Snimke potvrđuju: POŽAR u CIOS-u PODMETNUT! Skriva li policija rezultate očevida?! Snimke potvrđuju: POŽAR u CIOS-u PODMETNUT! Skriva li policija rezultate očevida?!
”Unatrag četiri godine nismo dobili nijedan izvještaj o očevidu kojeg je policija napravila. Na naše upite policije da nam se dostave izvještaji o očevidu,... Snimke potvrđuju: POŽAR u CIOS-u PODMETNUT! Skriva li policija rezultate očevida?!

”Unatrag četiri godine nismo dobili nijedan izvještaj o očevidu kojeg je policija napravila. Na naše upite policije da nam se dostave izvještaji o očevidu, dobili smo odgovor da je sve proslijeđeno Županijskom državnom odvjetništvu, koje nam nije dostavilo niti jedan dopis o tome. Zato smo snimku požara dostavili medijima”, istaknuo je Petar Pripuz, vlasnik CIOS-a, za Novu TV

Još nije poznat uzrok požara koji je zahvatio otpadne materijale u reciklažnom centru CE-ZA-R-a Centra za reciklažu, članice C.I.O.S. grupe u zagrebačkom Jankomiru, no važno je istaknuti da su nadzorne kamere snimile početak požara s dimom izvan reciklažnog centra, što upućuje na zaključak da je požar najvjerojatnije podmetnut izvana.

Četvrti je ovo požar u toj tvrtki, u zadnje četiri godine. Petar  Pripuz, vlasnik CIOS-a, kojemu, ruku na srce, nikako ne idu u prilog vijesti o stalnim požarima u njegovom pogonu, u razgovoru za Novu TV istaknuo je da u CIOS-u vjeruju da im netko podmeće požare.

Znate li što bi mogao biti uzrok ovoga požara?

Prije svega želim se zahvaliti svim sudionicima koji svojim nesebičnim doprinosom doprinijeli da se taj nemili događaj što prije završi. Posebno se želim zahvaliti zaposlenicima CIOS grupe koji su sinoć došli u velikom broju da se to završi.

U ovom času ne želimo spekulirati tko i zašto to radi, no nedvojbeno je da smo na ovoj lokaciji 15 godina i da se zadnje četiri godine, otkad smo počeli suradnju s Gradom Zagrebom, počele dešavati ove stvari.

Dakle sumnjate da je to podmetnuto. Na koga sumnjate?

Ne možemo nikoga prozvati da je podmetnuto, no simpomatično je da se ti požari dešavaju u pravilu vikendom i da se dešavaju na rubnim dijelovima našeg skladišta. Snimke koje smo dostavili sinoć medijima, prije nego što smo ih danas dali policiji, potvrđuju ono što mi sumnjamo – da nam netko to pali, podmeće.

Zbog čega ste dali snimke nadzornih kamera medijima?

Zato što unatrag četiri godine nismo dobili nijedan izvještaj o očevidu kojeg je policija napravila. Na naše upite policije da nam se dostave izvještaji o očevidu, dobili smo odgovor da je sve proslijeđeno Županijskom državnom odvjetništvu, koje nam do današnjeg dana nije dostavilo niti jedan dopis o tome.

Tko vam podmeće?

Mogu reći sljedeće: tvrtka Cezar je jedina u Hrvatskoj koja ima dozvolu, opremu i tehnologiju koja može u skladu sa zakonom odraditi ovu vrstu otpada. Znači, konkurencije nemamo da bi sumnjali na njih. Da li to ima političkih pobuda pojedinaca koji žele na kriminalan način srušiti Milana Bandića, ne želimo spekulirati. A i prepustimo institucijama da odrade svoj posao. Nadam se da će ga ovoga puta odraditi i da će nam dostaviti izvještaj o tome.

Kažete politički. Tko to?

Nedvojbeno je da je u zadnje vrijeme gospodarenje otpadom postalo aktualna tema, kako u Gradskoj skupštini, tako i diljem Hrvatske. To jest gorući problem cijeloj Hrvatskoj jer kasnimo s preuzetim obvezama od direktive Europske unije. Nedvojbeno je da pojedinci vide svoje mjesto pod suncem napadajući postojećeg gradonačelnika koji nije idealan, ali očito je po glasačima koji su mu šest puta dali mandat, najbolji i takav kao neidealan.

Mislite da su svi koji su protiv njegovog modela zbrinjavanja otpada mogli biti umiješani?

To vi kažete, ja to ne mogu reći.

Mislite li da će se ovaj puta rasvijetliti ovaj slučaj?

Duboko se nadam, međutim iz snimke koju smo jutros dostavili policiji, očekujemo da će oni utvrditi doista počinitelja.

 

Komentari