‘Plenković i Maštruko OBMANJUJU javnost: Papa Franjo ŽESTOKI je PROTIVNIK teza ISTANBULSKE!’ ‘Plenković i Maštruko OBMANJUJU javnost: Papa Franjo ŽESTOKI je PROTIVNIK teza ISTANBULSKE!’
TweetEmailPrint ”Veliki neprijatelj braka je rodna ideologija. Danas vlada svjetski rat protiv braka. Ne vodi se pomoću oružja, već pomoću ideološke kolonizacije. Zbog toga... ‘Plenković i Maštruko OBMANJUJU javnost: Papa Franjo ŽESTOKI je PROTIVNIK teza ISTANBULSKE!’


”Veliki neprijatelj braka je rodna ideologija. Danas vlada svjetski rat protiv braka. Ne vodi se pomoću oružja, već pomoću ideološke kolonizacije. Zbog toga je važno braniti brak od ove kolonizacije! Brak je nešto najljepše što je Bog stvorio. A rodna ideologija predstavlja društvo bez razlika među spolovima i razgrađuje antropološki temelj obitelji”, ističe često Papa Franjo

Pokušavajući dokazati teško dokazivo te u nastojanju da spase, čini se, opasan pokušaj prisilne ratifikacije Istanbulske konvencije, Andrej Plenković osobno, te njegovi poslušnici i istomišljenici – političari i pojedini bivši dužnosnici – krenuli su ovih dana objašnjavati da je Istanbulska konvencija u stvari duboko kršćanska, da bi ju ratificirao i sam Papa Franjo te da bi za nju bio i pokojni kardinal Kuharić da je živ.., samo da tu činjenicu zatucani hrvatski biskupi i nedovoljno obrazovani političari, prema svemu sudeći, ne razumiju…

Sociolog i bivši saborski zastupnik te predsjednički kandidat Slaven Letica tako je napisao da bi kardinal Kuharić, da je živ, podržao Konvenciju. Ivica Maštruko, bivši veleposlanik pri Svetoj Stolici, komentirao je na N1 raspravu oko ratifikacije te poručio: I papa Franjo bi glasao za ratifikaciju Konvencije.

I sam premijer Plenković je, na koncu,  ‘očitao lekciju’ Hrvatskoj biskupskoj konferenciji – koja je jasno poručila da se protivi ratifikaciji tog dokumenta- kazavši da je svrha Konvencije duboko kršćanska!

Sve to motiviralo je, čini se, kulturno-vjerske portale i pisce da još intenzivnije svojim čitateljima, ali i onima koji s pozicija moći dijele lekcije o kršćanstvu, pojasne da Plenković, Maštruko, Letica i drugi obmanjuju javnost tezama o duboko kršćanskoj srži Konvencije koja je u javnosti izazvala brojne prijepore.

Neki tvrde kako bi ‘papa Franjo glasao za ratifikaciju Istanbulske konvencije’…?! Evo što ovaj papa govori o rodnoj ideologiji i užasima ideološke kolonizacije’, naslov je teksta portala Bitno.net, koji citirajući brojne Papine govore dokazuje da Sveti otac ne samo da nije suglasan sa sadržajem Konvencije, već da je vrlo žestoki protivnik teza koje se u hrvatsko zakonodavstvo silom žele ugurati.

Ovdje prenosimo tekst:

Papa Franjo: Djecu uče da mogu birati svoj spol?!

“Danas se djecu – djecu! – u školi tome uči: da svatko može birati svoj spol. A zašto to uče? Zato što imaju knjige osoba i institucija koje daju novce. To su ideološke kolonizacije, koje podržavaju i vrlo utjecajne zemlje. I to je užasno…” Potaknuti izjavom bivšeg hrvatskog veleposlanika pri Svetoj Stolici Ivice Maštruka koji je rekao da bi ‘papa Franjo glasao za ratifikaciju Istanbulske konvencije’ i koju su prenijeli drugi mediji ponovno objavljujemo ovaj poučan članak.
Sveti Otac Franjo nerijetko je govorio o opasnostima rodne ideologije u svojim govorima i audijencijama. Skupili smo neke od tih izjava u kojima Papa govori o opasnostima te “nove ideološko kolonizacije” čije su glavne žrtve danas brak između muškarca i žene te djeca:

