Pročitaje ‘PJESMU OPASNIJU OD SMRTI’, koju je Facebook brzo uklonio Pročitaje ‘PJESMU OPASNIJU OD SMRTI’, koju je Facebook brzo uklonio
POEMOM ZA PRALJKA ZARADIO LAJKOVE I U SRBIJI

Pročitaje ‘PJESMU OPASNIJU OD SMRTI’, koju je Facebook brzo uklonio

Zagreb 10. prosinca 2017. Promise.hr

Srećko Sladoljev stihove je ostavio među komentare ispod teksta ‘Praljak umirući pobijedio sve patuljke i pacove’ na stranicama Slobodne Dalmacije. Napisao je da je... Pročitaje ‘PJESMU OPASNIJU OD SMRTI’, koju je Facebook brzo uklonio

Srećko Sladoljev stihove je ostavio među komentare ispod teksta ‘Praljak umirući pobijedio sve patuljke i pacove’ na stranicama Slobodne Dalmacije. Napisao je da je autor stihova Slobodan Praljak – posmrtno, kroz druge. Prekrasnu i posve miroljubivu pjesmu su mu brzo uklonili. ‘Pacovima više smeta mrtvi nego živi general’, komentirao je naknadno Sladoljev

Poznati imunolog, hrvatski branitelj i prijavitelj korupcije, dr. Srećko Sladoljev, nakon smrti generala Slobodana Praljka na Facebooku je objavio prekrasnu pjesmu. U toj pjesmi, zbog koje je zaslužio stotine lajkova – među kojima i mnoge iz Srbije, Praljka nije ni spomenuo. No, pjesmu su mu ipak uklonili, kao ‘neprimjerenu’!

‘’To je pomoglo da shvatim koliko pjesma može biti opasna. Opasnija od smrti, od metka, od suda Poncija Pilata ili Haaga …. svejedno ‘’komentirao je Sladoljev, koji je predložio da ‘zabranjenu’ pjesmu objavimo na našem portalu.

Je li ova pjesma (obrada stihova Aglaja Datešidze) opasna, prosudite sami:

 

Ako nam se posreći,

Ostati ćemo sami … potpuno sami… da naučimo osloniti se na sebe.

Ako nam se posreći … život će nas udariti i razbiti kao orahovu ljusku … da iz nas oslobodi jezgru…

Ako nam se posreći …. biti će bolno. Toliko da ćemo od boli umrijeti… ali smrt će pomoći da se obnovimo.

Ako nam se posreći … plakati ćemo, suze nećemo moći zadržati …. ali s njima će doći oslobođenje i život.

Ako nam se posreći postati ćemo ranjivi … ranjivost nećemo moći skriti. Ali ona će nam pomoći shvatiti…

Ako nam se posreći nećemo dobivati odgovore na naša pitanja…. sami ćemo ih morati otkriti.

Ako nam se posreći, razočarati ćemo se… u ljude.. učenja, … učitelje, …..autoritete….

Ako nam se posreći … postati će neizdrživo.

Ako nam se posreći … izgubiti ćemo. Biti ćemo prevareni, izdani, gotovo slomljeni…. a “gotovo” će urezati na našim licima bore mudrosti.

Ako nam se posreći suočiti ćemo se s braćom licem u lice. Biti će dvije istine. Njihova i naša. Osjetiti ćemo odjeke u prostoru različitih svjetova koji se dodiruju.

Ako nam se posreći sve ćemo ovo izdržati da bi pronašli način da se promijenimo. Da doživimo kako iz boli izrasta ljepota, iz ljutnje spokoj, iz straha stvaralaštvo, kako se krivnja i sram oblikuju u radost i nadahnuće, a ožiljci postaju obzori.

Ako nam se posreći … “

Srećko Sladoljev stihove je ostavio među komentare ispod teksta ‘Praljak umirući pobijedio sve patuljke i pacove’, Višnje Starešine, na web izdanju Slobodne Dalmacije.

Napisao je da je autor ovih stihova Slobodan Praljak – posmrtno. Kroz druge.

I pjesmu su mu uklonili.

‘’Pacovi su post obrisali nakon par sati. Pacovima više smeta mrtvi nego živi genereal. Poruku su prepoznali i ljudi iz Srbije. Hvala što ćete pjesmu objaviti na portalu’’, komentirao je naknadno Srećko Sladoljev.

Komentari