niti imaju novaca za odvjetnika te plaču pred sucem, no sudac je neumoljiv i kaže im da su djeca već privremeno smještena u taj i taj centar.
10. Nakon nekoliko dana, stiže i rješenje da se djeca privremeno oduzimaju i povjeravaju na skrb najčešće u Nazorovu u Zagrebu, a roditelji mogu posjećivati djecu nekoliko puta tjedno.
11. Nitko više ne pita za tu djecu, što su preživjeli, za roditelje, nema države koja će im osigurati barem odvjetnika.

I da vam kažem ovo je ono što znam i takve postupke imam.

Država je sve agresivnija, bestijalnija, represivnija…

Ako niste znali da živite u vrlom novom svijetu i da vam socijalni radnici mogu banuti u vaš dom i jednostavno vam oteti djecu sada znate.

Ovakav zlokobni svijet možemo preobraziti molitvom, postom i viteškom borbom”. stoji u objavi odvjetnika Mate Knezovića, na njegovom Facebook profilu.

Dramatično upozorenje odvjetnika koji se, kako tvrdi, susreo s užasavajućom praksom oduzimanja djece od roditelja bez pravog razloga, izazvala je brojne komentare, negodovanja i dijeljenja.

 

Komentari