Ana Maria Braim dva je tjedna u ISTRAŽNOM ZATVORU; prisilno su je liječili, a POSVE JE PRISEBNA! Ana Maria Braim dva je tjedna u ISTRAŽNOM ZATVORU; prisilno su je liječili, a POSVE JE PRISEBNA!
TweetEmailPrint ”Bila je uspješna u karijeri, sve dok netko nije odlučio da ipak nije dovoljno uspješna. Dobila je otkaz u MUP-u, pa su je... Ana Maria Braim dva je tjedna u ISTRAŽNOM ZATVORU; prisilno su je liječili, a POSVE JE PRISEBNA!


”Bila je uspješna u karijeri, sve dok netko nije odlučio da ipak nije dovoljno uspješna. Dobila je otkaz u MUP-u, pa su je pod hitno umirovili. Prima 2000 kuna mirovine, a od toga izdvaja 1600 kuna za alimentaciju. Ostane joj 400 kuna i ne zna što bi sa svim tim novcem”, kaže Hodak, koji je danas posjetio Ana Mariu u Remetincu, gdje se uvjerio da se ona, unatoč svemu, odlično drži

Odvjetnik Zvonimir Hodak posjetio je danas u podne bivšu krim policajku i zviždačicu Anu Mariu Braim u istražnom zatvoru u Remetincu, gdje je razgovarao s njom gotovo puna dva sata.

Čim je izašao iz Remetnica, Hodak se, oko 14 sati, javio na poziv te nam prenio dojmove i nove informacije o slučaju koji je – zbog vrlo čudnog, da ne kažemo sumnjivog privođenja i pritvaranja Ana Marie – zainteresirao mnoge u Hrvatskoj.

”Točno je, branim Anu Mariu Braim koja se nalazi u istražnom zatvoru jer, navodno, nije došla na ročište na koje ju je državno odvjetništvo pozvalo. Ona tvrdi da nikakav poziv nije ni dobila. Pritvorena je po članku 139, a to je ozbiljna prijetnja. Obično se u takvim slučajevima osoba goni po privatnoj kaznenoj prijavi, no u ovom slučaju to radi Državno odvjetništvo. Očito je da ima poseban tretman. I posebne usluge”, kazao je, ne bez ironije, ugledni odvjetnik.

Dodao je da je njegova branjenica već dva tjedna u Remetincu i to samo zato jer se, navodno, nije odazvala na ročište državnom odvjetniku u Novom Zagrebu! Kazao je još da bi ozbiljnom prijetnjom trebalo smatrati samo prijetnju koju netko doista ozbiljno shvati, ne i svaku pa i nejbenigniju  prijetnju, odnosno nešto izrečeno u afetku ili u šali.

”Prema zakonu, u istražnom zatvoru mogu je držati do 30 dana i uvjeren sam da će iskoristiti maksimalnu tu mogućnost. No, Ana Marija se odlično drži. Ona će svoju obranu iznijeti pred sudom, a ne pred državnim odvjetništvom, na čemu su ustrajavali. Htjeli su je ispitivati bez odvjetnika, ako je ikako moguće. No, neće ići”, objasnio je Hodak.

Prepričao je zatim kratku povijest kalvarije koju prolazi njegova klijentica, dojučerašnja krim policajka i analitičarka u MUP-u.

Nastradala jer je otkrila vezu kriminala i visokih političara?!

”Bila je vrlo uspješna u svojoj karijeri, sve dok netko nije odlučio da ipak nije dovoljno uspješna. Ana Mariji uzeli su dvoje djece i dodijelili ih njenom bivšem mužu. Muškarci, navodno, bolje brinu o djeci. Dobila je otkaz u MUP-u, pa su je pod hitno umirovili. Prima 2000 kuna mirovine, a od toga izdvaja 1600 kuna za alimenentaciju. Ostane joj 400 kuna i ne zna što bi sa svim tim novcem”, nastavio je Hodak u svom stilu prepričavati informacije do kojih je došao, pazeći pri tom da ne kaže i ono što ne bi smio.

”Ana Marija mi je ispričala da nije dobila poziv za drugo ročište te da je na prvom razgovoru u DORH-u rekla sve što je trebalo. I to bez odvjetnika. Nakon opširnog razgovora, nije očekivala novi poziv’, podvukao je zagrebački odvjetnik i kolumnist tjednika 7dnevno.

Obradovalo ga je, kaže, što se Ana Maria Braim drži odlično. Tvrdi da je apsolutno prisebna i potpuno uračunljiva te da je bila jako dobro raspoložena.

”Mali je problem što je tvrdoglava”, vješt je Hodak u ironiji i metafori.

Na našu zamolbu da nam kaže nisu li i Anu Mariu Braim, kao i neke druge u Hrvatskoj, prisilno ranije zatvorili na psihijatriju te ju prisilno ‘liječili’, premda je posve uračunljiva, Hodak je odgovorio potvrdno.

”Tu je bila riječ o ‘lex SSSR-u”’, ironično će Hodak, aludirajući na praksu totalitarnih režima da nepodobne osobe proglase psihički bolesnima i prisilno ih liječe te zatvore.

A na pitanje: ‘Zbog čega je njegova branjenica nastradala’ te ‘je li točno da se lavina nevolja na nju sručila jer je otkrila povezanost poznatih osoba, odnosno pojedinih hrvatskih političara s kriminalom’, Hodak nije želio odgovoriti.

”Ne znam, odnosno ne mogu vam o tome pričati”, ispričao se poznati odvjetnik, te dodao da nam je i ovako previše rekao.

Progonjena kao divlja zvijer 

Ana Maria Braim se, da podsjetimo, 2. veljače ove godine zadnji puta oglasila objavama na svom facebook profilu dramatičnim objavama, nakon čega su je odveli u istražni zatvor.

Nakon toga, mnogi su njeni prijatelji na društvenim mrežama, posebno u Facebook grupi Ana-Maria Braim – grupa podrške zviždačici‘ izražavali zabrinutost, te pitali kako Ana Mariji mogu pomoći.

”Ana – Maria Braim je zvizdačica u policiji koja je u jutarnjim satima 2. veljače 2018. završila u pritovoru. Inače ovo nije njeno prvo privođenje. Ovu grupu smo osnovali kao podršku ovoj ženi koja je progonjena kao divlja zvijer zbog informacije koju je iznijela, a za koju tvrdi da je istina. Admini ove grupe vas mole da ovu grupu ne koristite za blatiti policiju koja je došla po nju jer su oni samo izvršitelji naredbi odozgo. Svaki komentar koji se tiče govora mržnje prema policiji će biti uklonjen kao i član grupe koji ga bude širio. Mi kao građani tražimo istinu o ovom slučaju. Želimo znati zašto se ona progoni i je su li ispitani njeni navodi je su li istiniti ili ne”, napisali su administratori te grupe.

NOVI SLUČAJ SUMNJIVOG PRIVOĐENJA?

GROZNIČAVA POTRAGA za zviždačicom Anom Mariom Braim, Bunjac tvrdi: ZATVORENA je u Remetincu!

 

Komentari