Evo kako je Zelić NAVLAČIO ZA SDP i dok je vodio GONG – udrugu koja tobože nepristrano nadzire izbore Evo kako je Zelić NAVLAČIO ZA SDP i dok je vodio GONG – udrugu koja tobože nepristrano nadzire izbore
TweetEmailPrint Ponovno objavljujemo činjenice koje smo, s velikim zaprepaštenjem, doznali i objavili prije nekoliko godina, a koje otkrivaju u kojoj mjeri je Dragan Zelić... Evo kako je Zelić NAVLAČIO ZA SDP i dok je vodio GONG – udrugu koja tobože nepristrano nadzire izbore


Ponovno objavljujemo činjenice koje smo, s velikim zaprepaštenjem, doznali i objavili prije nekoliko godina, a koje otkrivaju u kojoj mjeri je Dragan Zelić bio pristran i u vrijeme dok je vodio udrugu koja, tobože, nepristrano nadgleda sve izbore u Hrvatskoj

Još u kolovozu 2016. u tekstu pod naslovom: DALJE OD BIRALIŠTA! Sada je jasno: GONG PLAĆEN da radi ZA LIJEVU OPCIJU!, upozorili smo na pristranost Dragana Zelića, u to vrijeme izvršnog direktora GONG-a, dakle udruge koja, tobože, s pozicije nezavisnog promatrača nadzire izbore. Danas je, prema svemu sudeći, jasno da su i Zelić i GONG politički pristrani te da ne bi smjeli više nadzirati izbore u Hrvatskoj.

Zašto?

Dragan Zelić je prije par dana postao izvršni tajnik SDP-a, no i ranije je svojim djelovanjem u GONG-u javno agitirao protiv jedne, a za drugu političku opciju.

Tim povodom ponovno ćemo objaviti činjenice koje smo, s velikim zaprepaštenjem, doznali i objavili prije nekoliko godina, a koje su i tada ukazivale u kojoj mjeri je Dragan Zelić, prema svemu sudeći, pristran bio i u vrijeme dok je vodio udrugu koja, tobože, nepristrano nadgleda sve izbore u Hrvatskoj!

Višak birača služi za prevare – tvrdi Zelić, ako vlada HDZ

Evo što je  Zelić izjavio prije sedam godina, dok je na vlasti bila HDZ-ova koalicija:

Prenapuhani birački popisi služe za izborne prevare. Ponovno će na pojedinim biračkim mjestima biti moguće da, kada ne bude gužve, netko ubaci listiće fiktivnih birača u kutiju i na taj način lažira izbore“, upozorio je – prije parlamentarnih izbora na kojima je SDP-ova koalicija preuzela vlast od HDZ-a Dragan Zelić, izvršni direktor GONG-a.

Četiri godine kasnije, kada je na vlasti bio Zoran Milanović, potpisnik ovih redaka ponovno je, obrađujući istu temu, Zelića upitao za prenapuhane biračke popise – jer se stanje u u međuvremenu nije bitno promijenilo…

Kada je SDP na vlasti, višak birača je normalna stvar

No isti onaj Zelić iz GONG-a, koji je četiri godine ranije žestoko grmio o lažnim biračkim popisima koji služe za izborne prevare, odjednom je zapjevao posve drugačiju pjesmu. Nije više spominjao napuhane popise ni izborne prevare, već je pojašnjavao da je, odjednom, sve tobože puno bolje i transparentnije, iako se gotovo ništa bitno nije promijenilo?!

‘U javnosti vlada veliko nerazumijevanje teme popisa birača pa ih se često uspoređuje s popisom stanovništva što su kruške i jabuke jer, primjerice, osoba koja nema prebivalište u Hrvatskoj, a živi u Mostaru ili Beogradu i hrvatski je državljanin, sigurno je u registru birača, ali nije bila evidentiran u popisu stanovništva koji se provodio u Hrvatskoj….”, odgovorio je tada Zelić na isto pitanje, pokušavši, čini se, opravdati Milanovićevu Vladu i bivšeg ministra Uprave SDP-ovca Bauka za nečinjenje, odnosno za činjenicu da su i za njihovog mandata popisi birača ostali prenapuhani i da je na njima ostalo više stotina tisuća birača viška…

Potpisniku ovih redaka nije tada bilo posve jasno zašto je Zelić u potpunosti promijenio stav, iako se ništa bitno u vezi s viškom birača nije promijenilo…

No, nakon što su hakeri prije par godina provalili u bazu podataka Georgea Sorosa i objavili tamo pronađene informacije, puno je jasnije zašto Zelić iz GONG-a nije, prema svemu sudeći, objektivan sugovornik te zašto nije mogao i ne može biti jednako kritičan prema lijevo liberalnoj Milanovićevoj vladi, kao što je bio prema HDZ-ovoj.

”Hakeri su, među 25 tisuća dokumenata, pronašli i mailove koji dokazuju kako je Soros utjecao na moćne lidere u kreiranju svjetske politike. Na stranici soros.dcleaks objavljeni su dokumenti koji otkrivaju sve Soroseve planove od 2008. godine. Među njima i zahtjev za financiranjem svih proturuskih djelovanja u Americi i Europi.

Soros naređuje, premijeri i predsjednici ga slušaju!

Među dokumentima je i mail u kojem je Soroš 2011. tražio od Hillary Clinton da hitno riješi stanje u Albaniji te joj u tome dao precizne instrukcije. Za hrvatsku javnost najzanimljivija je informacija da je upravo Soros financirao spotove udruge GONG. I to su, naime, pronašli hakeri. GONG je, doduše, taj podatak javno objavljivao u svojim financijskim izvješćima…

“Oni su sufinancirali kampanju za osvještavanje građana o važnosti glasanja na EU parlemantarnim izborima i podržali aktivnosti oko Partnerstva za otvorenu vlast koji su vladu u Hrvatskoj i drugim zemljama potaknuli na bolju regulaciju transparentnosti neprofitnih organizacija”, istaknula je Jelena Berković iz GONG-a.

No, politolog Instituta za europske i globalizacijske studije upozorava da svi koji nekoga financiraju, traže nešto zauzvrat.

“GONG i druge udruge civilnog društva jesu u funkciji razvoja civilnog društva, a s druge strane su u funkciji održavanja lijevo liberalno orijentiranog poretka”, tvrdi dr. Anđelko Milardović s Instituta za europske i globalizacijske studije u Splitu.

Valja podsjetiti da je Soros devedesetih financirao puno više projekata i medija u Hrvatskoj, pogotovo onih koji su se suprotstavljali Franji Tuđmanu i HDZ-u….

Nakon svega navedenog valjalo bi, u najmanju ruku, ignorirati GONG, sve njihove aktivnosti i pripoćenja te imati na umu da oni nisu neutralni”, objavili smo u ljeto 2016. godine.

Danas, kada bivši čelnik GONG-a bez ikakve zadrške prelazi na visoku dužnost u SDP, taj zaključak još čvršće stoji.

 

GONG potvrdio: Prenapuhani birački popisi služe za izborne prijevare

‘Pola milijuna duhova čuvaju za slučaj da im zatreba za izbornu prevaru’

DALJE OD BIRALIŠTA! Sada je jasno: GONG PLAĆEN da radi ZA LIJEVU OPCIJU!