“Rodna ideologija predstavlja društvo bez razlika među spolovima i razgrađuje antropološki temelj obitelji. Štoviše, rodna ideologija traži ljudski identitet koji može sam odrediti svoj individualni oblik te se mijenjati tijekom vremena… Rodna ideologija ulazi u obrazovne projekte i zakonodavne smjernice koji promiču osobni identitet i emocionalnu intimu koja je radikalno odvojena od biološke različitosti između muškarca i žene.” Amoris Laetitia, ožujak 2016.

‘Čuvajte se nove ideološke kolonizacije koja hoće uništiti obitelj

“Veliki neprijatelj braka je rodna ideologija. Danas vlada svjetski rat protiv braka. Ne vodi se pomoću oružja, već pomoću ideološke kolonizacije. Zbog toga je važno braniti brak od ove kolonizacije! Brak je nešto najljepše što je Bog stvorio.” Govor svećenicima, redovnicima, redovnicama, sjemeništarcima i pastoralnim djelatnicima u Gruziji, listopad 2016.

“Čuvajte se nove ideološke kolonizacije koja pokušava uništiti obitelj. Ona ne dolazi iz snova koje nam Bog daje, iz molitve i poslanja koje nam Bog povjerava. Dolazi izvana, i zato kažem da je kolonizacija… I kao što su naši narodi mogli reći ‘ne’ razdoblju kolonizacije, kao obitelji imamo biti vrlo mudri i vrlo snažni, s odvažnošću reći ‘ne’ tim inicijativama kolonizacije, koje bi mogle uništiti obitelj… Svijetu su potrebne snažne obitelji kako bi se nadvladale te opasnosti! Svaka prijetnja obitelji jest prijetnja samome društvu, jer budućnost čovječanstva prolazi kroz obitelj. Stoga štitite svoje obitelji!” Susret s obiteljima u glavnoj sportskoj areni u Manili na Filipinima, siječanj 2015.

“Komplementarnost muškarca i žene, vrhunac Božjeg stvaranja, dovedena je u pitanje rodnom ideologijom i to u ime slobodnijeg i pravednijeg društva. Razlike između muškarca i žene ne postoje zbog suprotstavljanja ili podređenosti, nego zbog zajedništva i rađanja, uvijek na sliku i priliku Božju. Bez uzajamnoga prinosa nitko se od njih, ni muškarac ni žena, ne može u potpunosti razumjeti.” Govor biskupima Portorika, lipanj 2015.

Kada između muškarca i žene stvari idu dobro, dobro ide i svijet

“Priznavanje dostojanstva muškarca i žene zahtijeva ispravno vrjednovanje njihova uzajamnog odnosa. Kako možemo dobro poznavati konkretno čovještvo koje je dio nas, ako ga ne upoznamo kroz tu razliku? Nemoguće je zanijekati prinos moderne kulture u otkrivanju dostojanstva seksualne razlike. Zbog toga je također vrlo zaprepašćujuće ustvrditi da se sad ta kultura čini kao da je blokirana težnjom za brisanjem razlika, umjesto da se riješe problemi koji ju umrtvljuju. Doista, kada između muškarca i žene stvari idu dobro, dobro idu i svijet i povijest. U suprotnom svijet postaje negostoljubiv, a povijest se zaustavlja.” Govor akademskoj zajednici Papinskoga instituta „Ivan Pavao II.“ za studij braka i obitelji, listopad 2016.

