Nacional: ”Državni odvjetnik je MASON, zakleo se da neće odati brata”; A što ako je brat umiješan u kriminal?! Nacional: ”Državni odvjetnik je MASON, zakleo se da neće odati brata”; A što ako je brat umiješan u kriminal?!
TweetEmailPrint Ako je glavni državni odvjetnik položio zakletvu da ni pod koju cijenu neće odati brata masona i ako je to učinio uz posebni... Nacional: ”Državni odvjetnik je MASON, zakleo se da neće odati brata”; A što ako je brat umiješan u kriminal?!


Ako je glavni državni odvjetnik položio zakletvu da ni pod koju cijenu neće odati brata masona i ako je to učinio uz posebni ritual, prelaženjem ruke preko vlastitog vrata, imitirajući rezanje vrata, (kako navodi Nacional), postavlja se pitanje što ako neki mason prekrši zakon i ako je umiješan u kriminal i korupciju? Bi li glavni državni odvjetnik, ujedno i mason, u takvoj situaciji štitio svog masonskog brata? Cijela ova priča je, najblaže rečeno, uznemirujuća (ako je istinita)!

Novi broj tjednika Nacional preko cijele naslovne stranice danas je razvalio naslov: ‘Dražen Jelenić je mason. To ga dovodi u sukob interesa…’

Pišu da posjeduju dokumente (mnoge su objavili), vlastoručno potpisane od glavnog državnog odvjetnika, koji pokazuju da je pristupio slobodnim zidarima.

”Nacional je tijekom ponedjeljka došao u posjed opsežne interne dokumentacije koja otkriva značajan nepoznati detalj iz životopisa glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića koji budi iznimno ozbiljnu sumnju da bi se on zbog te svoje tajne mogao nalaziti u sukobu interesa dok obavlja svoj posao. Na adresu redakcije dostavljena je anonimno, s preciznim objašnjenjima tko su izvori koji mogu potvrditi da se radi o autentičnim materijalima.

I Vuk Radić, jedan od osumnjičenih iznuđivača, mason je koji je prisustvovao Jelenićevoj inicijaciji i mogao je i njega ucjenjivati da će ga prokazati kao masona. Jelenić je u masonima zatražio status Brata u tajnoj loži i dodatno skrio identitet.

Objavili brojne dokumente

Dokumenti u posjedu Nacionala (objavili preslike) vrlo detaljno prikazuju kako je i kada Jelenić pristupio masonskom pokretu. Nacional posjeduje preslike dokumentacije uključujući i vlastoručno pisane odgovore na tri pitanja na koja je Jelenić odgovorio”, stoji u tekstu kojega potpisuje Berislav Jelinić, glavni urednik Nacionala.

Potom je autor teksta detaljno opisao na koja je pitanja glavni državni odvjetnik odgovarao i koje je odgovore napisao (ako je preslika dokumenta autentična – Jelenić je odgovore pisao kemijskom olovkom, ili perom, pisanim slovima).

Glavni državni odvjetnik je, ako su Nacionalovi navodi vjerodostojni, odgovorio na pitanje ‘Što mu govori pojam Velikog arhitekta svemira?’, te na pitanje ‘Što očekuje u budućem životu od prijema u masonsku ložu?’…

Imitirao rezanje vlastitog vrata: neće odati brata!

”Ono što je u masonskom pokretu specifično jest i to da se svaki njihov član posebnim ritualom, prelaženjem ruke preko vlastitog vrata, imitirajući rezanje vlastitog vrata, zaklinje da neće odati drugog brata masona. Time štite njegovu privatnost i osobnu slobodu. Dakle, mogu znati tko su njihovi kolege, ali ih ni pod koju cijenu ne smiju odati. Ali svatko za sebe može reći da je mason.

To se u postojećem društvenom kontekstu, gdje se u dijelu crkvenih i desničarskih krugova masone stavlja u negativni kontekst, smatra činom osobne neovisnosti i slobode pa i svojevrsne odvažnosti.

