Umjesto da je u zatvoru, opet šeće parkom s curom! Građani ogorčeni Umjesto da je u zatvoru, opet šeće parkom s curom! Građani ogorčeni
TweetEmailPrint Šeta bez štake, pravosudnih policajaca nema nigdje, a uz to, ne jede u restoranu u kojem jedu osiguranici HZZO-a koji dođu na rehabilitaciju... Umjesto da je u zatvoru, opet šeće parkom s curom! Građani ogorčeni


Šeta bez štake, pravosudnih policajaca nema nigdje, a uz to, ne jede u restoranu u kojem jedu osiguranici HZZO-a koji dođu na rehabilitaciju u Krapinske Toplice, već u drugom restoranu koji je bolji, ispričao je čitatelj novinarima 24sata. ‘Veliki aplauz za Hrvatsko pravosuđe…lova čuda radi’, ‘Pišanje po hrvatskom pravosuđu se nastavlja’, ‘Jedan od razloga zašto se nas 700.000 ne namjerava vratiti u Hrvatsku’, samo su neki od komentara koje su ostavili čitatelji ispod teksta o privilegiranom statusu ‘zatočenika’ Horvatinčića, koji je, podsjetimo, i prošlog kolovoza više puta viđen u šetnji Zagrebom, iako je tada morao biti u zatvoru u Remetincu

Osuđenik Tomislav Horvatinčić, umjesto u zatvorskom dvorištu, ovih dana slobodno šeće parkom u Krapinskim Toplicama, piše 24sata, koji je objavio i fotografije osuđenika koji doista, držeći se s nepoznatom ženom za ruku, šeće parkom.

Koliko je poznato, ovo je drugi put da je u Specijalnoj bolnici u Krapinskim Toplicama otkako je dobio četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog pomorske nesreće u kojoj su poginuli talijanski supružnici. Čitatelj je novinarima 24sata rekao kako ga posjećuje i djevojka. Dodao je kako je vidio Horvatinčića kako šeće parkom bez štaka, a pravosudnih policajaca nije bilo nigdje.

Lani šetao Trgom, iako je morao biti Remetincu

Kaže i kako Horvatinčić ne jede u restoranu u kojem jedu osiguranici HZZO-a, već u drugom, gdje je hrana puno bolja. Prvi restoran ima bolnički meni, a drugi u kojem Horvatinčić jede ima švedski stol, tri vrste jela za ručak i večeru i bogat doručak.

Valja podsjetiti da je Promise.hr u kolovozu prošle godine pisao da je Horvatinčić bio na slobodi i svega nekoliko dana nakon tobožnjeg odlaska na odsluženje zatvorske kazne – u Remetinec?!

”Odgovorno tvrdim da je Tomislav Horvatinčić prošao ni metar od mene i u potpunosti sam siguran da je to bio on, jer je njega, zbog specifičnog izgleda i modnog izričaja, gotovo nemoguće zamijeniti za nekoga drugoga. Dogodilo se to u ponedjeljak 3. kolovoza 2021. oko 17.25 sati”, kategorički je tada tvrdio istaknuti aktivist i humanitarac, Mile Mrvalj.

Mrvalj je u razgovoru za naš portal kazao da je Horvatinčića u šetnji Trgom bana Jelačića vidjela i volonterka njegove udruge, a vidio ga je i konobar, Mrvaljov stari poznanik, i to više dana zaredom.

Vidio ga i konobar te volonterka

”Očito je, dakle, da u Hrvatskoj netko može i iz zatvora izaći kad god hoće! Sada u zatvorima vrijede posebna pravila zbog Covida 19, što znači da Horvatinčić nije mogao, ni po kojoj osnovi, već početkom kolovoza biti na slobodi”, ogorčen je Mile Mrvalj.

”Horvatinčić je hodao kao mladić, bez štaka. Izgleda posve zdravo. Nosio je torbicu s laptopom. Taj čovjek vuče za nos hrvatsko pravosuđe već deset godina. On sve nas radi budalama, vrijeđa i mene i tebe i naš zdrav razum. Drago mi je da ćete pisati o ovome, jer se protiv toga ludila i  nepravde svi zajedno trebamo boriti”, istaknuo je predsjednik humanitarne udruge Fajter, Mile Mrvalj.

Valja podsjetiti da su mnogi hrvatski mediji  14. srpnja prošle godine na naslovnim stranicama objavili sljedeće: ‘Horvatinčić danas ide u zatvor!

No, Horvatinčić je, ni tri tjedna kasnije, bio na slobodi, a sada je, sudeći prema fotografijama objavljenim u 24sata opet na slobodi?!

Informacija o skandalozno privilegiranom statusu  Tomislava Horvatinčića, izazvala je brojne gnjevne i ogorčene komentare čitatelja 24sata:

Prenosimo samo neke od stotina komentara:

”Veliki aplauz za Hrvatsko PRAVOSUĐE…lova čuda radi!!!

”Pišanje po hrvatskom pravosuđu se nastavlja”.
”Jedan od razloga zašto se nas 700.000 ne namjerava vratiti u Hrvatsku”.