RAZOČARANI AKTIVISTI PITAJU: Što je s donacijama Kolakušićevoj udruzi Antikorupcija? RAZOČARANI AKTIVISTI PITAJU: Što je s donacijama Kolakušićevoj udruzi Antikorupcija?
TweetEmailPrint Smeta ih, kako pišu, što je bivši sudac odustao od izlaska na parlamentarne izbore, a smeta ih, sudeći prema objavama, i to što... RAZOČARANI AKTIVISTI PITAJU: Što je s donacijama Kolakušićevoj udruzi Antikorupcija?


Smeta ih, kako pišu, što je bivši sudac odustao od izlaska na parlamentarne izbore, a smeta ih, sudeći prema objavama, i to što im nitko ne odgovara na brojna pitanja. ”Sirotinja i obespravljeni su glasali za promjene a ne Brisel, zato neka dokaže da ovo nije igra i vrati se u Hrvatsku”, stoji u jednoj od objava na FB stranici Pokret otpora ‘Antikorupcija’

Aktivisti i donedavni simpatizeri Mislava Kolakušića, odnosno njegove borbe protiv korupcije, koji su, kako pišu u objavama na društvenim mrežama, prikupljali potpise za kandidaturu bivšeg suca, a neki od njih i donirali novac udruzi Antikorupcija, ovih dana od Kolakušića i od udruge traže odgovore i objašnjenja na neka pitanja.

Zanima ih što je s novcem doniranim udruzi Antikorupcija, je li taj novac potrošen, u koje svrhe, koliko ga je ostalo…? Navode da bi im netko trebao odgovoriti na ta pitanja, pogotovo zbog činjenice da je Kolakušić izjavio da je za kampanju za predsjedničke izbore potrošio samo 12 kuna.

Pojedini aktivisti su pokrenuli facebook stranicu Pokret otpora ‘Antikorupcija‘ te na njoj sve otvorenije izražavaju razočaranje u postupke Mislava Kolakušića, ali i u ponašanje nekih njegovih sljedbenika koji, kako navode, na društvenim mrežama napadaju one koji postave bilo kakvo pitanje ili izraze neslaganje s nekom odlukom hrvatskog europarlamentarca i bivšeg suca.

Smeta ih, kako pišu, što je bivši sudac odustao od izlaska na parlamentarne izbore, a smeta ih, sudeći prema objavama, i to što im nitko ne odgovara na brojna pitanja.

Prenosimo ovdje neke od postova s FB stranice Pokret otpora ‘Antikorupcija‘:

”Sada očekujem salvu kritika, ali ne mogu više čekati! Bilo bi poželjno, a i pošteno prema svima koji su dali sebe i svoja sredstva u skupljanju potpisa za g. Mislava Kolakušića, da nam se javi i konačno znamo na čemu smo!”, otvorio je raspravu na ovu temu jedan član FB stranice Pokret otpora ‘Antikorupcija’, a ubrzo su se uključili i mnogi drugi.

”Pored svog angažmana, nade i vjere u istinitost njegovih istupa, do samog dana izbora vjerovala sam bezrezervno, no kada nam se nije javno obratio i zahvalio za sve što smo učinili osjećala sam se iskorištenom. Ja znam da sam dala sve od sebe a samo on zna koliko je on dao za nas”, piše jedna aktivistica.

”Možda nas Mislav sada drži za kokošare i cirkusante, kako je sam izjavio. Trebao je navesti imena i prezimena kokošara i cirkusanata, a donatorima vratiti novac s obzirom da je za kampanju potrošio samo 12 HRK”, napisala je druga članica FB grupe.

‘Točno, neka on i ekipa koju je zaposlio ostave svoje stolice u Briselu i lovu i neka se vrate u Hrvatsku raditi kao pošteni građani… Sirotinja i obespravljeni su glasali za promjene a ne Brisel, zato neka dokaže da ovo nije igra i vrati se u Hrvatsku… I neka vrati sve donacije ako nema namjeru se boriti na parlamentarnim izborima. Prethodno neka napokon odgovore na upite o ukupnim donacijama u 2019. uplaćenim u udrugu Antikorupcija”.

”Vratiti se neće, ali očekujem da se podatci o uplatama u udrugu obznane i obrazlože u koju svrhu će se upotrijebiti. Članovi imaju pravo biti upućeni u tokove i namjenu uplaćenih sredstava.”

”Drago mi je da se ovdje može konstruktivno razgovarati. Na grupi podrške to je apsolutno bilo nemoguće. Bilo je nemoguće bilo što predložiti i pitati-slijedio je napad bezgrešnih koordinatora. S njima je Mislav bio zadovoljan i to je to. Odmaknula sam se, sama sam prikupljala potpise i tu sam uvidjela početak manipulacije…”, navode pojedini aktivisti i razočarani glasači Mislava Kolakušića.

Valja napomenuti da je, sudeći prema objavama na Facebooku, riječ o osobama koje su na društvenim mrežama potpisane svojim imenom i prezimenom. Na FB profilima mnogih od njih može se vidjeti se da su podržavali Mislava Kolakušića i glasali za njega.

Na web stranici udruge Antikorupcija, pak, već neko vrijeme nisu objavljene nikakve nove informacije.

No, naknadno su pojedinci koji, čini se, podržavaju i dalje Kolakušića, u komentarima na društvenim mrežama napisali da donacije udruzi Antikorupcija nemaju veze s financiranjem kampanje Mislava Kolakušića, odnosno da se kampanja plaćala preko posebnog računa.

FOTO: Arhiva Promise.hr; screenshot FB stranice Pokret otpora ‘Antikorupcija’