Sorosevi plaćenici dijele letke protiv ministra; evo što SOROS TRAŽI za novac koji daje Sorosevi plaćenici dijele letke protiv ministra; evo što SOROS TRAŽI za novac koji daje
TweetEmailPrint Ljetos su u javnost procurili Sorosevi dokumenti o pokušajima rušenja i promjene sistema u svijetu, ali među njima i dokumenti važni za Hrvatsku.... Sorosevi plaćenici dijele letke protiv ministra; evo što SOROS TRAŽI za novac koji daje


Ljetos su u javnost procurili Sorosevi dokumenti o pokušajima rušenja i promjene sistema u svijetu, ali među njima i dokumenti važni za Hrvatsku. Dokumenti su potvrdili da Soros plaća udrugu GONG, kao i mnoge druge udruge i medije u Hrvatskoj. Zauzvrat traži akcije protiv onih koji nisu pobornici lijevo liberalne ideologije. Pogotovo su im u toj ‘mekoj okupaciji’ važni obrazovanje, kultura i mediji!

Predstavnici više udruga okupljenih u GOOD inicijativu u četvrtak su pred Saborom, uoči rasprave o oporbenom zahtjevu za iskazivanje nepovjerenja ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću zbog optužbi za plagiranje, zastupnicima dijelili letke, tzv. šalabahtere u kojima pozivaju na Barišićevu smjenu te ga prozivaju za neetičnost.

Martina Horvat iz GOOD inicijative izjavila je novinarima kako je vlast HDZ-a i Mosta u predizbornoj kampanji građanima obećala vjerodostojnost, “a dobili smo situaciju da je osoba koja je višestruko neetički postupala sada na tako značajnom mjestu kao što je ministar obrazovanja”. Dodala je kako Barišić i na nižoj dužnosti u ministarstvu “nije pokazao da adekvatno obnaša dužnost”, ali je nagrađen ministarskim mjestom.

“Ovakve situacije su nam, naravno, neprihvatljive”, poručila je Horvat i napomenula kako su građani izlazili i na ulice kako bi pokazali koliko im je važna obrazovna politika.

Napomenula je kako su i sve političke stranke u kampanji isticale važnost obrazovanja, “ali sada smo dobili omalovažavanje etičkih prekršaja koji se događaju i degradaciju, te stramotno ponašanje spram cijelog obrazovnog sustava”, navodi portal Narod.hr, te podsjeća da GOOD inicijativu uglavnom čine udruge Platforme 112.

Podsjećamo, organizacije civilnog društva okupljene u GOOD inicijativi pokrenule su i javnu kampanju za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog (pre)odgoja i obrazovanja u škole pod nazivom “Naučimo biti veliki”.

Kampanja čiji je cilj informirati o tom ‘građanskom preodgoju’ i potaknuti uključivanje svih aktera (učitelja i nastavnika, učenika i roditelja) u javnu raspravu, kako bi u škole sustavno bio uveden kvalitetan kurikulum građanskog odgoja i obrazovanja. Drugim riječima, planiraju koristiti obrazovni sustav, kojeg financiraju svi građani RH, kako bi ga zlouporabili i iskoristili u svoje svrhe: kako bi mladi usvojili njihove stavove i vrijednosti, dok ih financira mreža fondacija Otvoreno društvo Georga Sorosa, navodi dalje Narod.hr.

Ovu informaciju važno je istaknuti, jer je sada, čini se, posve jasno da udruge i mediji koje plaća Soros stoje iza rijetko viđene medijske hajke protiv ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića.

Zato se Barišićeva, u suštini, nebitna pogreška, već mjesecima umjetno napuhuje do razine tobože najvažnije teme u Hrvatskoj. Takvo ‘čudo’ moguće je, dakle, jer Soros i njegov novac stoje iza rijetko viđenog umjetno stvorenog medijskog linča!

Valja ovdje podsjetiti da su u javnost u kolovozu prošle godine procurili Sorosevi dokumenti o pokušajima rušenja i promjene sistema u svijetu, ali među njima i dokumenti važni za događaje iz Hrvatske. Sorosev institut tada su, naime, napali hakeri, a kasnije je objavljeno što su pronašli.

