SNIMAJU PLJAČKU ŠUME: Zeleni odred u subotu poziva na PROSVJED skrivenom kamerom; budite snimatelj! SNIMAJU PLJAČKU ŠUME: Zeleni odred u subotu poziva na PROSVJED skrivenom kamerom; budite snimatelj!
BRANITELJSKA UDRUGA U BORBI PROTIV KRIMINALA I KORUPCIJE

SNIMAJU PLJAČKU ŠUME: Zeleni odred u subotu poziva na PROSVJED skrivenom kamerom; budite snimatelj!

Hrvatska 6. veljače 2019. D.K.

TweetEmailPrint ”Na najvišim mjestima je organizirano bjesomučno devastiranje naših šuma i rasprodaja naših šuma”, ističe Vesna Grgić iz Zelenog odreda braniteljske udruge Vidra, koja... SNIMAJU PLJAČKU ŠUME: Zeleni odred u subotu poziva na PROSVJED skrivenom kamerom; budite snimatelj!


”Na najvišim mjestima je organizirano bjesomučno devastiranje naših šuma i rasprodaja naših šuma”, ističe Vesna Grgić iz Zelenog odreda braniteljske udruge Vidra, koja je pozvala građane da u subotu krenu snimati devastaciju šuma. ‘Zagušit ćemo ih snimkama, a sve ćemo naknadno spojiti u film o devastaciji. Stoga, krenite 9.veljače na najbližu lokaciju i u 15 sati krenite sa snimanjem’, stoji u pozivu Zelenog odreda

Nakon što su organizirali veliki prosvjed ispred sjedišta Hrvatskih šuma te su DORH-u potom podnijeli svoju 13. kaznenu prijavu protiv Hrvatskih šuma zbog sumnje u počinjenje velike pljačke, odnosno devastacije i rasprodaje hrvatskih šuma, pripadnici Zelenog odreda braniteljske udruge Vidra u subotu organiziraju prosvjed pod nazivom ”Skrivena kamera Zelenog odreda“.

Pozvali su sve svoje članove, te izletnike i planinare, da u subotu 9. veljače s početkom u 15 sati krenu smimati devastirana i sasječena šumska područja širom Hrvatske – gdje god se u tom trenutku nalazili.
”Ono što je važno je – da nisu potrebna velika okupljanja, niti smo vezani za jedno mjesto.
Sve što trebate je: Uzeti mobitel, označiti događaj, upisati lokaciju na kojoj se nalazite i u 15 sati krenuti sa snimanjem u ŽIVO. Obavezno mobitel treba držati vodoravno! Možete biti u grupi ili sami, kako vama odgovara.”Zagušit” ćemo ih snimkama, a sve ćemo naknadno spojiti u jedan FILM O DEVASTACIJI.
Stoga, krenite u subotu, 09. veljače 2019. na Vama najbližu lokaciju i u 15 sati krenite sa snimanjem.
Nije važno da li će snimka biti duga 5,10, 15 minuta. Medvednica, Žumberak, Bilogora, Gorski kotar, Lika, Dalmacija, Istra, Otoci, Slavonija, Podravina, Međimurje, Papuk, Psunj, Plešivica
Budite dio najveće HOBOTNICE U DRŽAVI i dio prosvjeda koji u takvom obliku još nije održan nigdje u svijetu!”, stoji u pozivu na prosvjed na Facebook stranici Zeleni odred – forum.

Na istoj stranici podijeljena je i snimka priloga Z1 televizije o razlozima podnošenja već 13. kaznene prijave protiv odgovornih u Hrvatskim šumama.

”Ova kaznena prijava na stotinjak stranica sadrži velik broj dokumenata i naših izračuna i pretpostavki da bi se moglo raditi o velikoj pljački u Republici Hrvatskoj u koju su upletene ne samo Hrvatske šume, nego i Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo energetike. Na najvišim mjestima je organizirano bjesomučno devastiranje naših šuma i rasprodaja naših šuma”, izjavila je Vesna Grgić iz Zelenog odreda braniteljske udruge Vidra, braniteljske udruge koja se i danas bori za Hrvatsku, a protiv bjesomučne pljačke i korupcije.

Riječ je o pustošenju hrvatskih šuma

U Zelenom odredu tvrde i dokazuju kako se sječe više nego što raste, a upravo je prekomjerna sječa šuma prva od pet točaka njihove kaznene prijave. Grgić navodi kako je riječ o devastaciji, odnosno pustošenju hrvatskih šuma.

”Posljednjih šest mjeseci intenzivno radimo na zaustavljanju ove strahote koja se zbiva u Hrvatskoj. Cilj nam je da se to jednom prekine”, upozorila je Vesna Grgić tijekom nedavnog prosvjeda ispred sjedišta Hrvatskih šuma, naglasivši kako je Zeleni odred u svojim istragama došao do “nevjerojatnih podataka koji navode na organiziranu kriminalnu skupinu koja organizirano vuče milijarde upravo na račun naših šuma”.

“Imamo nebrojene dokumente, ali mi s njima ne mašemo, mi djelujemo i dostavljamo dokumente nadležnim službama. Na osnovu svega, složili smo osnovni koncept organiziranog kriminala koji je vezan za šume od 2009. godine kada je Hrvatska s Europskom unijom potpisala da ćemo jednim dijelom zadovoljavati naše potrebe tzv. zelenom energijom. Tu su se neki naši dečki jako dobro snašli. Shvatili su da tu mogu zaraditi nevjerojatan novac. Kuda odlaze tolike količine drveta? Treba biti jasno što se radi s tim drvetom i zašto je potrebna tolika sječa. U Hrvatskim šumama kažu da to nije prekomjerna sječa, a mi dokazujemo da jest”, naglasila je tada Vesna Grgić.

Razorne kogeneracije i lažna postrojenja što gutaju drveće

Dodala je da je riječ o tzv. kogeneracijama, odnosno postrojenjima za proizvodnju toplinske i električne energije kojih ima nebrojeno.

“Ta postrojenja trebala bi raditi na biootpadu, a oni troše naše šume. Radi se o 115 operatera koji troše milijune kubika i ako nastave raditi idućih godina Hrvatska neće imati dovoljno šuma da se zadovolje njihove potrebe. Ono što je u svemu tome kriminal su 34 postrojenja koja ne rade godinama, ali samim potpisom s agencijama imaju pravo koristiti drvo kao da rade punom snagom. U četiri godine izvadila su drva u vrijednosti 85 milijuna eura!”, zaključila je Vesna Grgić, a njezina upozorenja, kao i upozorenja ostalih članova Zelenog odreda i drugih aktivista napokon su, čini se, razbudila pojedine glavne medije, pa su i neke velike televizijske kuće prikazale u zadnje vrijeme priloge o devastaciji, pljački i uništenju najvećeg preostalog hrvatskog bogatstva – hrvatskih šuma.

FOTO: Zeleni odred, braniteljska udruge Vidra, screenshot YouTube snimke