Odvjetnik ima dokument: RBA ZADRUGE imale posrednike, ugovori su sklapani u RH! Odvjetnik ima dokument: RBA ZADRUGE imale posrednike, ugovori su sklapani u RH!
OTKRIĆE NA SUĐENJU, KREDITI IPAK NISU LEGALNI?!

Odvjetnik ima dokument: RBA ZADRUGE imale posrednike, ugovori su sklapani u RH!

IzdvojenoZagreb 7. rujna 2017. D.K.

”Molim sve oštećenike da ustraju, nemojte odustati niti klonuti duhom, evo dajem javno jako važan dokument do kojeg sam došao kao odvjetnik.  Dokument potvrđuje... Odvjetnik ima dokument: RBA ZADRUGE imale posrednike, ugovori su sklapani u RH!

”Molim sve oštećenike da ustraju, nemojte odustati niti klonuti duhom, evo dajem javno jako važan dokument do kojeg sam došao kao odvjetnik.  Dokument potvrđuje da su posrednici izvršavali posao… Dokaz su ugovori potpisani u Hrvatskoj”, napisao je nakon ročišta Milko Križanović, odvjetnik novinarke Helene Krmpotić

Sudeći prema izjavama svjedoka na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u predmetu koji se vodi protiv novinarke Helene Krmpotić, ali i prema priloženim dokumentima, RBA kreditno-štedni uredi iz Graza imali su posrednike koji su obavljali sve poslove za austrijske zadruge u Hrvatskoj. To, prema svemu sudeći, nije u skladu s hrvatskim zakonima, budući da Austrijanci ni posrednici za tako nešto nisu imali dozvolu Hrvatske narodne banke!

Na sudu je to potvrdio predstavnik oštećenika RBA zadruga, svjedok Neno Koljaja. Koljaja je istaknuo kako Austrijanci godinama lihvare hrvatske građane i kako su se posrednicima isplaćivale naknade za dobivanje kredita, te da su novac iz Austrije prenosili u džepovima preko granice. O posrednicima je Helena Krmpotić izvještavala na HTV-u. Kasnije je suspendirana s mjesta urednice emisije Studio 4,  nakon toga je dobila i otkaz.

– Moja klijentica samo je radila svoj posao i radila ga je odgovorno, profesionalno i objektivno. Zbog toga su je smjenili a kasnije i tužili za klevetu – istaknu je njezin odvjetnik Milko Križanović. Križanović je došao u posjed ključnog dokumenta, točnije punomoći koju su Austrijanci izdali jednom posredniku za zastupanje u Republici Hrvatskoj.
Sabor je, podsjetimo, prije dva mjeseca izglasao Zakon kojim je proglasio ništetnima te ugovore, na inicijativu mladog riječkog zastupnika Marina Škibole. U Hrvatskoj su zadruge plasirale, navodno, više od 300 milijuna eura kredita te su kasnije mnogim hrvatskim građanima oduzele brojne nekretnine, najčešće na obali i na otocima.

Doznajemo da je u tijeku osnivanje Udruge oštećenika zadruga koje za 10-tak dana namjeravaju organizirati okrugle stolove diljem zemlje kako bi brojne oštećenike upoznale s novim Zakonima te mogućnostima za poništenje tih ugovora na hrvatskim sudovima.

”Molim sve oštećenike da ustraju, nemojte odustati niti klonuti duhom, evo dajem javno jako važan dokument do kojeg sam došao kao odvjetnik koji potvrđuje da su posrednici izvršavali posao… Samo složno i zajedno možemo se izboriti za pravdu! Dokaz da su ugovori potpisani u Hrvatskoj zahvaljujući kaznenom postupku Heleni Krmpotić na vidjelo izlazi istina kroz dokazni postupak saslušanjem Neno Koljaje, iskazom koji pomaže svim oštećenicima u građanskim postupcima”, napisao je u četvrtak nakon održanog ročišta na Facebook profilu OVRŠENIH Milko Križanović, odvjetnik novinarke Helene Krmpotić, koji je uz objavu priložio dokument o ‘specijalnoj punomoći’ kojim RBA zadruga, prema svemu sudeći, daje punomoć sudskom tumaču iz Splita da u njihovo ime sklapa ugovore s hrvatskim građanima.

Valja napomenuti da je ovaj dokument u sporu vrlo važan, jer su u RBA zadrugama do sada tvrdili da su oni ugovore o kreditima s hrvatskim građanima sklapali u Austriji, jer u Hrvatskoj nisu imali dozvolu Hrvatske narodne banke za izdavanje kredita.

FOTO: Facebook stranica OVRŠENIH,

Komentari