Status tajnog brata često se koristi kako bi se nekim članovima masonskog pokreta koji obnašaju istaknute javne dužnosti dodatno smanjila mogućnost da ih neki masonski prijatelji eventualno traže neprimjerenu uslugu”, piše između ostaloga Nacional.

Navode, potkraj teksta, da se Jelenić prošli tjedan u Saboru našao na udaru Davora Bernardića (ali i ostalih oporbenih zastupnika), zbog svoga nerada…

Večernji: Čuli smo da se VISOKI DUŽNOSNIK, član masonske lože, prestrašio objavljenih informacija


I ‘hrvatski kralj ovrha’ bio je istaknuti mason

I premda glavni urednik Nacionala kao jedini mogući problem, odnosno potencijalni sukob interesa, navodi aktualni slučaj s urednicima tjednika 7dnevno (donedavni zamjenik glavnog urednika, Vuk Radić, je mason koji zna detalje o Jeleniću), iz svega navedenog moglo bi se zaključiti da je potencijalna opasnost od mogućeg sukoba interesa glavnog državnog odvjetnika puno šira nego što to Nacional opisuje.

Jer ako je glavni državni odvjetnik položio zakletvu da ni pod koju cijenu neće odati brata masona, postavlja se pitanje što ako neki mason prekrši zakon Republike Hrvatske i ako policija i državni odvjetnici pronađu dokaze o bavljenju kriminalom ili moguću umiješanost u korupciju?

Bi li glavni državni odvjetnik, ujedno i mason, u takvoj situaciji štitio svog masonskog brata?

Cijela ova priča je, najblaže rečeno, zabrinjavajuća (ako je istinita). Pogotovo ako pretpostavimo da je u moguće da je još netko od najviših državnih dužnosnika, ili istaknutih političara, član masonske lože.

Istaknuti mason je, podsjetimo, bio i pokojni odvjetnik te vlasnik velike medijske kuće, Marijan Hanžeković, koji je zbog enormne zarade na ovrhama u javnosti često nazivan ‘hrvatskim kraljem ovrha‘.

Ne treba vjerojatno ni ponavljati brojne ozbiljne primjedbe koje pravni stručnjaci, novinari, kao i najšira hrvatska javnost već godinama upućuju na nepravedni ovršni zakon (koji je pojedinim odvjetnicima, a pogotovo Hanžekoviću omogućio enormno bogaćenje, koji je, osim toga, omogućio prevarantima da na osnovu javnobilježničkog dokumenta, a bez suda, ovrše nekoga, na osnovu izmišljenog, dakle nepostojećeg duga?!).

Poznato je također da je taj zakon godinama opstao (premda formalno mijenjan) podjednako nakaradan i nepravedan, unatoč silnim i stalnim javnim pritiscima da se zakon suštinski mijenja te unatoč užasnim posljedicama koje već godinama uzrokuje stotinama tisuća hrvatskih građana (četvrtina stanovništva Hrvatske pogođena je tim zakonom, mnogi su zbog toga odselili u inozemstvo, mnogi su se teško razboljeli, nerijetki počinili samoubojstvo…) ! Opravdano je, stoga, postaviti pitanje: jesu li možda neki vrlo moćni i utjecajni krugovi cijelo vrijeme onemogućavali nužnu korjenitu izmjenu tog vrlo štetnog zakona?

U tom kontekstu, nimalo ne ohrabruje informacija da je glavni državni odvjetnik  (ako je točno što Nacional piše) član masonske lože.

Valja napomenuti da na službenim stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske do trenutka kada ovo objavljujemo (utorak 18. veljače – oko 11.30 sati), nije objavljen nikakav demanti, niti priopćenje u vezi s objavljenim navodima Nacionala.

Pri tom valja imati na umu da se najava novog broja tjednika pojavila na društvenim mrežama još sinoć (Berislav Jelinić najavio je glavnu temu na svom FB profilu) te da su do sada i brojni drugi mediji prenijeli ukratko ovu  senzacionalnu priču.

Zanimljivo je također da mediji glavne struje ignoriraju, za sada, ovu priču dana!

FOTO: Preslika naslovnice tjednika Nacional; preslika FB profila Berislava Jelinića, glavnog urednika Nacionala