”Hakeri su, među 25 tisuća dokumenata, pronašli i mailove koji dokazuju kako je Soros utjecao na moćne lidere u kreiranju svjetske politike. Na stranici soros.dcleaks objavljeni su dokumenti koji otkrivaju Soroseve planove od 2008. godine.

“Sve su naše društvene institucije nesavršene i moraju se otvoriti javnosti da bi napredovale. To se zove ‘Otvoreno društvo”, rekao je Soros, a prenio je RTL.

Među dokumentima je i mail u kojem je Soroš 2011. tražio od Hillary Clinton da hitno riješi stanje u Albaniji te joj u tome dao precizne instrukcije. Za hrvatsku javnost najzanimljivija je informacija, po svemu sudeći, da je upravo Soros financirao spotove udruge GONG. I to su, naime, pronašli hakeri.

“Oni su sufinancirali kampanju za osvještavanje građana o važnosti glasanja na EU parlemantarnim izborima i podržali aktivnosti oko Partnerstva za otvorenu vlast koji su vladu u Hrvatskoj i drugim zemljama potaknuli na bolju regulaciju transparentnosti neprofitnih organizacija”, istaknula je tada Jelena Berković iz GONG-a.

No, politolog Instituta za europske i globalizacijske studije upozorava da svi koji nekoga financiraju, traže nešto zauzvrat.

“GONG i druge udruge civilnog društva jesu u funkciji razvoja civilnog društva, a s druge strane su u funkciji održavanja lijevo liberalno orijentiranog poretka”, tvrdi dr. Anđelko Milardović, politolog s Instituta za europske i globalizacijske studije u Splitu.

Valja podsjetiti da je Soros devedesetih financirao puno više projekata i medija u Hrvatskoj, pogotovo onih koji su se suprotstavljali Franji Tuđmanu i HDZ-u.

A da je GONG doista vrlo pristrana organizacija, udruga koja je spremna tolerirati gotovo sve lijevo libaralnoj, anacionalnoj opciji, dok dijametralno suprotne kriterije zauzima prema konzervatinijim političkim opcijama, uvjerio se i novinar ovog portala koji je u dva navrata istraživao odnos GONG-a prema problemu prenapuhanih biračkih popisa: u vrijeme dok je vladala HDZ-ova Vlada te četiri godine kasnije, kada je na vlasti bila SDP-ova koalicija.

Dragan Zelić iz GONG-a nije tada ni htio, a ni pokušao sakriti za koju političku opciju agitira udruga kojoj je on godinama na čelu, a koju obilato dolarima futra George Soros.

Usporedimo li njegove izrazito kritičke, pa čak i ratoborne izjava koje je davao uoči parlamentarnih izbora 2011. godine dok je HDZ bio na vlasti, s mlakim i pomirljivim izjavama četiri godine kasnije, kada je vladao SDP, jasno je koliko je GONG ‘nepristran’.

Evo što je Dragan Zelić, na istu temu, izjavio 2011. godine, e što četiri godine kasnije:

”Prenapuhani birački popisi služe za izborne prevare. Ponovno će na pojedinim biračkim mjestima biti moguće da, kada ne bude gužve, netko ubaci listiće fiktivnih birača u kutiju i na taj način lažira izbore“, upozorio je – prije šest godina, odnosno prije parlamentarnih izbora na kojima je pobijedila Kukuriku koalicija – dakle za vrijeme vladavine HDZ-a, Dragan Zelić, izvršni direktor GONG-a.

Četiri godine kasnije, kada je na vlasti bio Zoran Milanović, novinar portala Promise.hr ponovno je, obrađujući istu temu, Zelića upitao za prenapuhane biračke popise – jer se stanje u u međuvremenu nije bitno promijenilo…

No isti onaj Zelić iz GONG-a, koji je četiri godine ranije žestoko grmio o lažnim biračkim spiskovima koji služe za izborne prevare, odjednom je zapjevao posve drugačiju pjesmu.

