ZAGORSKI ŠTRUKLI, mlinci, bučino ulje, vina, rakije…, te zagorska GLAZBA u petak i subotu na Trgu ZAGORSKI ŠTRUKLI, mlinci, bučino ulje, vina, rakije…, te zagorska GLAZBA u petak i subotu na Trgu
TweetEmailPrint Uprizorenje života krapinskih neandertalaca, borbe i mačevanje vitezova u kasnom srednjem vijeku Družbe vitezova zlatnog kaleža, mimohod Keglićeve straže i prezentacija starih zaboravljenih... ZAGORSKI ŠTRUKLI, mlinci, bučino ulje, vina, rakije…, te zagorska GLAZBA u petak i subotu na Trgu


Uprizorenje života krapinskih neandertalaca, borbe i mačevanje vitezova u kasnom srednjem vijeku Družbe vitezova zlatnog kaleža, mimohod Keglićeve straže i prezentacija starih zaboravljenih zanata i običaja udruge Gotali samo su dio  programa. Neizostavan dio manifestacije biti će i  tradicionalne drvene igračke i licitari iz Marije Bistrice koje su na popisu zaštićene UNESCO-ve baštine

Danas je u Maloj kavani na Trgu bana Josipa Jelačića, na konferenciji za novinare najavljena dvodnevna manifestacija Sto posto zagorsko u Zagrebu koju organizira Krapinsko – zagorska županija, a u partnerstvu s Gradom Zagrebom.

Manifestacija je prodajno – izložbenog karaktera čiji je cilj promovirati Zagorje kao poželjnu turističku destinaciju bogate kulturne baštine i gastronomske ponude. Ovo je deseto izdanje Manifestacije, a održat će se 20. i 21. rujna na glavnom zagrebačkom trgu.

Pozdravivši prisutne zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglasio je kako je ovo prilika da demonstriramo najbolje od kulturne baštine i gastronomske ponude Zagorja zagrebačkoj publici i turistima.

Ove će godine na manifestaciji sudjelovati 104 izlagača koji će se predstaviti zvukovima i jelima zagorske tradicije, poljoprivrednim proizvodima uzgojenim na tradicijski i ekološki način, kao i proizvodima tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.

Gradonačelniku i Gradu Zagrebu zahvaljujem na partnerstvu svih ovih 10 godina. Suradnja naših županija  obuhvaća turizam, kulturu, gospodarstvo, ali i promet i iznimno sam ponosan na naš dobar odnos i veselim se što ćemo donijeti dašak Zagorja na najpoznatiji zagrebački trg, istaknuo je župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar.

Pročelnica Upravnog odjela Krapinsko – zagorske županije za gospodarstvo Sanja Mihovilić  kazala je kako će se u sajamskoj ponudi naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi, licitari i tradicijske igračke, a posjetitelji će moći uživati i u zagorskim štruklima te tradicionalnim babičinim kolačima.
Za sve one željne informacija o sve bogatijoj turističkoj ponudi Krapinsko –zagorske županije imati ćemo i turistički kutak, naglasila je v.d.  direktorica Ureda Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije Sanja Škrinjar.

O kulturnom i zabavnom programu govorila je voditeljica ansambla Zabok Senka Jurina. Posjetitelje na središnjem zagrebačkome trgu očekuje bogat kulturno-glazbeni program sa tristotinjak izvođača i animatora. Uprizorenje života krapinskih neandertalaca, borbe i mačevanje vitezova u kasnom srednjem vijeku Družbe vitezova zlatnog kaleža, mimohod Keglićeve straže i prezentacija starih zaboravljenih zanata i običaja udruge Gotali. Samo je dio tog programa. Neizostavan dio manifestacije biti će i  tradicionalne drvene igračke i licitari iz Marije Bistrice koje su na popisu zaštićene UNESCO-ve baštine.

Komentari