Napustio nas je Šime. Tko će sada paliti svjetla? Napustio nas je Šime. Tko će sada paliti svjetla?
TweetEmailPrint ”Kud’ Šime prođe, tu kao da se svjetla pale. I to svjetlo putuje redakcijom onako kako Šime hoda”, podsjetio me kolega iz bivše redakcije na... Napustio nas je Šime. Tko će sada paliti svjetla?


”Kud’ Šime prođe, tu kao da se svjetla pale. I to svjetlo putuje redakcijom onako kako Šime hoda”, podsjetio me kolega iz bivše redakcije na ono u što sam se i sam, tijekom deset godina zajedničkog druženja, bezbroj puta uvjerio: Zlatko Šimić bio je najduhovitija osoba koju su mnogi od nas ikada upoznali. Jutros se prerano ugasilo to veliko svjetlo

Prije nekoliko godina susreo sam u gradu kolegu iz Jutarnjeg lista i upitao ga kakvo je stanje u redakciji, u kojoj sam i osobno godinama radio. Kazao je da baš i nije najbolje, da uslijed brojnih otkaza te prijetnji otkazima…, vlada podosta sumorna atmosfera, ali da, srećom, još tamo radi novinar koji je sposoban svakoga dana unijeti smijeh i radost u to turobno ozračje.

”Kud’ Šime prođe, tu kao da se svjetla pale. Gdje začuješ smijeh, znaš da je tamo. I to svjetlo putuje redakcijom onako kako Šime hoda”, podsjetio me kolega Davor na ono u što sam se i sam, tijekom deset godina zajedničkog rada i druženja, bezbroj puta uvjerio: Zlatko Šimić bio je najduhovitija osoba koju su mnogi od nas ikada upoznali. Bio je izniman majstor pisanja reportaže – nekadašnje ‘kraljice novinarstva’, godinama je pratio poljoprivredu, a nasmijavao je čitatelje nerijetko i britkim pitanjima u rubrici ‘Tjedan u deset pitanja’.

No, jutros se, na našu žalost, ugasilo to toplo i veliko svjetlo: u 57. godini života preminuo je naš Šime.

Nakon Anđelka Ercega, Predraga Oreškovića, Tome Židaka, Željke Matković, Suzane Barilar, Maria Prizmića…, prerano nas je, dakle, napustio još jedan veliki novinar, kolega i prijatelj.

S tugom i zebnjom mogu tek primijetiti da oni najbolji, oni s najviše duha i duše, gotovo u pravilu odlaze prerano.

Počivao u miru Božjem, Šime.

FOTO: Privatna arhiva novinara Marinka Petkovića

‘GRANATA’ GA OVAJ PUT NIJE PROMAŠILA: Novine će biti zaboravljene, Tomo neće

KARAKTERNOST je nekoć bila na cijeni: ‘Bolje živjeti jedan dan kao lav nego sto godina kao ovca’