Todorić: PLENKOVIĆ JE SVE ZNAO oko kriminalne grupe Borg; Dalić priznala da je UŠUTKAVALA MEDIJE! Todorić: PLENKOVIĆ JE SVE ZNAO oko kriminalne grupe Borg; Dalić priznala da je UŠUTKAVALA MEDIJE!
TweetEmailPrint U  iskazima Matine Dalić navode se pojedinosti o izvješćima za Agrokor,grupi Borg, ali i pritiscima bivše potpredsjednice Vlade na medije i njenoj suradnji... Todorić: PLENKOVIĆ JE SVE ZNAO oko kriminalne grupe Borg; Dalić priznala da je UŠUTKAVALA MEDIJE!


U  iskazima Matine Dalić navode se pojedinosti o izvješćima za Agrokor,grupi Borg, ali i pritiscima bivše potpredsjednice Vlade na medije i njenoj suradnji s čelnicima Fine i SOA-e. Spominje se i ulazak odvjetnika Borisa Šavorića ali i guvermera HNB-a Borisa Vujčića

Osnivač Agrokora Ivica Todorić poručio je u četvrtak, nakon objave transkripata svjedočenja Martine Dalić i ostalih pred DORH-om, da su konačno sve maske pale istaknuvši da je premijer Andrej Plenković znao za sve sastanke i “od početka bio uključen u formiranje i upravljanje kriminalnom grupom Borg, odgovornom za pljačku Agrokora”.

“Konačno su sve maske pale! Plenković je znao za sve sastanke i od početka bio uključen u formiranje i upravljanje kriminalnom grupom Borg, odgovornom za pljačku Agrokora. Dalić i Ramljak to jasno iskazuju istražiteljima”, napisao je Todorić na svom Twitteru reagirajući na objave transkripata svjedočenja Martine Dalić i ostalih pred DORH-om.

N1 televizija objavila je da se iz iskaza bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić Uskoku, nakon kaznene prijave Živog zida, doznaje da je premijer Andrej Plenković, ali i vrh HDZ-a od početka bio upoznat s formiranjem radne skupine za Agrokor koju je inicirao Most pod uvjetom da u čitavom procesu ne sudjeluje ministar financija. Zdravko Marić je, prema iskazu, bio na sedam, a ne samo na dva sastanka o kojima je raspravljalo Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa.

U opsežnim iskazima navode se pojedinosti o izvješćima za Agrokor, formiranju radnih skupina, tzv. grupi Borg, ali i pritiscima bivše potpredsjednice Vlade na medije i njenoj suradnji s čelnicima Fine i SOA-e. Spominje se i ulazak odvjetnika Borisa Šavorića koji je u radnu grupu donio prijevod talijanskog zakona o saniranju sistemski važnih tvrtki, ali i guvermera HNB-a Borisa Vujčića.

Na temelju iskaza Martine Dalić, Ante Ramljaka i Zorana Besaka, koje prenosi N1, odbačena je kaznena prijava protiv Dalić koju su podnijele stranke Živi zid i Slobodna Hrvatska.

Nakon izbijanja novog skandala oko stare, ali u javnosti nedovoljno rasvijetljene afere (Martina Dalić priznala je da je intevrenirala da mediji ne objavljuju informacije), novinari Index-hr-a upitali su pojedine oporbene političare: Treba li Plenković podnijeti ostavku?

”Svi se slažu da treba, ali i sumnjaju da će je doista podnijeti.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak je rekao da je premijer Andrej Plenković već davno trebao podnijeti ostavku, no da je jasno kako on to neće učiniti.

“Otpočetka je bilo jasno da je Plenković sve znao i da je bio umiješan u aferu Borg. Takve stvari se ne bi dogodile bez njegovog znanja, a i odobrenja, jer ako je nešto znao, a nije poduzeo ništa, znači da je odobrio. Sad ostaje na javnosti da na idućim izborima odluče hoće li takvu osobu na vlasti. Sad je irelevantno za očekivati da će podnijeti ostavku, a opozicija će već poduzeti određene korake, moramo se još uskladiti”, rekao je Beljak.

Mostovac Tomislav Panenić je izjavio da su Plenković i HDZ u jednom trenu izolirali Most koji više, iako je bio u vladi, nije primao informacije oko Agrokora.

“Plenković se pokušava braniti, a sad je vidljivo da svi koji su bili uključeni u Agrokor nisu iznosili informacije, ni premijer, ni Dalić, ni Marić. Most je u jednom trenutku bio izoliran, nismo više dobivali informacije, a oni se sad brane da su sve radili u interesu Hrvatske, no činjenica je da su lagali.

Podržava li naš narod laž ili je osuđuje, šire je pitanje. Kad je već postignuta nagodba, premijer nije došao i rekao: evo čekali smo neki trenutak da ne dođe do ugroze pa da napokon da informacije. Ne, umjesto toga smo čekali da iscuri pokajnički iskaz Martine Dalić. Premijer će sad stalno kroz medije umanjivati važnost toga da je sve izašlo na vidjelo. Tako je i kod afere Dalić i angažiranja Ramljaka rekao da je sve manje važno i da im je u fokusu postizanje nagodbe. Stalno prikrivaju  dijelove koji njima ne odgovaraju”, rekao je Panenić.

Komentari