BLOKIRANI KOD KOLINDE: Bošnjaković će pomoći? Ma naravno! On je poznati humanist i vrlo suosjećajan čovjek! BLOKIRANI KOD KOLINDE: Bošnjaković će pomoći? Ma naravno! On je poznati humanist i vrlo suosjećajan čovjek!
TweetEmailPrint Dogovoreno je da se pričeka do vikenda, da Vlada iznese prijedloge za rješavanje problema više od 320 tisuća građana. No, poznavajući zastrašujuće nehajan... BLOKIRANI KOD KOLINDE: Bošnjaković će pomoći? Ma naravno! On je poznati humanist i vrlo suosjećajan čovjek!


Dogovoreno je da se pričeka do vikenda, da Vlada iznese prijedloge za rješavanje problema više od 320 tisuća građana. No, poznavajući zastrašujuće nehajan stav ministra Bošnjakovića kada je masovni pomor ovršenih u pitanju, teško je vjerovati da će  Ministarstvo pomoći blokiranima

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović primila je danas predstavnike udruge Blokiranih.

Zbog alarmantnog stanja u zemlji, sve učestalijih samoubojstava ovršenih i blokiranih građana i ponovnog porasta broja blokiranih te demografskog sloma predstavnici udruge Blokiranih tražili su da predsjednica od predsjednika Vlade zatraži da se sjednica Vlade sazove hitno i donesu konkretna rješenja.

Postignut je dogovor da se pričeka do kraja tjedna, da Vlada iznese svoje prijedloge za rješavanje problema više od 320 tisuća građana, a potom će se Predsjednica RH ponovno sastati s Blokiranima.

Sljedećih dana bi i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković trebao biti na sastanku s hrvatskom predsjednicom, te joj prenijeti što namjerava, navodno, učiniti da bi pomogao armiji ljudi s blokiranim računima.

No, poznavajući zastrašujuće nehajan stav ministra Bošnjakovića kada je masovni pomor blokiranih i ovršenih u pitanju, teško je vjerovati da će  Ministarstvo pravosuđa donijeti iole kvalitetne mjere te istinski pomoći blokiranima. Puno je vjerojatnije da opet možemo očekivati tek sitne kozmetičke promjene.

Dražen Bošnjaković, prema svemu sudeći, nije osoba koja ima razumijevanja za tuđe muke. Sudeći prema dosadašnjim javnim istupima, aktualni ministar pravosuđa – koji je za mandata Vlade Jadranke Kosor i donio ovakav genocidni Ovršni zakon – posve je otuđen od građana koji pate zbog ovrha i blokada, pa zato i ne žuri s donošenjem nužno potrebnoga novog Ovršnog zakona. On, uostalom, tvrdi da je aktualni ovršni zakon ‘najbolji na svijetu’!!!

Patnje blokiranih, na žalost, brinu većinu hrvatskih političara jedino kada žele na toj tematici u javnosti dobiti pokoji plus.

Istinski riješiti problem? Ma, dajte molim vas! Ta tko je vidio da se u politici razmišlja iskreno i dugoročno? I da se pomaže ljudima, bez da se dužnosnik upita: a gdje sam tu ja? I moj interes?