Nije više spominjao napuhane popise ni izborne prevare, već je pojašnjavao da je, odjednom, sve tobože puno bolje i transparentnije, iako se gotovo ništa bitno nije promijenilo?!

U javnosti vlada veliko nerazumijevanje teme popisa birača pa ih se često uspoređuje s popisom stanovništva što su kruške i jabuke jer, primjerice, osoba koja nema prebivalište u Hrvatskoj, a živi u Mostaru ili Beogradu i hrvatski je državljanin, sigurno je u registru birača, ali nije bila evidentiran u popisu stanovništva koji se provodio u Hrvatskoj….”, odgovorio je tada Zelić, pokušavši, očito, opravdati Milanovićevu Vladu i bivšeg ministra Uprave SDP-ovca Bauka za nečinjenje, odnosno za činjenicu da su i za njihovog mandata birački spiskovi ostali prenapuhani i da je na njima ostalo više stotina tisuća birača viška…

Novinaru Promise.hr-a nije tada bilo posve jasno zašto je Zelić u potpunosti promijenio stav, iako se ništa bitno u vezi s viškom birača nije promijenilo…

No, nakon što su hakeri ljetos provalili u bazu podataka Georgea Sorosa i objavili pronađene informacije, puno je jasnije zašto Zelić iz GONG-a nije objektivan sugovornik te zašto nije mogao i ne može biti jednako kritičan prema lijevo liberalnoj Milanovićevoj vladi, kao što je bio prema HDZ-ovoj.

Zbog svega navedenog, odnosno zbog sličnih problema sa Sorosom, u Makedoniji je nedavno osnovana grupa pod nazivom (SOS) ‘Stop Operation Soros’, čiji je cilj suzbijanje medijskog i svakog drugog utjecaja američkog milijardera Georgea Sorosa.

Na nedavnoj tiskovnoj konferenciji osnivači grupe su pozvali “sve ljude bez obzira na vjeru i narodnost da im se pridruže u borbi protiv jednoumlja u civilnom sektoru. Udruga će se najviše pozabaviti nevladinim organizacijama koje financira Soros“, prenijela je Russia Today.

Prema riječima Nikole Srbova, kolumnista news portala Kurir i suosnivača SOS-a, Soros je “monopolizirao civilno društvo u Makedoniji, te pokušava sa svojim novcem preko udruga bitno utjecati i promijeniti javno mišljenje u Makedoniji”. Njegove udruge su financirane i rade samo u korist jedne političke opcije – neoliberalnog globalističkog svjetskog poretka po mjeri Georga Sorosa i njegovog establishmenta, kaže Srbov.

”Zaklada ‘Open society’, koja radi pod Sorosevim kišobranom, koristi svoja sredstva za nasilne postupke unutar Makedonije. To je monopol sektora društva, gurajući sve organizacije u drugi plan koje se ne slažu sa njegovom ideologijom”, ističe Srbov.

Drugi suosnivač, Cvetin Cilimanov urednik u MIA novinskoj agenciji, optužio je Sorosa da radi direktno s oporbom lijevog centra SDSM, ali i s vanjskim interesima na umu. “Zbog rada udruga pod Sorosem, tradicionalni dobri odnosi sa partnerskim zemljama su narušeni.”

Treći osnivac i urednik portala Republika, Nenad Mircevski, izjavio je da će raditi na „de-sorosizaciji“ Makedonije, ponavljajući riječi bivšeg premjera vladajuće stranke VMRO Nikole Gruevskog.

Ranije je mađarski premijer Viktor Orban najavio da će mađarska vlada početi izbacivati iz zemlje sve organizacije povezane sa Sorosem.

“U svakoj zemlji, ljudi će željeti izbaciti Sorosa”, rekao je Orban, “U ovoj godini, Soros i njegove snage će biti uništene.”

U 2014., Soros je priznao na CNN-u da je “Otvoreno društvo” bilo uključeno u nasilno rušenje ukrajinske vlade, što je rezultiralo da je Rusija izbacila iz zemlje Sorosa i njegove nevladine organizacije, nazvavši ga “prijetnjom” ruskoj nacionalnoj sigurnosti…