Iz pakla Mariupolja pobjegla autom sa svojih 7 bernardinaca, ‘udomio’ ih zagrebački Centar Silver Iz pakla Mariupolja pobjegla autom sa svojih 7 bernardinaca, ‘udomio’ ih zagrebački Centar Silver
TweetEmailPrint ”Vera je u mirovini, bolesna, a kuća joj je sravnjena sa zemljom. Unatoč velikoj traumi i borbi za život, nakon sedam dana vožnje... Iz pakla Mariupolja pobjegla autom sa svojih 7 bernardinaca, ‘udomio’ ih zagrebački Centar Silver


”Vera je u mirovini, bolesna, a kuća joj je sravnjena sa zemljom. Unatoč velikoj traumi i borbi za život, nakon sedam dana vožnje u malom autu, uspjela je spasiti sebe i svih sedam bernardinaca! Veri treba pomoć… Potreban joj je trajni smještaj za nju i 2 velika psa, ali i novi topli dom za 4 mlada štenca. Psi su čistokrvni bernardinci i Vera ih prodaje kako bi skupila novac za novi početak. Cijena jednog psića je 700€, a možete ih vidjeti na fotkama. Za više informacija obratite se u Centar za rehabilitaciju Silver”, napisali su administratori FB stranice te iznimne ustanove

Djelatnici zagrebačkog Centra za rehabilitaciju Silver otvorili su prije nekoliko dana nesebično svoja vrata gospođi Veri, koja je izbjegla iz ukrajinskog Mariupolja sa svojih sedam bernardinaca te im pružili privremeni smještaj.
”Vera je u mirovini, bolesna, a kuća joj je sravnjena sa zemljom. Unatoč velikoj traumi i borbi za život, nakon sedam dana vožnje u malom autu (!), uspjela je spasiti sebe i svih sedam bernardinaca!
Veri treba pomoć… Za početak joj je potreban trajni smještaj za nju i 2 velika psa, ali i novi topli dom za 4 mlada psa/štenca. Psi su čistokrvni bernardinci i Vera ih prodaje kako bi skupila novac za novi početak. Cijena jednog psa je 700€, a možete ih vidjeti na fotkama.
Za više informacija obratite se u Centar za rehabilitaciju Silver”, napisali su administratori Facebook stranice tog iznimnog Centra, o čijim prekrasnim psima, predanim djelatnicima i nesebičnim volonterima je Promise.hr nedavno objavio više atraktivnih foto-reportaža.
Centar za rehabilitaciju Silver smješten je u zelenilu na sjeveroistočnom rubu Zagreba, uz cestu za Markuševec, a posvećen je osposobljavanju osoba s oštećenjem vida, s drugim tjelesnim i/ili intelektualnim oštećenjima za orijentaciju i mobilitet uz pomoć psa vodiča, korištenje tehnike bijelog štapa i elektronskih uređaja. U Centru također uzgajaju i školuju prekrasne pse pomagače i vodiče (labradore).
No, tu ne prestaje angažman ovih ljudi, jer od prije nekoliko dana oni čine sve kako bi pomogli gospođi Veri, koja je iz pakla posve razorenog ukrajinskog grada uspjela izaći zajedno sa svih svojih sedam bernardinaca.
Tako sada, prema svemu sudeći, lijepo uređeno zeleno dvorište tog centra privremeno dijele mali labradori i kuštravi bernardinci pristigli iz daleke Ukrajine…
FOTO: Centar za rehabilitaciju Silver