POMOZIMO POTREBITIMA: Udruga Savao prikuplja paketiće koje potom dijele beskućnicima POMOZIMO POTREBITIMA: Udruga Savao prikuplja paketiće koje potom dijele beskućnicima
TweetEmailPrint ”Pozivamo sve koji su u mogućnosti da nam se pridruže i pripreme paketić iznenađenja. Potrebno je 200 paketića za osobe koje utorkom i... POMOZIMO POTREBITIMA: Udruga Savao prikuplja paketiće koje potom dijele beskućnicima


”Pozivamo sve koji su u mogućnosti da nam se pridruže i pripreme paketić iznenađenja. Potrebno je 200 paketića za osobe koje utorkom i petkom dolaze na podjelu hrane na kolodvor i to su većinom beskućnici. Svaki paketić treba sadržavati 5 stvari: #HRANA (nešto konzervirano i trajno npr. pašteta/ribice/mesni doručak), #SLATKIŠ (bomboni/keksi – bitno je da se slatkiš ne može rastopiti), #HIGIJENA (gel za tuširanje/dezodorans/šampon/papirnate maramice/vlažne maramice), #DUHOVNO (molitvenik/krunica/knjiga/pismo/porukica podrške), #RAZNO (nešto po želji, npr. sklopivi kišobran/kabanica/čarape/jastučić na napuhavanje/džepna lampa/bon za hranu u nekom centru…)”, navode u udruzi Savao

Humanitarna udruga Savao, koja ovih dana slavi rođendan, moli građane za pomoć kako bi zajednički razveselili ljude kojima i inače pomažu. U cijelosti prenosimo njihovu objavu (poziv):

”I ove godine organiziramo našu rođendansku akciju “DAJ 5” uz veselu tombolu i molimo pomoć. Povodom blagdana sv. Petra i Pavla kada je rođendan naše udruge, želimo razveseliti ljude kojima pomažemo.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da nam se pridruže i pripreme paketić iznenađenja. Potrebno je 200 paketića za osobe koje utorkom i petkom dolaze na podjelu hrane na kolodvor i to su većinom beskućnici.

Svaki paketić treba sadržavati 5 stvari:

#HRANA (nešto konzervirano i trajno npr. pašteta/ribice/mesni doručak)

#SLATKIŠ (bomboni/keksi – bitno je da se slatkiš ne može rastopiti)

#HIGIJENA (gel za tuširanje/dezodorans/šampon/papirnate maramice/vlažne maramice)

#DUHOVNO (molitvenik/krunica/knjiga/pismo/porukica podrške)

#RAZNO (nešto po želji, npr. sklopivi kišobran/kabanica/čarape/jastučić na napuhavanje/džepna lampa/bon za hranu u nekom centru/mini torbica oko struka/višekratna boca za vodu/termosica)

Paketić je potrebno umotati kao poklončić ili staviti u ukrasnu vrećicu i donijeti u petak (24.6.) ili subotu (25.6.) između 17 i 19:30 sati na adresu: Kranjčevićeva 5, Zagreb.

Važno je da svaki paketić sadrži samo 5 stvari i bude univerzalan tako da odgovara i muškoj i ženskoj osobi. Molimo sve koji žele sudjelovati, javite nam se porukom na Facebook stranicu: www.facebook.com/HUSavao Važno je da znamo na koliko paketića možemo računati jer moramo prikupiti dovoljno paketića za sve korisnike.

Pozivamo vas da podijelite informaciju s prijateljima jer ovo je prilika da iznenadimo ljude koji žive jako teško, a ovo će ih razveseliti jer osjetit će da ima netko tko brine i kome su važni.

Hvala svima koji ćete pomoći i želite graditi bolji svijet u zajedništvu jedni s drugima!”, stoji u objavi Humanitarne udruge Savao, koja već godinama pomaže beskućnicima i drugim potrebitim ljudima – između ostaloga i tako da im dva puta tjedno dijele paketiće na Glavnom kolodvoru u Zagrebu.