VIDEO Miletić: Zadrani, izađite na ulice i recite DOSTA lakrdiji od sudstva! Vukušić: Vrijeme je da se organiziramo! VIDEO Miletić: Zadrani, izađite na ulice i recite DOSTA lakrdiji od sudstva! Vukušić: Vrijeme je da se organiziramo!
”Smrad mrtvog kanala katkad nije ništa naspram onog smrada koji dolazi od sudaca koji puštaju silovatelje na slobodu”, istaknuo je Marin Miletić, poznati riječki... VIDEO Miletić: Zadrani, izađite na ulice i recite DOSTA lakrdiji od sudstva! Vukušić: Vrijeme je da se organiziramo!

”Smrad mrtvog kanala katkad nije ništa naspram onog smrada koji dolazi od sudaca koji puštaju silovatelje na slobodu”, istaknuo je Marin Miletić, poznati riječki aktivist I vjeroučitelj u svojoj video objavi. ”Odluku suca Markovića smatram uvredom kako za hrvatsko pravosuđe, tako i za sve razumne i empatične ljude u Hrvatskoj koji suosjećaju sa žrtvama takvog pravosuđa. Ujedno, sve nas koji smo nezadovoljni i ljuti zbog ovakovog stanja u pravosuđu pozivam da se konačno organiziramo, jer od sudačkih udruga i nadležnih državnih tijela očito nema koristi, ističe poznati psihijatar Herman Vukušić

Izgleda da je najnoviji pravosudni skandal, odnosno slučaj puštanja na slobodu sedmorice višestrukih silovatelja, prelio čašu strpljenja kod mnogih građana. Na društvenim mrežama ugledni su i poznati pojedinci, od psihijatra i kolumnista Hermana Vukušića, do riječkog vjeroučitelja i aktivista Marina Miletića bez ustručavanja i vrlo oštrim riječima pozvali građane da se samoorganiziraju, udruže te podignu svoj glas protiv sramotnog sudstva!

”Smrad mrtvog kanala katkad nije ništa naspram onog smrada koji dolazi od sudaca koji puštaju silovatelje na slobodu”, istaknuo je Marin Miletić, poznati riječki aktivist, vjeroučitelj i voditelj na Hrvatskom katoličkom radiju u svojoj najnovijoj video objavi u kojoj je vrlo žestoko i ne birajući riječi komentirao odluku zadarskog suca koji je pustio sedmoricu mladića – koji su silovali i ucjenjivali maloljetnu djevojčicu – da se brane sa slobode.

”Sudac Ivica Marković pustio je na slobodu sedmoricu silovatelja, pustio ih je da se brane sa slobode. To su dečki koji imaju 17, 18, 19 godina. Pazite sad ovo: oni su godinu dana silovali petnaestogodišnju djevojku. Dakle, trulež društva kakva se ne može izmjeriti nikakvim mjeračem smrada, su silovali djevojčicu. Jedan od tih silovatelja je bio djevojkin bivši dečko i on ju je tukao i zlostavljao. Ta sedmorica nisu stali na silovanju, nego su to snimali mobitelom. Ucjenjivali su tu djevojčicu, tražili od nje seks, zlostavljali je psihički i fizički. I gospodinu Ivici, koji je sudac Županijskog suda u Zadru, godinu dana silovanja i teškog fizičkog i psihičkog zlostavljanja nije bilo dovoljno da ovaj užas od muškog roda stavi u zatvor, nego je pustio te mladiće da se brane sa slobode! Da apsurdu u našem društvu tu ne bude kraj, pobrinuo se glasnogovornik suda koji kaže da su mediji  krivi jer se diže neka čudna atmosfera oko toga!

Staviti ih u ćelije, daleko od jadne djevojke i svih drugih djevojaka!

