Prosjaka uhitili i oduzeli mu nažicani novac; dobio ZATVOR i ZABRANU ULASKA u GRAD! Prosjaka uhitili i oduzeli mu nažicani novac; dobio ZATVOR i ZABRANU ULASKA u GRAD!
Nek' se zna što je kod nas najveći grijeh:

Prosjaka uhitili i oduzeli mu nažicani novac; dobio ZATVOR i ZABRANU ULASKA u GRAD!

Hrvatska 22. srpnja 2022. D.K.

TweetEmailPrint ”U srijedu ujutro u Čakovcu javni red narušavao je 34-godišnjak, na način da prilazio građanima te ih prosio novac. Policijski službenici su mu oduzeli novac stečen prosjačenjem... Prosjaka uhitili i oduzeli mu nažicani novac; dobio ZATVOR i ZABRANU ULASKA u GRAD!


”U srijedu ujutro u Čakovcu javni red narušavao je 34-godišnjak, na način da prilazio građanima te ih prosio novac. Policijski službenici su mu oduzeli novac stečen prosjačenjem te ga uhitili i priveli u postaju, no ni tu nisu stali… Na sudu su mu odredili zadržavanje do 15 dana u zatvoru”, izvijestili su iz policije. Pouka je otprilike ovakva: potrebiti neka budu na najvećem mogućem oprezu jer u Hrvatskoj se mnoge velike pljačke, korupcija i nezakonitosti opraštaju, ali siromaštvo – nikada!

Na desetine tisuća ljudi u Hrvatskoj danas doslovce gladuju, a barem jednako toliko ih se zimi smrzava jer si ne mogu priuštiti grijanje. No, ta tužna i poražavajuća činjenica najčešće se prikriva ili prešućuje. Ipak, sve duže redove ispred pučkih kuhinja i sve brojnije umirovljenike, ali i obitelji s djecom, koji satima čekaju u redu za besplatan obrok, teško je posve sakriti od oka javnosti. U to se i potpisnik ovih redaka nedavno uvjerio razgovarajući s ljudima koji su godinama radili, ali od mirovine ne mogu živjeti, zbog čega svakodnevno satima stoje u redu ispred Pučke kuhinje na Svetom duhu u Zagrebu.

Usprkos tolikom siromaštvu pa i gladi, potrebiti su, čini se, najviše na udaru hrvatskog pravosuđa i represivnog aparata. Dokazuje to, prema svemu sudeći, i svježi slučaj iz Čakovca: policija je u srijedu u središtu grada uhitila čovjeka koji je prolaznike molio da mu daju koju kunu. Nesretnik je ekspresno završio u zatvoru, gdje mora ostati čak 15 dana!

“U srijedu oko 9,15 sati u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava javni red i mir narušavao je 34-godišnjak, na način da prilazio građanima te ih prosio novac.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec su mu oduzeli novac stečen prosjačenjem te ga uhitili i priveli u policijsku postaju gdje mu je izdana mjera opreza zabrane posjećivanja grada Čakovca.

Protiv okrivljenika podnijet je optužni prijedlog te je doveden na Općinski sud u Čakovcu, Prekršajni odjel, gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 15 dana u zatvoru, u Varaždinu”, izvijestili su, šturo, iz policije, a vijest je prenio portal Danica.hr.

U ovakvim slučajevima nema, dakle, trte mrte. Hrvatsko pravosuđe ovdje se, za razliku od brojnih slučajeva milijunskih krađa i sustavne političke korupcije, pokazalo nevjerojatno brzo i učinkovito.

Pouka bi mogla glasiti ovako: potrebiti neka budu na najvećem mogućem oprezu jer u Hrvatskoj se velike pljačke i nezakonitosti opraštaju, ali siromaštvo – nikada!

GLAD U ZAGREBU: ‘Izgradili smo državu, a dobili crkavicu; da nije pučke kuhinje, bili bi gladni!’

FOTO: Ilustracija Pixabay