Plitvicama teku RIJEKE NOVCA, a park je sve zapušteniji! Kome se milijuni slijevaju u džep? Plitvicama teku RIJEKE NOVCA, a park je sve zapušteniji! Kome se milijuni slijevaju u džep?
Milijuni posjetitelja ostavljaju na Plitvicama iz godine u godinu na stotine milijuna eura, no park je, unatoč tome, zapušten i devastiran, hoteli oronuli, kao... Plitvicama teku RIJEKE NOVCA, a park je sve zapušteniji! Kome se milijuni slijevaju u džep?

Milijuni posjetitelja ostavljaju na Plitvicama iz godine u godinu na stotine milijuna eura, no park je, unatoč tome, zapušten i devastiran, hoteli oronuli, kao da prihoda nema, kao da jedva sastavljaju kraj s krajem! Zašto su onda Milinović i ekipa toliko uvrijeđeni što na čelo NP-a ovaj put ne dolazi njihov kadar? Pa, čini se, upravo zato!

Što se krije iza pompozne, vrlo teatralne ostavke, Darka Milinovića, ličko senjskog župana i šefa ličkog HDZ-a? Zar samo to što njegova (kompromitirana) kandidatkinja nije odabrana za novog ravnatelja NP Plitvička jezera? I zašto se toliko prašine diglo oko izbora ravnatelja Nacionalnog parka?, pitanja su koja se nameću nakon velike pobune u ličkom HDZ-u i nakon što glavni mediji, po običaju, nisu ni pokušali dokučiti što stoji u pozadini, prema svemu sudeći, vrlo prozirne priče o uvrijeđenim ličkim HDZ-ovcima.

Jer, svima onima koji su zadnjih godina makar jednom prošetali nacionalnim parkom, posve je jasno o čemu se ovdje radi.  I najnaivniji vide, naime, da je riječ o rijeci novca koja teče Plitvicama, a koja se ni u najminimalnoj mjeri ne vraća u Nacionalni park, odnosno u njegovu obnovu i uređenje.

Novac se, očito, slijeva u nečije džepove.

Park je prije 40 godina bio uređeniji nego danas!

Milijuni posjetitelja ostavljaju iz godine u godinu na Plitvicama stotine milijuna eura, no park je, unatoč tome, zapušten i devastiran, kao da prihoda nema, kao da jedva sastavljaju kraj s krajem!

Posjetitelji koji su sedamdesetih godina prošlog stoljeća prošli drvenim stazama kroz park i koji su to ponovno učinili lani, ili prije par godina, mogli su se uvjeriti u nevjerojatnu činjenicu da je unutrašnjost mega popularnog Nacionalnog parka bila uređenija i ljepša prije četrdesetak godina, nego danas! Stazice su zapuštene, hoteli oronuli, voda zagađena! Pa gdje, pobogu, odlazi silan novac kojega ostavljaju milijuni turista?

Ne zaboravimo da dnevna karta za obilazak parka u sezoni stoji čak 180 kuna, a u parku su već najavili da će ovo ljeto tu bezobrazno skupu ulaznicu još podući  na čak 250 kuna! Ne zaboravimo da Nacionalni park Plitvička jezera godišnje posjeti čak oko 1,5 milijuna ljudi. Pomnožite tu brojku s cijenama ulaznica i vidjet ćete o kakvoj se planini love radi… Prošećite potom parkom, pa pogledajte – obnavlja li se išta u tom zlatnom rudniku.

Negdje opako curi

A kada se i osobno uvjerite u nesrazmjer između ogromnog bogatstva koje se slijeva u Nacionalni park i zapuštenosti tog istog područja, sve će vam biti jasno.

Novac negdje opako curi!

I taj novac je, prema svemu sudeći, glavni razlog što se tako jako ‘uvrijedilo’ cijelo ličko vodstvo Hrvatske demokratske zajednice.

Komentari