“Društva moraju pronaći način da nadvladaju podčinjavanje žena, ali pretvarati se kako ne postoje razlike između muškarca i žene ili čak koristiti tehnologiju radi promjene spola osobe nije rješenje… Biološka i psihološka manipulacija razlikom među spolovima, koju biomedicinska tehnologija želi prikazati kao običan ‘osoban’ izbor, što ona nije, prijeti uništiti onaj izvor energije koji dolazi iz veze muškarca i žene koja je čini plodonosnom i kreativnom.” Govor pred Općom skupštinom članova Papinske akademije za život, listopad 2017.

Otac je shvatio kako djecu u školi uče rodnu teoriju

“U Europi, u Americi, u Latinskoj Americi, u Africi, u nekim azijskim zemljama, postoje prave ideološke kolonizacije. I jedna od tih – kažem to jasno s ‘imenom i prezimenom’ – je rodna ideologija! Danas se djecu – djecu! – u školi tome uči: da svatko može birati svoj spol. A zašto to uče? Zato što imaju knjige osoba i institucija koje daju novce. To su ideološke kolonizacije, koje podržavaju i vrlo utjecajne zemlje. I to je užasno. Bog je stvorio muškarca i ženu. Bog je stvorio svijet takvim-i-takvim, a mi činimo protivno.” Susret s poljskim biskupima, Krakov 27. srpnja 2016.

“Otac iz Francuske nedavno mi je ispričao kako je za stolom razgovarao sa svojim djetetom… Pitao je dječaka što želi biti kada odraste i ovaj mu je odgovorio: Djevojka. Otac je shvatio kako djecu u školi uče rodnu teoriju. To je protiv naravnog zakona. Jedno je kada osoba ima tu sklonost ili čak ima operaciju spola. Ali, nešto je drugo kada djecu u školi tome uče kako bi promijenili njihov mentalitet. I to je za mene ideološka kolonizacija.” Tiskovna konferencija na povratku iz Gruzije i Azerbajdžana, listopad 2016.

Uklanjanje razlike je problem, ne rješenje

“Razlika između muškarca i žene nije zbog suprotstavljanja ili podređenosti, već radi zajedništva i rađanja, uvijek na Božju sliku i priliku… Iskustvo nas to uči: da bi sebe bolje upoznalo i skladno raslo ljudsko biće treba uzajamnost muškarca i žene. Kada to nije slučaj, vide se posljedice… Pitam se, nije li takozvana rodna teorija također izraz frustracije i rezignacije koja ima za cilj brisati seksualnu razliku jer se ne zna s njom suočiti? U opasnosti smo da napravimo korak unatrag. Uklanjanje razlike je, naime, problem, ne rješenje. Da bi riješili probleme u svom odnosu, muškarac i žena moraju više razgovarati, više jedno drugo slušati, bolje se međusobno upoznati i više se voljeti. Moraju se jedno prema drugom ophoditi s poštovanjem i prijateljski surađivati. S tim ljudskim temeljima, koji su poduprtim Božjom milošću, moguće je planirati ženidbenu i obiteljsku zajednicu za cio život.” Kateheza, 15. travnja 2015.

Djec imaju pravo odrastati u obitelji s ocem i majkom, obitelj je obitelj!

“Djeca imaju pravo odrastati u obitelji s ocem i majkom koji će im osigurati odgovarajući okvir za odrastanje i emocionalno sazrijevanje. Za većinu nas obitelj je glavno mjesto gdje započinjemo ‘udisati’ ideje i vrednote i razumjeti naše sposobnosti za vrline i milosrđe… Ne upadajmo u zamku ideoloških koncepata. Obitelj je antropološka činjenica, ne možemo je opisivati s konceptima ideološke prirode koji će biti relevantni samo jedno kraće vrijeme, a onda će nestati iz povijesti. Ne možemo govoriti danas o ‘konzervativnom’ ili ‘progresivnom’ konceptu obitelji. Obitelj je – obitelj! Ne može biti definirana ideološkim kategorijama.” Govor na otvaranju konferencije o komplementarnosti muškarca i žene, studeni 2014.”, stoji u tekstu portala Bitno.net, koji je u utorak 20 ožujka objavljen na glavno naslovnici tog protala, a kojega je priredio Miodrag Vojvodić.

 

Komentari