Organizator ne odustaje od ŠTRAJKA PRIVATNOG SEKTORA, mnogi podržali ideju BOJKOTA UPLATA u proračun! Organizator ne odustaje od ŠTRAJKA PRIVATNOG SEKTORA, mnogi podržali ideju BOJKOTA UPLATA u proračun!
vijest o pobuni 'onih koje nitko ne šljivi' zapalila društvene mreže

Organizator ne odustaje od ŠTRAJKA PRIVATNOG SEKTORA, mnogi podržali ideju BOJKOTA UPLATA u proračun!

Poveznica 27. studenoga 2019. Promise.hr

TweetEmailPrint ”Nije nam cilj stopirati isplatu mirovina ili plaće javnom sektoru. Želimo potaknuti Vladu da se napokon porezno rastereti hrvatski poduzetnik i zaposlenik u... Organizator ne odustaje od ŠTRAJKA PRIVATNOG SEKTORA, mnogi podržali ideju BOJKOTA UPLATA u proračun!


”Nije nam cilj stopirati isplatu mirovina ili plaće javnom sektoru. Želimo potaknuti Vladu da se napokon porezno rastereti hrvatski poduzetnik i zaposlenik u privatnom sektoru. Upravo je to sektor iz čijeg se rada financira kompletan javni sektor, odnosno i obrazovanje i zdravstvo i policija i vojska, a kojeg se nesmiljeno porezno guli i društveno gazi zadnjih trideset godina”, naglasio je Darko Zver, čakovečki poduzetnik i vlasnik tvrtke Multipro d.o.o. Mnogi zaposleni u privatnom sektoru, pa i sa završenim fakultetom, ističu pak da bi se rado mijenjali za plaću prosvjetnih radnika

Informacija o skorom pokretanju štrajka ogorčenih poslodavaca i zaposlenika u privatnom sektoru, koji su najavili da će sljedeći tjedan bojkotirati sve uplate državnim i lokalnim proračunima, da neće plaćati PDV, porez na dobit, doprinose za mirovinski i zdravstveni…,  ‘zapalila je’ u zadnjih nekoliko dana društvene mreže!

U vrijeme kada su mainstream mediji u pravilu izvještavali o štrajku i prosvjedu prosvjetara, daleko najčitanija, najkomentiranija, ‘najlajkanija’ i najdjeljenija vijest bila je da KREĆE ŠTRAJK ONIH KOJE NITKO NE ŠLJIVI, a koji pune proračune iz kojih potom grabe svi ostali, no koji  traže porezno rasterećenje, pod prijetnjom obustave plaćanja svih davanja rastrošnoj i uhljebničkoj državi.

Nove informacije o štrajku u privatnom sektoru objavio je danas Jutarnji list u rubrici Novac:

”Sljedeći tjedan Udruženje zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora bojkotirat će sve uplate državnom i lokalnim proračunima te neće plaćati PDV, porez na dobit, doprinose za mirovinski i zdravstveni sustav kao ni režije. Riječ je o udruženju koje djeluje samo na društvenim mrežama, a “Prvi financijski štrajk privatnog sektora” održat će se 2. i 3. prosinca.

To udruženje koje trenutno postoji samo na Facebooku uskoro će, kako tvrdi Darko Zver, organizator štrajka, uskoro prerasti u Udrugu s ciljem stvaranja pritiska na Vladu kako bi se porezno rasteretio privatni sektor, koji je glavna lokomotiva državnih financija.

– Nije nam cilj stopirati isplatu mirovina ili plaće javnom sektoru. Želimo potaknuti Vladu da se napokon porezno rastereti hrvatski poduzetnik i zaposlenik u privatnom sektoru. Upravo je to sektor iz čijeg se rada financira kompletan javni sektor, odnosno i obrazovanje i zdravstvo i policija i vojska, a kojeg se nesmiljeno porezno guli i društveno gazi zadnjih trideset godina – naglasio je Zver, čakovečki poduzetnik i vlasnik tvrtke Multipro d.o.o. koja se bavi veleprodajom osobnih zaštitnih sredstava.

Prije samog održavanja štrajka privatnika Glas Istre među pulskim je poduzetnicima proveo anketu koja je, kako navode, pokazala da su mišljenja o toj akciji podijeljena. Neki su poduzetnici izuzetno protiv štrajka, drugi nisu ni čuli da će do njega doći, dok će jedan dio ispitanika podržati prvi štrajk privatnog sektora.

– Prvi put čujem da se privatnike poziva na obustavu plaćanja i iskreno ne znam kako inicijatori to misle koordinirati i kako bi se to konkretno štrajkalo? Činjenica je da smo mi privatnici prvi na udaru i kao da živimo u nekom paralelnom svijetu, točnije kao država u državi. Mi punimo proračun, a ova nas država destimulira i stalno kažnjava – mišljenje je jednog pulskog poduzetnika koji je htio ostati anoniman’, prenosi Jutarnji list.

Valja napomenuti da je i novinar Promise.hr razgovarao o toj temi s jednim zagrebačkim poduzetnikom, koji surađuje s jednom velikom privatnom tvrtkom i koji podržava ideju tihog štrajka navodeći da bi i kratkotrajna, ali koordinirana i složna obustava plaćanja davanja državi od strane nezadovoljnih poduzetnika, brzo dovela do potpune blokade, što bi, kako vjeruje , natjeralo Vladu da porezno rastereti one koji su najviše opterećeni i koji zbog toga često nisu u stanju ni sebi, a ni svojim zaposlenicima isplaćivati plaće u visini koju traže učitelji i nastavnici. Upravo zato iz Hrvatske masovno iseljavaju ljudi koji rade u privatnom, a ne u javnom ili državnom sektoru.

Naš sugovornik podsjeća da bi se mnogi zaposleni u privatnom sektoru, pa i sa završenim fakultetom, vrlo rado mijenjali za plaću prosvjetnih radnika, dok neki od njih poručuju nezadovoljnim učiteljima i nastavnicima da napuste škole, ako nisu zadovoljni, te da sreću potraže na tržištu rada – u privatnom sektoru.

FOTO: FB stranica Udruženje zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora