Zagrebački holding nabavlja nove automobile – niže, srednje i visoke klase za 19,1 milijun kuna Zagrebački holding nabavlja nove automobile – niže, srednje i visoke klase za 19,1 milijun kuna
TweetEmailPrint Planiraju unajmiti najviše osobnih automobila niže klase kao što su Opel Corsa, Renault Clio ili VW Polo, i to njih 137. Nabavlja se i 36 automobila... Zagrebački holding nabavlja nove automobile – niže, srednje i visoke klase za 19,1 milijun kuna


Planiraju unajmiti najviše osobnih automobila niže klase kao što su Opel Corsa, Renault Clio ili VW Polo, i to njih 137. Nabavlja se i 36 automobila donje srednje klase poput VW-a Golfa, Renault Megana, Opel Astre, Škode Octavije, Hyundai Elantre ili Forda Focusa. Predmet nabave je i najam 24 automobila srednje klase – Forda Mondea, Opela Insignije, Peugeota 508. Nabavljaju se i tri kombija, 10 vozila na električni pogon, 40 dostavnih vozila te 11 terenaca poput Dacijina Dustera ili Suzuki Vitare, navodi Večernji list

Zagrebački holding i njegovih šest tvrtki nabavit će 266 vozila u vrijednosti od 16,6 milijuna kuna plus PDV. Sedam zagrebačkih javnih tvrtki namjerava sklopiti okvirni sporazum za najam vozila, među kojima su i luksuzni osobni automobili poput A6 BMW-a 5 ili Mercedesa E klase.

Prema dokumentaciji te javne nabave koja je sad u postupku prethodnog savjetovanja, vozila bi se u najam uzela na rok od 730 dana. Pri tome od ukupnog iznosa procijenjene vrijednosti te nabave na Zagrebački holding odnosi se 12,9 milijuna kuna, na AGM 110.000 kuna, na GSKG 260.000 kuna, a na Vodoopskrbu i odvodnju 1,2 milijuna kuna”, piše Večernji list u tekstu Josipa Bohutinskog.

Na vozila Gradske plinare Zagreb (GPZ) odnosi se 1,7 milijuna kuna, na GPZ Opskrba 400.000 kuna, dok Zagrebačka stanogradnja za najam vozila planira izdvojiti 51.000 kuna. Prema troškovniku, nabavlja se  jedan osobni automobil kao što je Audi A6, Mercedes E klase, BMW 5 ili jednakovrijedno vozilo koje mora biti više srednje klase, imati dizelski motor, automatski mjenjač, snagu od minimalno 160 KW, četiri vrata, Xenon svjetla, pogon na sve kotače i biti crne boje. Osim toga, zagrebačke tvrtke žele unajmiti i četiri automobila poput Audija A4, Mercedesa C klase, BMW-a 3 ili jednakovrijedno drugo vozilo.

Planiraju unajmiti najviše osobnih automobila niže klase kao što su Opel Corsa, Renault Clio ili VW Polo, i to njih 137. Nabavlja se i 36 automobila donje srednje klase poput VW-a Golfa, Renault Megana, Opel Astre, Škode Octavije, Hyundai Elantre ili Forda Focusa. Predmet nabave je i najam 24 automobila srednje klase – Forda Mondea, Opela Insignije, Peugeota 508. Nabavljaju se i tri kombija, 10 vozila na električni pogon, 40 dostavnih vozila te 11 terenaca poput Dacijina Dustera ili Suzuki Vitare.

U dokumentaciji se navodi da vozila, između ostalog, ne smiju biti starija od sedam mjeseci od početka sukcesivne isporuke, a u cijenu moraju biti uračunani svi troškovi i popusti poput neograničene kilometraže, obveznog i kasko osiguranja, troškovi održavanja…. U zagrebačkom su Uredu za javnu nabavu, kako su naveli, u dogovoru sa Službom za nabavu Zagrebačkog holdinga kazali da Grad Zagreb, kao središnje tijelo za provedbu postupaka javne nabave, provodi otvoreni postupak javne nabave za predmet javne nabave “Najam sobnih vozila”, a prema zahtjevu naručitelja.

Objašnjavaju postupak prethodnog savjetovanja: prema Zakonu o javnoj nabavi, postupak provodi središnje tijelo u svrhu pripreme nabave i informiranja gospodarskih subjekata o svojim planovima i zahtjevima u vezi s nabavom. U Gradu i Holdingu kažu da je prethodni okvirni sporazum za najam osobnih vozila istekao u 2019. te je stoga pokrenut novi otvoreni postupak javne nabave velike vrijednosti za nabavu roba s namjerom sklapanja okvirnog sporazuma za razdoblje od dvije godine s tri gospodarska subjekta koji ne obvezuje na sklapanje ugovora. Ugovori na temelju sklopljenog okvirnog sporazuma, tvrde, dodjeljivat će se ponovnom provedbom nadmetanja”, navodi Večernji list.

FOTO: Zagrebački holding

Komentari