Zadrani, ako sustav zakaže i ako se sustav pokaže nepravednim, ako sustav dozvoljava da silovatelji i ubojice šetaju našim ulicama i da ne polažu nikome računa, onda vi morate izaći na ulice i dignuti svoj glas i morate prokazati sve te likove koji iz tko zna kojih razloga odgađaju presude ili donose posve krive sudske odluke. Ne treba biti pronicljiv, ako imamo video dokaze, ako imamo snimke koje su ovi silovatelji snimali te gnusobe koje su radili nad petnaestogodišnjom djevojčicom, kakav tu treba biti stručnjak i kakva ekspertiza? Ako je netko kriv, onda je kriv.

Dok traje cijela ta priča oko sudskog postupka, te gnusne likove trebalo je definitivno staviti u zatvor u ćelije – daleko od te nedužne i jadne djevojke koja je toliko pretrpjela, ali i od svih drugih djevojaka, te ih maknuti s ulica naših gradova.

Neka ovo bude danas vapaj iz Rijeke da se Zadrani probude i izađu na ulice i trgove i da glasno kažu: dosta više! A ovom sucu evo poruka: katastrofa je kada neko iznevjeri čast i poštenje radi kojih si trebao biti tamo gdje trenutno jesi.

Pozivam sve institucije, pozivam ministra: učinite nešto i prekinite više ovu lakrdiju. Vratite povjerenje hrvatskih građana u sudstvo, jer kakvo nam je danas sudstvo, možemo samo plakati i moliti”, rekao je, vrlo emotivno, popularni riječki vjeroučitelj Marin Miletić u svom najnovijem video uratku.

I poznati psihijatar i kolumnist Herman Vukušić u oštrom istupu na Facebooku osvrnuo se na postupak zadarskog suca Ivice Markovića koji je odbio pritvoriti sedmoricu osumnjičenih za uzastopno grupno silovanje 15-godišnjakinje.

”TKO NAM TO SUDI (III) – SRAMOTA U ZADRU

Znate li, dragi moji FB prijatelji, da smo u samom vrhu EU po broju sudaca u odnosu na broj stanovnika?

Također smo se kao država pobrinuli da suci budu plaćeni po posebnom zakonu i maltene kao stalež budu država u državi.

Sjećate li se također nedavne izjave čelnog čovjeka sudačkog ceha, Đure Sesse, da u Hrvatskoj pravosuđe i nije toliko loše već da je loša samo percepcija o pravosuđu?

Pa kakva drugačija percepcija o pravosuđu može i biti u zemlji u kojoj zakoni i društvene norme koje vrijede za ostale građane ne vrijede za suce, a njihove presude i ponašanje u sudnici konstantno izazivaju sablazan cijele Hrvatske javnosti ???

Moram li ovdje spomenuti prebrzu vožnju jednog uvaženog suca, slučaj pokojnog Kristijana koji je umro u zatvoru i riječi negodovanja sutkinje koje je morao slušati Marijan Živković kada je u sudnici pokazao fotografije svojih poginulih sinova-heroja?

A pričam o slučajevima od prije samo par mjeseci…..

I na koncu, kao šlag na tortu, imamo jučerašnju odluku suca Županijskog suda u Zadru, Ivice Markovića, koji je odbio pritvoriti sedmoricu osumnjičenih za uzastopno grupno silovanje 15-godišnjakinje 😮😮😮

Premda se u ovom slučaju radi o dvojci maloljetnika i pet mlađih punoljetnika, sucu Markoviću na raspolaganju je bio cijeli niz penalnih postupaka i mjera kojim bi, ako ništa drugo, odao pijetet i poštovanje traumi koju je proživjela ova jadna djevojčica.

Umjesto toga, ona se javno u Zadru proziva da je počinitelje provocirala da je godinu dana uzastopce siluju – i nikome ništa!

Stoga, odluku suca Markovića smatram uvredom kako za samo hrvatsko pravosuđe, tako i za sve razumne i empatične ljude u Hrvatskoj koji suosjećaju sa žrtvama takvog pravosuđa.

Ujedno, sve nas koji smo nezadovoljni i ljuti zbog ovakovog stanja u pravosuđu pozivam da se konačno organiziramo, jer od sudačkih udruga i nadležnih državnih tijela očito nema koristi😡

A Jelena Veljača nam je lijepo pokazala kako se to radi…..”, napisao je Vukušić na Facebooku.

Komentari